Καλαϊτζίδης: Ο «βοσκός» του γνωστού παραμυθιού με τους λύκους

Καλαϊτζίδης: Ο «βοσκός» του γνωστού παραμυθιού με τους λύκους

Ο 60χρονος προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, και η υπόσχεση του για νέες αποκαλύψεις που τον φτάνει ως το γραφείο του εισαγγελέα! Η εμπλοκή του στο Ολυμπιακός-Βέροια, το... παρελθόν των προσωπικών εκρήξεων, ο επιχειρηματίας αδερφός του και ο άνθρωπος που «όλοι γνωρίζουμε ποιος ελέγχει αυτή την ομάδα».

«Θα τα πω όλα στον Εισαγγελέα». Με αυτή την υπόσχεση σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (ΣΚΑΙ), από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη κοιμήθηκε χθες βράδυ το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη ο όμορφος (αγγελικά πλασμένος) κόσμος της Football League. O προπονητής του Απόλλωνα Πόντου δείχνει να μην αστειεύεται. «Απασφάλισε» την Κυριακή έπειτα από την ήττα της ομάδας του από τον Αιγινιακό, και είναι έτοιμος να αναφέρει διευθύνσεις και ονόματα για το «κύκλωμα» το οποίο -ο ίδιος περιγράφει πως- όχι μόνο υπάρχει, αλλά δεν αφήνει και καμιά ομάδα στην ησυχία της, στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

«Με δύο γεμίσματα του αντιπάλου και με τις ανεκδιήγητες με βάση τον λογισμό μου αποφάσεις του διαιτητή φτάσαμε στο τελικό 2-1. Προτείνω τον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε θα δεχτείτε τρία τέρματα. Για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε θα δεχθείτε άλλα δύο. Για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουνε με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη στήνουν το ματς, και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά. Έχω να του δώσω σημαντικές πληροφορίες, να τις αξιολογήσει, για να καθαρίσουμε αυτό το δύσμοιρο ποδόσφαιρο από τα μιάσματα που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό» είπε ο 60χρονος και η επιθυμία του, έγινε διαταγή. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ήδη την την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα.

Θα πει λοιπόν όσα ξέρει; «Βεβαίως και θα ονοματίσω τον συγκεκριμένο παράγοντα που μου πρότεινε να συμμετέχω σε αυτή τη μπίζνα. Ο παράγοντας που με πλησίασε μου είπε να του δίνω χρήματα». Ποιος παράγοντας; «Ένας άνθρωπος που ηγείται μίας ΠΑΕ με πλησίασε και μου είπε πως αν δεν μπω σε ένα γκρουπ ομάδων όπου θα στήνονται αγώνες μεταξύ τους, τότε η ομάδα μου (σ.σ Απόλλων Πόντου) δεν θα μπορούσε να προοδεύσει και να ανέβει στην επόμενη κατηγορία». Αν του είπε και όλα τα υπόλοιπα για τους τεχνικούς διευθυντές και τους κουμπάρους; Δεν το ξεκαθαρίζει, όπως δεν ξεκαθαρίζει τη σχέση του διαιτητή στην ήττα της Κυριακής, πόσο μάλλον τα… δυο γεμίσματα του αντιπάλου. Το θέμα μοιάζει σοβαρό, η καταγγελία επίσης, αλλά η περιγραφή του παράγοντα παραπέμπει μάλλον σε εκείνον τον περίφημο του Εδεσσαϊκού που έμεινε στην ιστορία για το «εμείς θέλαμε, αλλά αυτοί δεν θέλανε και όταν θέλανε, τους είπαμε πως δεν θέλουμε εμείς». Τον Θωμά Μάτσιο. Μάλιστα εκείνη την φοβερή δήλωση την είχε κάνει για ένα ματς που δεν έγινε με την Καλαμαριά. Με τον σημερινό Απόλλων Πόντου δηλαδή. Με την ομάδα που ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης επέστρεψε στην Football League σαν προπονητής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ»

Ο 60χρονος τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μέχρι τώρα έχει περάσει από 16 ομάδες (ΑΣ Αμπελοκήπων, Λεβαδειακός, Κοζάνη, Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας, Λεωνίδιο, Παναιτωλικός, ΗΛΤΕΞ Λύκοι, Βέροια, Δόξα Δράμας, Διαγόρας Ρόδου, Πανθρακικός, Εθνικός Αστέρας, Μακεδονικός Νεάπολης, Νέα Σαλαμίνα, Άρης και Απόλλωνας Πόντου) γεγονός που τον κατατάσσει στους πλέον πολυταξιδεμένους εντός συνόρων προπονητές! Τα τελευταία χρόνια πάντως, έχει εξελίξει το μοντέλο και την επαγγελματική του σχέση με τους συλλόγους που συνεργάζεται, καθώς τόσο στον Αρη, τον οποίο ανέλαβε όταν ήταν στη Γ’ Εθνική, όσο και τώρα στον Απόλλωνα Πόντου, έχει τη «συμπαράσταση» του αδερφού του Αλεξ Κάλας (Κοσμάς Καλαϊτζίδης επί το ελληνικότερον), ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ΗΠΑ όπου έχει αλυσίδα εστιατορίων.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Το 2012 ο Καλαϊτζίδης είχε συστήσει τον αδερφό του στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν, κερδίζοντας την άνοδό της η Βέροια στη Σούπερ Λίγκα υπό τις οδηγίες του, είχε φωτογραφίσει τον αδερφό του ως «το μυστικό της επιτυχίας». Μάλιστα τότε τα δύο αδέρφια, που κατάγονται από τις Σέρρες, είχαν εξαγγείλει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στη γενέτειρά τους. Πλάνο το οποίο «πάγωσε», όχι όμως και η διάθεση του εξ Αμερικής ορμώμενου Καλαϊτζίδη να υποστηρίξει οικονομικά τα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ του αδερφού του. Και έτσι προέκυψε η συνεργασία των δύο με τον Αρη. Το πλάνο τους μπορεί να μην πέτυχε, καθώς ο Αρης δεν μπόρεσε να ανέβει κατηγορία, ωστόσο τα δύο αδέρφια δεν το έβαλαν κάτω και δραστηριοποιήθηκαν στον Απόλλωνα Πόντου, μολονότι για νομικούς λόγους δεν μπορεί να φαίνεται ως ιδιοκτήτης της νεοσύστατης ΠΑΕ ο Αλεξ Κάλας.

Το σχέδιό τους φαίνεται να δουλεύει καλά μέχρι στιγμής, αν και σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι με όχημα την ομάδα – σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού θα πλησίαζαν τόσο τον «συντοπίτη» τους πια Ιβάν Σαββίδη, όσο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το «παρελθόν» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και οι στενές σχέσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη, καθώς και το κοινό πέρασμά τους από τον Αρη όπου ήθελε να μπει και ο Αρβανιτίδης ως επενδυτής, κράτησαν τον Σαββίδη μακριά. Όχι όμως και τον Μελισσανίδη, γεγονός που φαίνεται τόσο από την είσοδο του Σάββα Καλεντερίδη στον Απόλλωνα Πόντου, όσο και από ένα «ποστάρισμα» του υιού Σαββίδη στο Instagram έπειτα από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας πριν από μερικές εβδομάδες, όπου ανέφερε «όλοι γνωρίζουμε ποιος ελέγχει αυτή την ομάδα».

Αν συνδυαστεί αυτή η εκτίμηση με τις πληροφορίες που θέλουν τον (επίσης καταγγέλλοντα) Μελισσανίδη πίσω από τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη στην υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0, τότε μπορεί εύκολα να βγουν κάποια συμπεράσματα για την κινητήρια δύναμη του Απόλλωνα Πόντου. Θυμίζουμε ότι ο Καλαϊτζίδης ήταν προπονητής στη Βέροια και ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν ότι ζητήθηκε από την ομάδα του να χάσει από τον Ολυμπιακό με αρκετά γκολ στην αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2013 και ενώ το σκορ στο ημίχρονο ήταν ισόπαλο 0-0. Τα στοιχεία αυτής της καταγγελίας κρίθηκαν ανεπαρκή. Τότε όλη η πιάτσα γνώριζε ποιος τον υποκινεί. Στη συνέχεια εκτός της πιάτσας το έμαθε σιγά σιγά και το κοινό. Τώρα ο Καλαϊτζίδης σε ρόλο βοσκού φωνάζει. Γιατί να τον ακούσουν;

Οσο για τον Απόλλωνα; Μετά την άνοδό του στη Β’ Εθνική συγκαταλέγεται εφέτος στις ομάδες που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα. Αν του το επιτρέψουν φυσικά, με βάση πάντα την καταγγελία του Καλαϊτζίδη, τον οποίο κάποτε ο Αλέξης Κούγιας ονομάτισε ως «ηθοποιό-προπονητή».

Ο ΚΟΟΥΤΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο Καλαϊτζίδης έχει «παρελθόν» στις καταγγελίες. Και στο να χάνει την ψυχραιμία του επίσης. Κάποτε σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ηρακλή Ψαχνών επιτέθηκε φραστικά στη γιατρό του αγώνα κυρία Σοφία Μουριά. Επίθεση που χαρακτηρίστηκε «τουλάχιστον απρεπής και άνανδρη». Αντίστοιχες συμπεριφορές κατήγγειλε και η Καβάλα έπειτα από αναμέτρησή της με τον Αρη, ενώ και ο Πάουλο Κάμπος που εργάστηκε στους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης ενόσω ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή, φεύγοντας δεν είπε και τα καλύτερα. Το απίστευτο όμως έγινε πέρσι τέτοια εποχή όταν ο τερματοφύλακας Νάσος Αθανασίου είπε «Δέχθηκα τρεις επιθέσεις από τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας. Είναι η δεύτερη φορά που μου το προκαλεί. Και όταν ήταν στον Άρη το είχε κάνει. Έχω ένα παιδάκι 2,5 χρονών, απειλές για τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου, εγώ δεν δέχομαι».

ΟΙ «ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Φυσικά ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινωνία περιμένει επιτέλους κάποιος να μιλήσει με στοιχεία για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο, αλλά αν κρίνουμε από την εξέλιξη που είχαν οι προηγούμενες καταγγελίες του, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί ο Σερραίος προπονητής στον «βοσκό» του γνωστού παραμυθιού με τους λύκους. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης τα τελευταία χρόνια σε όποια ομάδα και να δραστηριοποιείται – ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και ο αδερφός του – φροντίζει να έχουν… σταθερό ρόστερ!

Στον Απόλλωνα Πόντου ούτε λίγο, έχει φέρει μαζί του δέκα ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε Βέροια και Αρη. Είναι οι Δημήτρης Σαμαράς (Βέροια, Αρης), Δημήτρης Αμαραντίδης (Βέροια), Λεωνίδας Κυβελίδης (Αρης), Αλέξανδρος Βεργώνης (Βέροια, ΗΛΤΕΞ Λύκοι), Αλέξανδρος Καλογέρης (Βέροια, Αρης), Γιάννης Ντούγκα (Αρης), Νίκος Γεωργιάδης (Βέροια, Αρης), καθώς και οι ξένοι Σιρίλ Καλί (Βέροια), Γιόναθαν Λόπεζ (Βέροια) και Γκαέλ Ν’Λουντούλου (Αρης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ