Το γήπεδο πλέον για να παίξουμε μπάλα, υπάρχει…

Το γήπεδο πλέον για να παίξουμε μπάλα, υπάρχει…

Πρόβλημα! Ωραία δεν είναι να ξεκινάς με την αλήθεια; Κάπως έτσι νιώθω, γράφοντας για την ψυχρή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία μας στο σύνολό της. Και δε μιλάμε μόνο για τα του αθλητισμού, ούτε καν για τα της χώρας μας. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο. Η διαφορά είναι ότι οι «έξαποδώ» προσπαθούν να βρουν τις λύσεις. […]

Πρόβλημα! Ωραία δεν είναι να ξεκινάς με την αλήθεια; Κάπως έτσι νιώθω, γράφοντας για την ψυχρή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία μας στο σύνολό της. Και δε μιλάμε μόνο για τα του αθλητισμού, ούτε καν για τα της χώρας μας.

Το πρόβλημα είναι γενικευμένο. Η διαφορά είναι ότι οι «έξαποδώ» προσπαθούν να βρουν τις λύσεις. Εμείς απλά αποδεχόμαστε τα προβλήματα και πορευόμαστε. Ασε που σε μερικές περιπτώσεις, τα ξεχειλώνουμε με τη γνωστή έφεση του λαού μας να οδηγεί το κάθε τι στο οποίο έχει «ταλέντο» στα άκρα…

Αυτό βέβαια μας βολεύει, αφού μας δίνει την ευκαιρία να επιχειρήσουμε να γίνουμε η φωνή της λογικής και της ανάλυσης. Και εξηγώ: το κυρίαρχο πρόβλημα της ενημέρωσης είναι η παντελής απουσία της. Υπάρχουν και περισσεύουν τα fake news, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η μονόπλευρη ενημέρωση.

Ενα γεγονός αναλύεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά ανάλογα με αυτό που βολεύει την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Η οποία πλευρά έχει φροντίσει να έχει υπό τον έλεγχό της και τα ανάλογα μέσα «ενημέρωσης».

Οικονομία, πολιτική, αθλητισμός, ένα ατελείωτο γαϊτανάκι συνδεδεμένων συμφερόντων. Κι εσυ ρε φίλε, σε ποια βάρκα πατάς, θα ρωτήσει κάποιος. Κάνε λίγο υπομονή και θα καταλάβεις, αν το θες!

Μην κρίνεις από το πρώτο πέναλτι, από το πρώτο οφσαιντ, από το πρώτο ανάποδο φάουλ. Δες όλο το ματς και αν σ’ αρέσει ξανάρχεσαι. Το γήπεδο πλέον για να παίξουμε μπάλα, υπάρχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ