Από τον Ριζοσπάστη στον Πανσερραϊκό και τις… περικοπές μισθών «Στο Κόκκινο»

Από τον Ριζοσπάστη στον Πανσερραϊκό και τις… περικοπές μισθών «Στο Κόκκινο»

Ποδοσφαιρική χροιά δίνει στα προβλήματα των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του Κώστα Νικόλτσιου.

Το τελευταίο διάστημα έχει κορυφωθεί η κρίση στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα λογικό εφόσον το κόμμα κυρίως επενδύει στα μέσα που θα αγοράζει ο Ιβάν Σαββίδης και όχι σε αυτά που τυπικά του ανήκουν.

Θύμα της κρίσης και της αδιαφορίας και το Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο». Κάποτε ήταν το πιο πετυχημένο μαζικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, αφού αφέθηκε για καιρό στην τύχη του, το κυβερνών κόμμα (που είναι και βασικός ιδιοκτήτης) έρχεται να του προτείνει… μνημόνιο κανονικό.

Έτσι στους εργαζομένους, που έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές προτάθηκε το ακόλουθο πακέτο σωτηρίας: μείωση μισθών 20% σε όσους παίρνουν πάνω από 750 ευρώ καθαρά και παρακράτηση δύο οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών!

Αυτή τη… μνημονιακή αντίληψη για τις εργασιακές σχέσεις την παρουσιάζουν ως «σωτηρία». Βέβαια, εάν την είχε κάνει κανένα άλλο «μαγαζί» θα είχαν βγει στα κεραμίδια καταγγέλλοντας τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» που «καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά έχουν και… ποδοσφαιρική διάσταση. Διευθύνων Σύμβουλος της Left Media ΑΕ, που είναι η εταιρική μορφή του ραδιοφωνικού σταθμού, είναι ο Κώστας Νικόλτσιος, πρόεδρος του Πανσερραϊκού.

Βέβαια, πρόκειται για μια παλιά καραβάνα. Ξεκίνησε από το Ριζοσπάστη, όπου είχε σημαντικές θέσεις ευθύνης και στη διαχείριση των οικονομικών και μάλιστα ήταν και ένας εκ των τυπικών μετόχων του 902 (ο νόμος επέβαλε ονομαστικές μετοχές στις ραδιοτηλεοπτικές ΑΕ).

Τα παλιά χρόνια στο Ριζοσπάστη έλεγαν ότι «είναι πόρνη όποιος φεύγει για να πάει να δουλέψει στον αστικό τύπο». Βέβαια τα χρόνια πέρασαν, το τοπίο στην Αριστερά άλλαξε και ο Νικόλτσιος πέρασε όχι μόνο στον «αστικό» τύπο αλλά και στις αστικές μπίζνες. Μάλιστα θεωρείται και από τους εμπνευστές του πρότζεκτ να γεμίσει η χώρα με μαρίνες, ενώ θα διατελέσει και πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης των Ελληνικών προϊόντων.

Ο Νικόλτσιος θα περάσει και από τον «αμαρτωλό» ΕΟΔΕΑΠ (το ταμείο των δημοσιογράφων) ως ταμίας σε μια περίοδο όπου παίχτηκαν ουκ ολίγα παιχνίδια με τα αποθεματικά των ταμείων. Θα είναι επίσης δεξί χέρι του εκδότη Καλοφωλιά στην περίοδο που η Εξπρές θα πάρει την κάτω βόλτα με τους εργαζομένους να πληρώνουν τελικά το μάρμαρο. Στις συναντήσεις με τα σωματεία του Τύπου θα πηγαίνει από τη μεριά της εργοδοσίας.

Στο Πανσερραϊκό θα βρεθεί πρόεδρος περισσότερο ως «μπροστινός» επιχειρηματιών που θέλουν να διασωθεί η ιστορική βορειοελλαδίτικη ομάδα που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα αυτή την περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα τον θεωρούσε σημαντικό παίκτη και δεν είναι τυχαίο ότι πέραν της απόφασης να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο, επί υπουργίας Κοντονή προαλειφόταν για πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ! Αλλά και σήμερα είναι γνωστές οι σχέσεις του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Εξαιρετικές παρέες κοινώς.

Η εμπειρία του επομένως δεδομένη και μεγάλη. Αλλά εάν κανείς κοιτάξει τα… πεπραγμένα του και στις επιχειρήσεις και στο ποδόσφαιρο, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο καλύτερα να μην κοιμούνται ιδιαίτερα ήσυχοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ