Εν μέσω απεργίας… μειώσεις μισθών «Στο Κόκκινο»

Εν μέσω απεργίας… μειώσεις μισθών «Στο Κόκκινο»

Ωραία αντίληψη έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς συμπεριφέρονται στους εργαζομένους στα κομματικά ΜΜΕ.

Ανήμερα απεργίας έστειλαν ραβασάκι στους εργαζομένους στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» με το οποίο τους καλούσαν να περάσουν την επομένη, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, να αποδεχτούν μειώσεις μισθών κατά 20% και να απεμπολήσουν κάμποσα από τα δεδουλευμένα τους.

Αν είχε γίνει (όπως έγινε σε διάφορες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια) σε κάποιο «συστημικό» μέσο αυτό, οι ΣΥΡΙΖαίοι θα ήταν στα κάγκελα (και εμείς μαζί τους…). Αλλά σήμερα σιωπή. Που λέει περισσότερα από τα λόγια…

Αποστολέας ο Κώστας Νικόλτσιος, διευθύνων σύμβουλος της Left Media AE, που είναι η εταιρική μορφή του σταθμού. Ο «μπροστινός» πρόεδρος του Πανσερραϊκού, παλιό στέλεχος του Ριζοσπάστη και μετέπειτα ιδιωτικών μέσων (με τη μεριά της εργοδοσίας) και με πέρασμα και από τη διοίκηση του «αμαρτωλού» ΕΟΔΕΑΠ, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ανάθεσε να εκκαθαρίσει το τοπίο στα κομματικά ΜΜΕ.

Όμως, η ουσία του προβλήματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς αδιαφορεί για τα κομματικά μέσα. Ως πρώτο κόμμα στη Βουλή θα μπορούσε ακόμη και την κρατική επιχορήγηση και τις εισφορές των βουλευτών να καλύπτει σημαντικό μέρος των εξόδων των κομματικών ΜΜΕ. Θα μπορούσε, επίσης, να τα έκανε σημείο αναφοράς του μεγάλου εκλογικού ακροατηρίου του.

Για όλα αυτά αδιαφόρησε και αδιαφόρησε συνειδητά. Δεν τους ένοιαζαν τα κομματικά ΜΜΕ. Πήραν μια εφημερίδα σύμβολο της Αριστεράς σαν την Αυγή και την έκαναν συνώνυμη της τυφλής κυβερνητικής προπαγάνδας. Πήραν ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο με ακροατήριο και ταυτότητα και το διέλυσαν.

Γιατί εξαρχής ο Παππάς και οι άλλοι «σχεδιαστές πολιτικής» δεν νοιάζονταν για αυτά. Θεωρούσαν ότι το κόλπο είναι να έχεις ολιγάρχη που να σπρώχνει τη δική σου γραμμή. Να έχει κανάλι, εφημερίδες και ιστοσελίδες, να του δίνεις δουλειές και να σου δίνει δημοσιότητα. Γι’ αυτό και η προσπάθεια να στηθεί ο πρώτος διαγωνισμός για τις άδειες. Γι’ αυτό η προσκόλληση στον Καλογρίτσα –και ας είχε ρίξει κι άλλη φορά «κανόνια» και επιχειρηματικά και μηντιακά.

Γι’ αυτό και η αγάπη για τον Ιβάν Σαββίδη. Μόνο που καλό είναι να προσέχουν. Ο Σαββίδης έχει λεφτά. Πάρα πολλά λεφτά. Μόνο που έχει και δική του ατζέντα. Και επιχειρηματική και πολιτική. Και δεν είναι βέβαιο ότι αυτή θα συμπίπτει πάντα με την κυβερνητική.

Και τότε θα νοσταλγούν τις μέρες που είχαν ΜΜΕ που μπορεί να ήταν κομματικά, αλλά μπορούσαν και ενημέρωση να κάνουν και γραμμή να δώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ