Γέμισε χρήμα η τσέπη του Τίγρη με την πρόκριση στην Ευρώπη

Γέμισε χρήμα η τσέπη του Τίγρη με την πρόκριση στην Ευρώπη

Τα έσοδα από την ιστορική για την Ενωση είσοδο στη φάση των «32» του Europa League υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 9.000.000 € δίνοντας την ευκαιρία στον Μελισσανίδη να κάνει το όνειρο των φίλων της ομάδας πραγματικότητα με σημαντική μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Η πρόκριση της ΑΕΚ στη φάση των νοκ άουτ αναμετρήσεων του Europa League είναι ιστορική από κάθε άποψη. Αφενός η Ενωση είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παραμένει «ζωντανή» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αφετέρου με την εφετινή πορεία της κάλυψε σημαντικό έδαφος στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όπου η ΑΕΚ είχε καταποντιστεί τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της πολυετούς απουσίας της.

Κυρίως όμως, η πρόκριση της ΑΕΚ της επιτρέπει να αλλάξει επίπεδο και πρακτικά. Με δεδομένες τις δυσκολίες που προκαλεί η μείωση των εντός των τειχών εσόδων στον οικονομικό προγραμματισμό ενός συλλόγου του μεγέθους της ΑΕΚ, η εισροή ενός ποσού που υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξει αν όχι να ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ από την εφετινή ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία, αλλάζει εντελώς την κατάσταση!

Ακόμη και για τα «σκληρά» δεδομένα του Financial Fair Play που δεσμεύει τις ομάδες που θέλουν (και μπορούν) να ενισχυθούν, έσοδα τέτοιου μεγέθους φέρνουν μόνο χαμόγελα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του.

Η ΑΕΚ εισέπραξε τα πρώτα… κέρδη από την εφετινή ευρωπαϊκή της συμμετοχή μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ. Η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League 420.000 ευρώ, ενώ μετά την πρόκρισή της επί της Μπριζ, για τα πλέι οφ του Europa League, εκτόξευσε τα κέρδη της με το μπόνους εισόδων στους ομίλους να φτάνει τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Εχοντας ήδη λοιπόν μια «βάση» κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ συνέχισε να αυξάνει σταδιακά τα οικονομικά οφέλη της από την ευρωπαϊκή της συμμετοχή μέσω των αποτελεσμάτων, μιας και για κάθε νίκη στους ομίλους του θεσμού προβλέπονται 360.000 ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία 120.000 ευρώ. Συνολικά η Ενωση, βάσει αποτελεσμάτων με 5 ισοπαλίες και 1 νίκη, κατάφερε να βάλει στα ταμεία της επιπλέον 960.000 ευρώ!

Η συμμετοχή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργανώσεις, πέρα από τα «φιξ» έσοδα που φέρνει στην κάθε ομάδα, προσφέρει και την ευκαιρία για πολύ μεγαλύτερες εισπράξεις, μέσω των εισιτηρίων. Κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση της ΑΕΚ, όπου στα πέντε εντός έδρας ματς που έχει δώσει εφέτος για την Ευρώπη έχει καταγράψει υψηλούς μέσους όρους παρουσίας κόσμου.

Η ΑΕΚ πέτυχε μια οικονομική εκτόξευση, καθώς τα κέρδη που ήδη έχουν εξασφαλιστεί, σε συνδυασμό με αυτά που… αναμένονται, το market pool, αλλά και τις υψηλές εισπράξεις που υπολογίζονται στο εντός έδρας ματς όσον αφορά τα εισιτήρια, θα αποφέρουν στην Ενωση έσοδα που θα αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ!

Η ΑΕΚ που βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί ως το τέλος της περιόδου, το έχει καταφέρει κάνοντας αρκετές υπερβάσεις! Μην ξεχνάμε ότι έχει χάσει δύο από τα βασικότατα γρανάζια της μηχανής της με σοβαρούς τραυματισμούς (Μάνταλος, Γιόχανσον), ενώ κατά καιρούς είχε κι άλλες απώλειες.

Πλέον οι φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να αισιοδοξούν καθώς η σημαντική οικονομική ενίσχυση απ’ την πρόκριση της ομάδας στους «32» του Europa League, επιτρέπει στον Μανόλο Χιμένεθ  να ζητήσει παίκτες απ’ το λεγόμενο «πάνω ράφι» του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού. Παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα δίνοντας λύσεις, αυξάνοντας το βάθος και το εύρος των επιλογών του προπονητή και φυσικά βοηθώντας άμεσα στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ