H δημοσίευση είναι <del>η ψυχή της Δικαιοσύνης</del> λόγος φυλάκισης

H δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης λόγος φυλάκισης

Μόνο ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις: να δημοσιεύσεις έγγραφα που εκθέτουν και ουσιαστικά ενοχοποιούν την κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα του 2017 μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Να εκβιάζεις βαρυποινίτες ώστε να κελαηδήσουν το ποίημα που σε βολεύει. Να επιβάλλεις capital controls και να αποτελειώνεις την οικονομία. Να διοργανώνεις δημοψήφισμα ως υπέρμαχος του «ΟΧΙ» και αφού επιτύχεις το σκοπό σου, να το βαφτίζεις «ΝΑΙ» και να τα δίνεις όλα.

Να κάνεις διαγωνισμό – παρωδία για μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και στη συνέχεια να τον ακυρώνει το ΣτΕ. Να επιτρέπεις σε εκπομπές και τηλεδικαστές να βγάζουν επιλεκτικά – και παράνομα – στον αέρα δικογραφίες και υποκλοπές, ακόμα κι αν εκκρεμούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Να μπουκάρεις στο ΥΕΘΑ και να μη σε σταματάει κανείς. Μέχρι και να κάνεις μήνυση στον εαυτό σου για μια εθνική τραγωδία σαν αυτή της Μάνδρας. Μόνο ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις: να δημοσιεύσεις έγγραφα που εκθέτουν και ουσιαστικά ενοχοποιούν την κυβέρνηση. Τι απομένει; Να δοθεί ρητή εντολή στην ΕΣΗΕΑ για αλλαγή του μότο της.

Στη θέση του «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» να μπει το σαφώς προοδευτικότερο «Η δημοσίευση είναι λόγος φυλάκισης, αν δε μας βολεύει». Συνεχίστε ό,τι κάνατε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ