Ο Ζαμπράνο και η απαρχή της παρακμής (του)

Ο Ζαμπράνο και η απαρχή της παρακμής (του)

To10.gr καταγράφει πώς ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε τον Ζαμπράνο από «καλύτερο αμυντικό στην Ελλάδα», σε έναν άνευρο, ανόρεκτο και αδιάφορο στόπερ που, «δεν κάνει».

Από την Παρασκευή to10.gr είχε προαναγγείλει τις αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κάρλος Ζαμπράνο. Του παίκτη που αποκτήθηκε για να γίνει «ο ηγέτης που έψαχνε ο ΠΑΟΚ» και άλλα εντυπωσιακά που γράφτηκαν στο τέλος του καλοκαιριού, όταν οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν -μετά κόπων και βασάνων- να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μία κίνηση, όμως, που στην πράξη αποδείχθηκε ατυχής και άστοχη. Με αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται εκ νέου σε διαδικασία αναζήτησης βασικού στόπερ.

Ο Ζαμπράνο τελείωσε από τον ΠΑΟΚ για τη συνολική του εικόνα. Και για όσα (δεν) έκανε μέσα στο γήπεδο, αλλά και για όσα ακολουθούν την εκτός αγωνιστικών χώρων παρουσία (ειδικά εκεί). Ο Περουβιανός, αν και μόλις 28 ετών, άρχισε να βιώνει την ποδοσφαιρική παρακμή. Δεν έχει καμία σχέση με τον «τίγρη» της εθνικής Περού, δεν έχει καμία σχέση με τον αρχηγό της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητή που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Κυρίως, όμως, δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο. Πράγμα γνωστό στο διεθνές ποδόσφαιρο και βασικό λόγο απουσίας σοβαρών προτάσεων προς τον παίκτη. Αλήθεια, δεν προκάλεσε σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι ο κορυφαίος αμυντικός της Λατινικής Αμερικής στο Κόπα Αμέρικα του 2015, «κόπηκε» από την εθνική Περού (σ.σ. έχει να παίξει από 26/03/2016), παρότι ήταν αρχηγός της; Δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί η Ρούμπιν… παρακαλούσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου; Δεν τον εξέτασαν; Δεν είδαν ότι το αθλητικό σκέλος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα;

Το γεγονός είναι αναντίρρητο. Στον ΠΑΟΚ ο Ζαμπράνο κατέληξε γιατί δεν είχε εναλλακτική λύση. Η Ρούμπιν δεν τον ήθελε. Και το έδειξε με κάθε δυνατό τρόπο. Η Αϊντραχτ, στην οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς να επιστρέψει, δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, άλλη προοπτική «καλού» πρωταθλήματος δεν προέκυψε. Και κάπως έτσι ο Ζαμπράνο ωθήθηκε από τις καταστάσεις να έρθει στην Ελλάδα. Λύση… τριτεύουσα στο μυαλό του, όπως είχε αποδείξει και στο φλερτ των προηγούμενων χρόνων με τον Ολυμπιακό (του Champions League)!

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ 2.000.000 € ΕΩΣ ΤΟ 2020

Επίσης, ο Ζαμπράνο δείχνει να έχει χάσει τη διάθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Και όπως εξήγησε στο to10.gr, άνθρωπος που έχει άμεση σχέση με τον ατζέντη του και έπαιξε ρόλο στη μεταγραφή του καλοκαιριού, «…ο Κάρλος έχει εξασφαλισμένα πάνω από 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη Ρούμπιν Καζάν μέχρι το 2020. Οπότε ό,τι και να γίνει, μέχρι τα 30 του χρόνια θα έχει βγάλει τόσα λεφτά, που δεν θα χρειάζεται να ξαναπαίξει, εάν δεν το θέλει. Και για αυτό είναι χαλαρός».

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ… ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ

Στην πράξη ο Ζαμπράνο μόνο χαλαρός δεν είναι στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον διώξει από τον Ιανουάριο. Αν και ο ιδιόρρυθμος και εκρηκτικός χαρακτήρας του ήταν γνωστός από πριν, στον Δικέφαλο είχαν ενθουσιαστεί μετά τις πρώτες 5 (σερί) αγωνιστικές που αγωνίστηκε βασικός. Ωστόσο, η αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σήμανε το τέλος της περιόδου χάριτος. Και η… κίτρινη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αιγινιακό, σήμανε και το τέλος του από τον ΠΑΟΚ. Διότι όσο κι αν φαντάζει οξύμωρο, οι Θεσσαλονικείς αντιλήφθηκαν στο ματς με τη συμπαθή ομάδα από το Αιγίνιο ότι ο Περουβιανός δεν έχει όρεξη για μπάλα. Αλλά έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Βεβαίως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ζαμπράνο απέκτησε… άλλα πράγματα στο μυαλό του βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Με τον Λουτσέσκου να έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και να κάνει τον… πολιτικό στις σοβαρές υποθέσεις που προκύπτουν. Αρκετούς παίκτες να γνωρίζουν ήδη ότι θα φύγουν τον Γενάρη και να κάνουν του κεφαλιού τους. Αλλους να «μανουριάζουν» επειδή δεν παίζουν και να βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη με συμπαίκτες τους. Και γενικώς με ένα κλίμα που δεν επιτρέπει ηρεμία και προσήλωση στο ποδόσφαιρο.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ… ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ

Το τελευταίο σκηνικό ήταν και αυτό που τελείωσε μια και καλή κάθε πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση με τον «κορυφαίο αμυντικό στην Ελλάδα», κατά τους ειδήμονες. Το πρωί της Πέμπτης (30/11) το αυτοκίνητο του Ζαμπράνο βρέθηκε έπεσε μέσα σε ένα χαντάκι, την ώρα που ο ίδιος πήγαινε για προπόνηση. Κατά την επίσημη ενημέρωση ένα φορτηγό έκλεισε τον Περουβιανό, ο οποίος προσπάθησε να φρενάρει και βγήκε εκτός δρόμου. Χωρίς ευτυχώς να πάθει τίποτε. Στον οργανισμό ΠΑΟΚ, όμως, το γεγονός έγινε ακόμη μία αφορμή για να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα το μέλλον του Περουβιανού στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ