ΕΠΟ : Τα «μυστήρια», η διαιτησία και τα μυστικά των ανακοινώσεων

ΕΠΟ : Τα «μυστήρια», η διαιτησία και τα μυστικά των ανακοινώσεων

Όταν κάποιες ανακοινώσεις βάζουν… φωτιά στο τοπίο της σφυρίχτρας, όμως οι αρμόδιοι της ΕΠΟ και της ΚΕΔ ποιούν την νήσσαν.

Με αφορμή κακές διαιτησίες υπάρχουν κάποιες ανακοινώσεις (όχι των μεγάλων ομάδων) που ταράζουν τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Πρόκειται για ανακοινώσεις που έχουν έντονο χρώμα του παρασκηνίου, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνονται ή το πληροφορούνται αυτοί που τις βγάζουν. Βέβαια απαντήσεις δεν παίρνουν, άσχετα αν από το «πες, πες», όλο και κάτι μένει στο τέλος.

Οι αρμόδιοι δεν δίνουν απαντήσεις, είτε επειδή θεωρούν ότι αυτές οι ανακοινώσεις δεν τυγχάνουν δημοσιότητας, είτε επειδή πραγματικά βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν λέμε ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ πρέπει να απαντούν σε όλους, όμως ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλεται «η γυναίκα του Καίσαρα να μην είναι μόνο τίμια, αλλά και να το δείχνει».

Ενα από τα τελευταία παραδείγματα αποτελεί η ανακοίνωση των παλαίμαχων του Απόλλωνα για τη διαιτησία του Στυλιαρά (Αιτ/νιας) στο σαββατιάτικο (25/11) παιχνίδι της ομάδας τους με τη Λαμία. Συγκεκριμένα τη χαρακτήρισαν «έργο Πανουργιά», δηλαδή του ιδιοκτήτη της Λαμίας, ενώ εξήγησαν, πάντα κατά την άποψή τους και χωρίς να την υιοθετούμε, ότι «προσέφερε κάποιες σημαντικές Ενώσεις με «ψήφους» στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ του κ. Βαγγέλη Γραμμένου και πλέον εισπράττει ανταποδοτικά τέλη». Μάλιστα το προχώρησαν ακόμη περισσότερο, ζητώντας «από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, να πάψει να ορίζει διαιτητές φίλα προσκείμενους στον κ. Πανουργιά και σε αυτούς που τον προστατεύουν» και τονίζοντας ότι «την επόμενη φορά θα μιλήσουμε με ονόματα».

Ενδιαφέρον είχε και ο καβγάς Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου που ξέσπασε με αφορμή -κατά σύμπτωση- πάλι τη διαιτησία του Στυλιαρά στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Περιστέρι. «Αραγε κάνουν ακόμη κουμάντο στην ελληνική διαιτησία τα κορίτσια του Ατρόμητου», ρωτούσαν από την Τρίπολη!

Εδώ ταιριάζει η φράση «τι εννοεί ο ποιητής;»

Το ίδιο ισχύει και για ανακοίνωση του Παναργειακού, η οποία εκδόθηκε στις 14 Νοεμβρίου. Μπορεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να μην δίνεται η δέουσα δημοσιότητα, όμως εκεί είναι που υπάρχει πολύ «ζουμί». Αφού επεσήμανε ότι «η ομάδα θα καταφέρει να σηκωθεί χωρίς τη βρωμιά σας», έθετε και το εξής ερώτημα: «Αλήθεια εσείς κύριοι που μας εγγυηθήκατε ότι οι παράγκες τελείωσαν… Εσείς που μας εγγυηθήκατε διαφάνεια και 50 -50 μέσα στο γήπεδο ντρεπόσαστε καθόλου;;;;».

Ζητούνται απαντήσεις, καθώς τέτοια λόγια είναι φυσικό να εκθέτουν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ