ΕΠΟ : Οι λεπτές ισορροπίες και η… αναμονή εμφυλίου

ΕΠΟ : Οι λεπτές ισορροπίες και η… αναμονή εμφυλίου

Με την αντικατάσταση του Κουπτσίδη από τον Πανίδη, ο ΠΑΟΚ πήρε… κεφάλι. Θυμάται κανείς πότε ήταν η τελευταία κοινή εμφάνιση των Σαββίδη, Μελισσανίδη;

Πριν από αρκετά χρόνια ο Βίκτωρας Μητρόπουλος είχε πει πως «οι συμμαχίες διαλύονται στο πρώτο ανάποδο πέναλτι», μια ρήση που επιβεβαιώθηκε πολλές φορές.

Για να επανέλθουμε στο παρόν, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι η συμμαχία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο… γήπεδο της ΕΠΟ, δεν αναμένεται να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Απλά η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη, όταν θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση που θα έχει σχέση με τα συμφέροντα, είτε του ενός είτε του άλλου. Κάτι που δεν θα θέλει, είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η ΑΕΚ!

Εξάλλου αποτελεί κοινό μυστικό πως οι Σαββίδης, Μελισανίδης κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον! Θυμάται κανείς πότε είναι η τελευταία τους κοινή εμφάνιση για το καλό του ποδοσφαίρου;

Στον τελικό Κυπέλλου μεσολάβησε ο τότε πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος για να γευματίσουν μαζί, όμως στο γήπεδο (Πανθεσσαλικό) κατεγράφη πολεμικό κλίμα μεταξύ των συνοδών τους, κάτι ανάλογο με αυτό που επικράτησε στις εξέδρες (sic).

Οι ισορροπίες στην ΕΠΟ είναι λεπτές. Το 6-6 σε αυτούς που εξελέγησαν από τις ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Γραμμένου, έγινε 7-5 υπέρ του ΠΑΟΚ με την αντικατάσταση του Κουπτσίδη (μέλος στο μπλοκ του Νότου) από τον Πανίδη (ανήκει στο μπλοκ του Βορρά). Αναλυτικά…

Στο μπλοκ του ΠΑΟΚ ανήκουν οι:

* Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ)

* Κωνσταντίνος Βρακάς (Πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου)

* Παναγιώτης Διακοφώτης (Πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

* Περικλής Λασκαράκης (Πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας)

* Γιώργος Χατζησαρόγλου (Πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας)

* Αστέριος Αντωνίου (Πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας)

* Γιώργος Πανίδης (Πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης)

Στο μπλοκ της ΑΕΚ είναι οι:

* Παναγιώτης Δημητρίου (Πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών)

* Νικόλαος Βακάλης (Πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου)

* Παναγιώτης Παπαχρήστος (Πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

* Σταύρος Ψαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου)

* Λεωνίδας Θωμαΐδης (Προτάθηκε από ΕΠΣ Αθηνών)

Όμως, σημειώστε τα εξής:

1) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος θα κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί αυτή η σύγκρουση. Ακόμη, δεν πρέπει να παραβλέπουμε, άλλωστε όλος ο κόσμος βοά, ότι επηρεάζεται από την κυβέρνηση, δηλαδή τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη. Λέγεται πως μέσω αυτών «πέρασε» η παραμονή του Δέδε στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, φυσικά με τις ευλογίες μόνο της ΑΕΚ.

2) Ο Λασκαράκης είναι της ΕΠΣ Θεσσαλίας και έχει άριστες σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Οσο ο τελευταίος τα έχει καλά με τον Σαββίδη, ο Λασκαράκης θα είναι στο μπλοκ του ΠΑΟΚ.

3) Ο Ψαρόπουλος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μελισσανίδη, όμως για να επανεκλεγεί στην ΕΠΣ Λέσβου στηρίχθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ