Λουτσέσκου – Ουζουνίδης : Οι σταθερές του ντέρμπι στην αστάθεια των πάγκων

Λουτσέσκου – Ουζουνίδης : Οι σταθερές του ντέρμπι στην αστάθεια των πάγκων

Τους ενώνουν πολλά. Το παρελθόν, η αγωνιστική φιλοσοφία. Τους χωρίζει η δημοφιλία και κάτι παραπάνω! Το αποτέλεσμα αυτού του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ίσως να μας εξηγήσει περισσότερα!

Ντέρμπι για μεγάλες φανέλες. Με την υποσημείωση μάλιστα πως ειδικά αύριο, ο ΠΑΟΚ (ξανά)συναντά τον κόσμο του και ο Παναθηναϊκός την έδρα που άλλαξε το… αφήγημα μιας ιστορικής συμμαχίας την περασμένη Άνοιξη. Αναμέτρηση κλειδί –ούτως ή άλλως- και για την εξέλιξη της φετινής Σούπερ Λιγκ μιας και πλέον τα λάθη στοιχίζουν. Aναμέτρηση και για τους πάγκους με τον Λουτσέσκου και τον Ουζουνίδη.

Μεταξύ μας: Όλα τα παραπάνω καλά και όμορφα. Τίποτε όμως δεν προσθέτει τόσο ίντριγκα στο αντάμωμα της Τούμπας από τους δύο κυρίους που θα σουλατσάρουν μπροστά από τους δύο πάγκους. Από τον οικοδεσπότη Ραζβάν Λουτσέσκου και τον φιλοξενούμενο Μαρίνο Ουζουνίδη. Αν το δεις από μακριά: Μια ιστορία από εκείνες που ενώνουν κατά ένα τρόπο τα πρώην, με τα επόμενα.

Ο Ουζουνίδης που παλεύει μόνος με τα κύματα στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι απέρριψε την πρόταση του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου που το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκε σε όλες τις συζητήσεις για τους πάγκους Ολυμπιακού, ΑΕΚ αλλά τελικά βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όταν ο Δικέφαλος του Βορρά κατάλαβε το λάθος της επιλογής Στανόγιεβιτς. Και βέβαια όσα ακούγονται. Η αίσθηση πως ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον προπονητή του Παναθηναϊκού, σε σημείο που κάποιοι να καταλαβαίνουν πως εάν και εφόσον θα μπορούσε να είναι ο επόμενος!

Αν και πόσο ισχύει; Όλα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικά. Το σίγουρο είναι πως ο Λουτσέσκου θέλει όσο τίποτε απόψε μια επικράτηση που θα αποδείξει τα… κυβικά του στη γεμάτη Τούμπα για να πάψει μια και καλή η συζήτηση, και από την άλλη πως αν ο Ουζουνίδης φύγει με γροθιές υψωμένες αναπόφευκτα η μετοχή του στον Βορρά θα ανέβει ακόμη παραπάνω. Δεν είναι μυστικό ότι εάν ο Έλληνας κόουτς φύγει (οποιαδήποτε στιγμή) από τον Παναθηναϊκό, ο Λουτσέσκου θα αρχίσει να αισθάνεται βαριά τη σκιά του. Γνωρίζει, άλλωστε, ο πονηρός Ρουμάνος ότι δεν είναι ιδιαιτέρως αρεστός στην Τούμπα, και ας πασχίζει ο Γιώργος Σαββίδης να τον στηρίξει στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Ο μοναδικός του σύμμαχός είναι τα αποτελέσματα.

Είναι παράξενο αλλά 100% αληθινό. Ο Ουζουνίδης που έχει τον Παναθηναϊκό 9ο απολαμβάνει τόσο σεβασμό που δεν έχουν μαζί οι Λεμονής, Λουτσέσκου και Χιμένεθ οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό με τις ομάδες τους. Και ο σεβασμός που κουβεντιάζουμε δεν προκύπτει μονάχα εντός των ομάδων τους και ως τις κερκίδες των φιλάθλων τους. Ο σεβασμός φτάνει ως τα άλλα στρατόπεδα. Και αυτό είναι ένα κέρδος αδιαπραγμάτευτο για τον Έλληνα τεχνικό που πραγματικά μέσα από την μαύρη αυτή περίοδο για τους Πράσινους βλέπει την δημοφιλία του να απογειώνεται.

Ραζβάν Λουτσέσκου και Μαρίνος Ουζουνίδης λοιπόν. Οι δύο σταθερές του ντέρμπι, στην αστάθεια των πάγκων. Οι βασικοί πρωταγωνιστές των ομάδων τους σε αυτές της 13 πρώτες αγωνιστικές. Δύο προπονητές που άντεξαν, κόντρα στις προβλέψεις-εκτιμήσεις. Ο Ρουμάνος, λόγω της μέτριας εικόνας του ΠΑΟΚ και τις δυσπιστίας για τις ικανότητές του. Ο Έλληνας, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον Παναθηναϊκό και δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του όπως θα ήθελε.

Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία των δύο μοιάζει αρκετά, και έχει αποδειχθεί από τις προηγούμενες δουλειές τους, όταν υπέγραφαν τις ευχάριστες εξαιρέσεις Ξάνθης και Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Θιασώτες του ρεαλισμού, της καλής τακτοποίησης πίσω από τον μπάλα, και της απόπειρας να στήσουν σκηνικό απειλής από την κόντρα. Ο Ουζουνίδης το εξέλιξε στον Παναθηναϊκό πέρσι με καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ο Λουτσέσκου δεν το κάνει με τον γαλαξία αστέρων που έχει στα χέρια του, στη Θεσσαλονίκη. Ίσως στο ποιοτικότερο και ακριβότερο ρόστερ που ο ΠΑΟΚ σχημάτισε ποτέ.

Πρώτα η άμυνα και μετά όλα τα άλλα είναι για τον Ρουμάνο. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Καλύτερη άμυνα ο ΠΑΟΚ με 7 γκολ παθητικό. Σε πιο αμυντικό προφίλ επέστρεψε και ο Ουζουνίδης φέτος στον Παναθηναϊκό. Αλλά εκεί τον ρυθμό τον βάζει η ανάγκη, και όχι οι πολυτέλεια των επιλογών. Οι Πράσινοι έχουν δεχθεί ως εδώ δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και ο αριθμός του είναι σίγουρα καλός. Στην επίθεση έχουν θέματα, αλλά εκεί δεν υπάρχει ποιότητα (13 γκολ). Η ποιότητα του ΠΑΟΚ ο οποίος ως εδώ σκοράρει 19 γκολ άρα σχεδόν 1,5 ανά ματς στην Σούπερ Λιγκ.

Άλλο κοινό των δύο; Η άλλη ομάδα εντός έδρας, άλλη εκτός που παρουσιάζουν. Ο ΠΑΟΚ είχε 0/6 έως ότου εκμεταλλευτεί τα δώρα του Ζίβκοβιτς στην Ξάνθη. Όσο για τον Ουζουνίδη; Έχει να βιώσει εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα από πέρυσι. Από την… Τούμπα! Την 31η Μαΐου 2017 οι Πράσινοι ανέβηκαν αποδεκατισμένοι στη Θεσσαλονίκη, νίκησαν με 3-2 και έκοψαν το Champions League από τον ΠΑΟΚ. Μία μίνι εκδίκηση για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, που προκάλεσαν την απομάκρυνση του διαιτητή Κύζα από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 37 ετών!

Στο ματς που έστειλε οριστικά απέναντι τον Ιβάν Σαββίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Δυο άλλοτε σύμμαχους στην ιδέα να ξαναφτιάξουν το ποδόσφαιρο. Εκείνη η διαιτησία έδωσε το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να αναθεωρήσει τις σκέψεις του, αναφορικά με τις προθέσεις της «αλλαγής». Μια κόντρα που όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άνδρες, αλλά που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την αιτία ο ΠΑΟΚ να κάνει διάφορες κινήσεις τον Γενάρη. Για τον Μπεργκ που έφυγε αλλά παραμένει στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού, για τον Χουλτ για τον οποίο έχει κατατεθεί πρόταση και ας διαψεύδεται. Για τον ίδιο τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πόσο μάλλον αν αύριο… προκύψει το παραπάνω!

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ VS ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

4 αγώνες

1 νίκη ο Ουζουνίδης

1 ισοπαλία

2 νίκες ο Λουτσέσκου

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: 3 ματς με τον Πανιώνιο (1-1-1), 1 ματς με τον Παναθηναϊκό (1 ήττα στην Ξάνθη)

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Όλα τα ματς με την Ξάνθη

ΛΟΥΣΕΣΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Αγώνες: 9*

Νίκες: 5

Ισοπαλίες: 2

Ήττες: 2

* Όλα τα παιχνίδια του Λουτσέσκου στην Ελλάδα είναι με τη φόρμα της Ξάνθης

 

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΟΚ

Αγώνες: 26

Νίκες: 5

Ισοπαλίες: 6

Ήττες: 15

* 5 ματς ως προπονητής της Λάρισας (1 ισοπαλία, 4 ήττες)

* 1 ματς ως προπονητής του Ηρακλή (1 ήττα)

* 4 ματς ως προπονητής της Ξάνθης (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες)

* 1 ματς ως προπονητής του Πλατανιά (1 ήττα)

* 1 ματς ως προπονητής του Εργοτέλη (1 ισοπαλία)

* 8 ματς ως προπονητής του Πανιωνίου (1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες)

 

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΜΕ ΠΑΟ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΟΚ

Αγώνες: 6

Νίκες: 3

Ισοπαλίες: 0

Ήττες: 3*

* Ο ΠΑΟΚ πήρε στα χαρτιά (3-0) το περσινό ματς των πλέι οφ στη Λεωφόρο (17/05/2017), λόγω του τραυματισμού του Ίβιτς από κουτί μπίρας στο 54′. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 1-0 χάρις σε γκολ του Μπεργκ και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ