ΑΕΚ : Το μπάχαλο με Αραούχο και η επιμονή της Λας Πάλμας

ΑΕΚ : Το μπάχαλο με Αραούχο και η επιμονή της Λας Πάλμας

To10.gr αναλύει την υπόθεση Αραούχο, τον ρόλο της Λας Πάλμας και γιατί οι Ισπανοί θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του τον Ιανουάριο. Ο ρόλος Χιμένεθ, Λυμπερόπουλου.

Οι πληροφορίες ότι ο Σέρχιο Αραούχο θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία και τη Λας Πάλμας μπορεί να δημοσιοποιήθηκαν από την ισπανική εφημερίδα «AS», ωστόσο, όλοι όσοι είχαν εικόνα του τι συμβαίνει στα ενδότερα της ΑΕΚ, γνώριζαν. Είχαν πλήρη επίγνωση (ή τουλάχιστον… ένιωθαν) ότι ο Σέρχιο Αραούχο δεν είναι καλά. Και ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν δείχνει τον περσινό καλό του εαυτό.

Σε αυτό, βεβαίως, δεν παίζει ρόλο το αγωνιστικό κομμάτι ούτε ο οργανισμός ΑΕΚ και οι άνθρωποί του. Το αντίθετο. Εξάλλου, ο Αργεντινός ποτέ δεν έκρυψε την ιδιαίτερη σχέση που τον δένει με την Ενωση, αλλά ούτε και την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται για τους «κιτρινόμαυρους», που κατάφεραν να αναστήσουν την καριέρα του και να του δώσουν ξανά ποδοσφαιρικά κίνητρα που είχε χάσει.

Ωστόσο, παρά τη δήλωση του ποδοσφαιριστή (μέσα από το πούλμαν για το Αγρίνιο) ότι έχει στο μυαλό του μόνο την Ενωση και ότι δεν τον απασχολεί τι γράφεται και από πού, είναι σαφές ότι ο καπνός που σηκώθηκε προέρχεται από φωτιά που σιγοκαίει εδώ και καιρό. Με τον Αραούχο να μην είναι καλά και να έχει το μυαλό του στην… Ισπανία. Εκεί όπου βρίσκεται η οικογένειά του. Με την απόσταση να προκαλεί μεγάλες δυσκολίες και τον ίδιο να αναζητά μία λύση, την καλύτερη δυνατή.

Οι επαφές του Αραούχο με τη Λας Πάλμας για τη διακοπή του δανεισμού με την ΑΕΚ δεν είναι τωρινές. Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του παίκτη αναφέρουν ότι ο Αργεντινός ενημέρωσε για τις σκέψεις του πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Και εξήγησε και τους λόγους που σκεφτόταν την επιστροφή. Μάλιστα, όσες λεπτομέρειες αποκάλυψε προχθές η «AS» προφανώς και δεν είναι ονειρώξεις ή φανταστικές υποθέσεις του Ισπανού συντάκτη, αλλά πληροφόρηση, είτε από την πλευρά του παίκτη είτε από τη Λας Πάλμας.

Οπως και να ‘χει, αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Μετά τους τραυματισμούς του Μάνταλου και του Γιόχανσον την Ενωση δεν την παίρνει να χάσει κι άλλον θεμέλιο λίθο της 11άδας της και δη τον βασικό της επιθετικό. Οι Κιτρινόμαυροι λέγεται ότι γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και προσπαθούν να βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή τους. Αλλά και να καταλήξουν στο τι μέλλει γενέσθαι.

Τα νέα δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ των Καναρίων Νήσων, ότι η διοίκηση της Λας Πάλμας και ο νέος τεχνικός, Πάκο Χέμεθ, επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του Αραούχο περιπλέκουν την κατάσταση για την Ενωση, καθώς φαίνεται ότι απηχούν τις θέσεις του ισπανικού συλλόγου και δεν είναι απλώς προϊόν ρεπορτάζ. Και μπορεί τυπικά η ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει στον παίκτη να φύγει μεσούσης της περιόδου, αλλά εάν αυτό θέλουν Αραούχο και Λας Πάλμας, είναι δύσκολο να σταθεί εμπόδιο στις εξελίξεις.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μανόλο Χιμένεθ έχουν πέσει πάνω στον παίκτη και προσπαθούν να λύσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Καθώς εάν ο Αραούχο επιλέξει να μείνει στην ΑΕΚ και δεν επιμείνει στην επιστροφή του στην Ισπανία, το θέμα θα λήξει. Σε αντίθετη περίπτωση η Ενωση θα αναγκαστεί να αναζητήσει βασικό επιθετικό στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Πράγμα διόλου εύκολο ειδικά μέσα στον Ιανουάριο.

Πέρα, όμως, από τον (κάθε) παίκτη η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να ασχολείται με τις ανάγκες της. Και αυτή τη στιγμή η Ενωση βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Μία ανάσα από την κορυφή του Πρωταθλήματος, στους «32» του Europa League, στους «16» του Κυπέλλου. Και αυτό που οφείλει να κάνει είναι να προστατεύσει τα συμφέροντά της με κάθε τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ