Οι στοιχηματικές εταιρείες κέρδισαν ή έχασαν τελικά;

Οι στοιχηματικές εταιρείες κέρδισαν ή έχασαν τελικά;

Η περίπτωση της Σίτι και του Βενγκέρ δείχνουν το πώς κινείται και γιγαντώνεται η στοιχηματική βιομηχανία στην Αγγλία.

Αφού απόψε δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο για στοίχημα, ας δούμε δύο θέματα που προέρχονται από τη στοιχηματική αγορά και αποδεικνύουν αρκετά για όσους μπορούν να τα παρατηρήσουν.

Παίρνουμε ως δεδομένο τη βαθμολογική κατάσταση στην Premier League. Πρώτη η Μάντσεστερ Σίτι με 58 βαθμούς και η πλησιέστερή της είναι η Γιουνάιτεντ με συγκομιδή 43 πόντων. Με το πέρας 20 αγωνιστικών, δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα γύρο πρωταθλήματος.

Στις αρχές του Δεκέμβρη οι δύο συμπολίτισσες του λιμανιού απείχαν 8 πόντους και το φίλαθλο κοινό ανέμενε τη μεταξύ τους σύγκρουση. Πριν καν ξεκινήσει αυτή, εταιρεία κολοσσός στη Μεγάλη Βρετανία (η «Puddy Power», που συγχωνεύτηκε με την «betfair»), έχρισε πρωταθλήτρια την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Πώς; Πληρώνοντας όλα τα στοιχήματα που την ήθελαν νικήτρια διοργάνωσης και είχαν παιχτεί φυσικά από το καλοκαίρι μέχρι εκείνη τη μέρα. Τα πλήρωσαν μάλιστα σε ανεκτή απόδοση, καθώς οι πιο πολλοί δεν πίστευαν ότι θα κάνουν αυτή την ιστορική αντεπίθεση οι «citizens».

Η είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας πολύ θόρυβο. Οι ιθύνοντες της εταιρείας παρουσίασαν την κίνησή τους ως γενναιόδωρη, σημειώνοντας μάλιστα το ρίσκο που έπαιρναν. Φυσικά και τζογάρουν και οι εταιρείες. Με τη διαφορά ότι πλέον κρατούν πληροφορίες περισσότερες και υπολογίζουν κάθε κατάσταση καλύτερα ακόμα και από τους εμπλεκόμενους (προπονητές, παίκτες κλπ).

Η Σίτι τους «δικαίωσε». Ξέφυγε 15 βαθμούς ύστερα από λίγες εβδομάδες και μοναδικός της αντίπαλος είναι ο εαυτός της. Η εταιρεία πλήρωσε κάποια χρήματα και επικοινωνιακά κέρδισε πάρα πολλά. Επιπλέον, κέρδισε και εκατομμύρια ευρώ και λίρες, καθώς πληρώνοντας ως κερδισμένα τα προαναφερθέντα στοιχήματα που θα έπρεπε να πληρώσει το Μάιο, έκλεισε και την εν λόγω αγορά. Κανείς δεν μπορούσε να ποντάρει στη Σίτι μετά από αυτή την εξέλιξη στη δική της πλατφόρμα. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι συνέχισαν να δίνουν αποδόσεις για το νικητή του αγγλικού πρωταθλήματος. Και δίνουν ακόμα. Τότε πρόσφεραν τους «πολίτες» μεταξύ 1,20 και 1,40, τώρα στο 1,01. Και οι απανταχού «δράκουλες» συνεχίζουν να ρίχνουν τα ρέστα τους, περιμένοντας πληρωμή το Μάιο. Και προφανώς θα τη λάβουν.

Η υπόθεση Βενγκέρ

Αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι ο αγαπημένος όλων των εταιρειών στη Μεγάλη Βρετανία. Τα στοιχήματα που τον θέτουν εκτός Άρσεναλ δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον μια τετραετία βλέπουμε να κυκλοφορεί το στοίχημα για τους υποψήφιους διαδόχους του.

Και όχι μόνο αυτό. Συντηρεί και ο ίδιος αυτή την κατάσταση. Τη διαιωνίζει. Άλλες φορές (πέρς) δήλωνε αποφασισμένος να παλέψει, σημειώνοντας συγχρόνως ότι σύντομα ακολουθεί το τέλος της πορείας του ως προπονητής στους «κανονιέρηδες».
Ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά προ καιρού τόνισε ότι υπέγραψε για δύο χρόνια, αλλά ο δεύτερος χρόνος θα διεκπεραιωθεί κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση στο τέλος της χρονιάς. Θα μιλήσουν και θα αποφασίσουν όλοι οι έχοντες γνώμη και θέση στα κοινά των Λονδρέζων Επιπλέον, δεν έκανε ποτέ λόγο για αποχώρηση από το Έμιρετς. Για αποχώρηση ως προπονητής έκανε. Θα ασκεί καθήκοντα στην ομάδα από άλλο πόστο. Συνεπώς οι πιθανότητες να φύγει και να επανέλθει ύστερα από λίγους μήνες στον πάγκο, είναι υπαρκτές! Και μέχρι τότε οι εταιρείες θα έχουν προσφέρει χιλιάδες αγορές στοιχήματος με παντός είδους ερωτήματα και επιλογές που θα τεθούν προς ποντάρισμα άρα πάνω στο θέμα θα κινούνται για καιρό ακόμα εκατομμύρια ευρώ και λίρες!

Και η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι μάλλον ρητορική… Ποτέ δεν χάνουν οι μεγάλες εταιρείες σε θέμα στοιχηματισμού.

Αυτά για σήμερα και θα επανέλθουμε σύντομα στους Άγγλους «bookies».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ