Παναθηναϊκός : Πώς βλέπει τις εξελίξεις ο Γιαννακόπουλος

Παναθηναϊκός : Πώς βλέπει τις εξελίξεις ο Γιαννακόπουλος

Ο μοναδικός παράγοντας που προσπάθησε να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρακολουθεί από μακριά. Ποια εξέλιξη μπορεί να τον φέρει και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει αργά αλλά σταθερά στο γκρεμό με τα οικονομικά προβλήματα να σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του. Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου πως σταματά τη χρηματοδότηση της ομάδας και αποχωρεί από την ηγεσία της.

Από τότε υπήρξε μόνο ένας που ενδιαφέρθηκε για την τύχη της ομάδας. Ο μοναδικός που προσπάθησε να τραβήξει την ομάδα από το γκρεμό ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, με το πάθος που έχει για το σύλλογο, προσπάθησε μέσω του ΡΑΟ Foundation να γλιτώσει το τριφύλλι από τη χρεωκοπία.

Παρά τις επαφές και τις συζητήσεις με τον Αλαφούζο δεν στάθηκε δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία, μια και το ύψος των χρεών κρίθηκε υπέρογκο για τη συγκυρία.

Έτσι ο DPG αποσύρθηκε. Τα προβλήματα όμως όχι μόνο παρέμειναν, αλλά γιγαντώθηκαν και απειλούν ευθέως την ύπαρξη της ομάδας.

Τι λέει όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την κατάσταση; Πως αντιμετωπίζει τις κακές ειδήσεις που έρχονται στα αυτιά του σχεδόν καθημερινά; Απάντηση: Δεν ασχολείται, τουλάχιστον ενεργά. Ενημερώνεται, μαθαίνει, παρακολουθεί, αλλά πάντα διακριτικά.

Ο λογαριασμός του στο Instagram κατακλύζεται από σχόλια και προτροπές των οπαδών της ομάδας να βγει μπροστά και να αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εκείνος δεν απαντά, δεν σχολιάζει. Ξέρει πως οτιδήποτε κι αν πει σχετικά, θα «φουντώσει» σενάρια, στα οποία ο ίδιος δεν θέλει ούτε καν να εμπλακεί.

Ακόμα και τα media, που έχει υπό την ομπρέλα των επιχειρήσεών του, αποφεύγουν να παρεμβαίνουν στα όσα συμβαίνουν και απλώς καταγράφουν τη (σκληρή) καθημερινότητα.

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, σε αυτή τη φάση, η ομάδα ποδοσφαίρου δεν αποτελεί προτεραιότητα. Με ρεαλισμό και «ψυχρή λογική» εξάλλου τα μέλη της εξήγησαν στον Δημήτρη πως με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τέτοιο ύψος χρεών στην ΠΑΕ, μια πιθανή εμπλοκή του θα διακινδύνευε πολλά περισσότερα από το όνομα της οικογένειας στο στόμα των οπαδών.

Τα χρέη είναι δυσθεώρητα για να τα αναλάβει μόνος του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αυτό από μόνο του καθιστά ως κίνηση υψηλού ρίσκου οποιαδήποτε εμπλοκή του με την ΠΑΕ.

Την ίδια στιγμή εξάλλου ΟΥΔΕΙΣ άλλος δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για να μπορέσει να βγει η ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση.

«Δεν μπορεί μια ζωή η οικογένεια να βγάζει το φίδι από την τρύπα και να τα ακούει κι από πάνω» ακούστηκε σε ένα από τα οικογενειακά τραπέζια, όπου το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και είναι χαρακτηριστικό της διάθεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Υ.Γ. Μόνο μια περίπτωση υπάρχει να «αναζωπυρωθεί» το ενδιαφέρον του Δημήτρη για την ΠΑΕ. Να αντιληφθεί πως ο Νικόλας Πατέρας βρίσκεται έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και αναζητά τον τρόπο να εγκατασταθεί.

Πιθανή παρουσία του θα αποτελέσει για τον Γιαννακόπουλο «αιτία πολέμου».
Ο ηγέτης της μπασκετικής ομάδας, του πιο επιτυχημένου τμήματος του συλλόγου τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει τις «κεραίες» του σηκωμένες και καραδοκεί. Μέχρι τότε απολαμβάνει τον Καλάθη να πασάρει και τον Γκιστ να καρφώνει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ