ΦΑΚΕΛΟΣ: Ολοι οι άνθρωποι του Γραμμένου

ΦΑΚΕΛΟΣ: Ολοι οι άνθρωποι του Γραμμένου

Τι κάνουν στη «νέα ΕΠΟ» όλοι εκείνοι που στήριξαν την εκλογή Γραμμένου, ποιοι ισχυροποιήθηκαν, ποιοι έμειναν στο περιθώριο. Στο "to10.gr" όλες οι λεπτομέρειες...

Παρασκευή 30 Ιουνίου: Στο Μέγαρο της ΕΟΕ διεξάγεται η τακτική και καταστατική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και είναι η πρώτη εμφάνιση του Ευάγγελου Γραμμένου ενώπιον της ολομέλειας της ομοσπονδίας. Επειδή αποτελούσε κοινό μυστικό ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τυπικά στις 18 Αυγούστου, ήταν εμφανές το άγχος του να κάνει πρεμιέρα, κλέβοντας τις εντυπώσεις, δηλαδή παρεμβαίνοντας σε διαδικαστικά θέματα, τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν στη ΓΣ και με τις τοποθετήσεις του να δίνει το στίγμα της επερχόμενης διοίκησής του.
Τη μια στιγμή ο Ευάγγελος Γραμμένος φαινόταν άνετος, την άλλη αγχωμένος, δείχνοντας ότι του έβγαινε το τρακ της απειρίας. Υπήρχαν στιγμές που φαινόταν και κουρασμένος από τη το ξενύχτι της συγκέντρωσης της προηγούμενης βραδιάς μόνο με τις ενώσεις της παράταξή του.

Πότε ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ καθόταν στις μπροστινές θέσεις στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι εκπρόσωποι της ενώσεων, μεταξύ αυτών και η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας ήταν ακόμη πρόεδρός της. Πότε ο Γραμμένος ανέβαινε στα «ορεινά» της ευρύχωρης αίθουσας της ΕΟΕ, όπου κατά σύμπτωση την ίδια ώρα εκεί βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, που μαζί με την ΑΕΚ τον στήριξαν και του έστρωσαν το έδαφος για την προεδρία της ΕΠΟ, και έδειχναν πως συζητούσαν διάφορα πράγματα, θέματα της ΓΣ, ίσως και όχι.

Η… ΕΞΕΛΙΞΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ!
Παρασκευή 18 Αυγούστου: Είναι η μέρα του Ευάγγελου Γραμμένου, καθώς είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Η παρουσία του Αλέξη Δέδε στην εκλογική ΓΣ της ΕΠΟ, σε αντίθεση με το προηγούμενο βράδυ που ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ έδωσε ανοιχτά το παρών στην προεκλογική συγκέντρωσή του Γραμμένου, ήταν διακριτική. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο πλευρό του Γραμμένου.
Επιστροφή στο παρόν: Κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε η σχέση Γραμμένου-Δέδε. Ο τελευταίος μετά από προσωρινές παρατάσεις τη σύμβασής του έχει πλέον μονιμοποιηθεί και χαρακτηρίζεται από τις κακές γλώσσες ως «υπεράνω όλων» στην ΕΠΟ και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του προέδρου! Τον συνοδεύει σε όλες τις επίσημες συναντήσεις, με κορυφαία απόδειξη τη συνάντηση του Γραμμένου με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γενικό Γραμματέα της, τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Αν και υπάλληλος ο Αλέξης Δέδες «λύνει και δένει στην ΕΠΟ», όπως χαρακτηριστικά ματς ειπώθηκε.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Στο Πάρκο Γουδί αποτελεί κοινό μυστικό πως ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε τον Αλέξη Δέδε στην «ευαίσθητη» θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, επειδή προέρχεται από την ΑΕΚ. Όμως, εκτός από την στήριξη της ΑΕΚ, «κλειδί» για την παραμονή του και την ισχυροποίησή του αποτέλεσε η στήριξη του Κοντονή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Γραμμένος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, τόσο όταν πρωτοεμφανίστηκε ως υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και τώρα που είναι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν έχει την αντίληψη των εκλεγμένων προκατόχων του ότι το κράτος δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

ΟΙ… ΧΑΡΕΣ ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΚΟΝΤΟΝΗ
Για χάρη του Κοντονή λοιπόν ο Γραμμένος αγνόησε τις αντιρρήσεις του ΠΑΟΚ, προσλαμβάνοντας τον Αλέξη Δέδε. Στο περιβάλλον του προέδρου της ΕΠΟ βρίσκεται και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της διοικούσας, Νίκος Μπάρτζης, ο οποίος στη μεταβατική εποχή «έτρεχε» τα θέματα της ομοσπονδίας, μαζί με τον Δέδε. Και δεν είναι κρυφό ότι κατά σύμπτωση ο Μπάρτζης, επαναλαμβάνουμε άνθρωπος που προσελήφθη στη Νομική Διεύθυνση της ΕΠΟ, έχει φιλικές σχέσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου.

ΙΣΧΥΡΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ
Ενας ακόμη άνθρωπος του Κοντονή, πρώην διευθυντής του γραφείου του, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης είναι κοντά στον Γραμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε συχνά στην ΕΠΟ με τη λήξη της θητείας της διοικούσας, όπου είχε την έμμισθη θέση του παρατηρητή, πλέον επισημοποιήθηκε ως Διευθυντής Επικοινωνίας. Επέστρεψε, άσχετα αν δυσαρεστήθηκαν έντονα κάποιοι άλλοι και είναι λογικό να τον βλέπουν με «μισό μάτι».
Δέδες, Μπάρτζης, Φιλιππούσης είναι τριάδα που θεωρείται η «ψυχή» της διοίκησης του Γραμμένου. Άπαντες γνωρίζουν ότι όλα τα θέματα της ομοσπονδίας περνούν από το «κόσκινό» τους, πάντα με την καλή έννοια.

Η… ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ
Υπάρχουν και παράγοντες, ελάχιστοι αλλά υπάρχουν, οι οποίοι βρίσκονται στον… κύκλο του Γραμμένου. Πρώτος και καλύτερος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης. Λέγεται ότι έχει όρεξη για πολύ δουλειά στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή, ίσως επειδή η ένωσή του δεν ξεπερνά τα 20 σωματεία. Δεν ικανοποιήθηκε με το ότι ο πρόεδρος του παραχώρησε μόνο την αρμοδιότητα των σχέσεων με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις και πιέζει για περισσότερες. Μάλιστα εκπροσώπησε την ΕΠΟ στην κλήρωση για τα μπαράζ της Εθνικής, λες και δεν μπορούσε να πάει ο Γραμμένος που μετέβη ταυτόχρονα στην Ελβετία για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Βακάλης ήταν ο παρατηρητής του τελικού κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, που στην έκθεσή του «γλύκανε» την ΑΕΚ και «πίκρανε» τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν έστειλε συμπληρωματική που ανακαλούσε για τον δεύτερο. Απόδειξη ότι η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές και ο ΠΑΟΚ με επτά.

Στον …κύκλο του Γραμμένου βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας, Παναγιώτης Παπαχρήστος, ή Τάκης όπως τον αποκαλούν όλοι, νυν μέλος του ΔΣ και ανέκαθεν τακτικός θαμώνας στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου, την έδρα της ΑΕΚ. Μπορεί να μην μπήκε στο προεδρείο, όμως ο πρόεδρος τον τοποθέτησε στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων, μια θέση βιτρίνας που περιλαμβάνει και ταξίδια. Τον συμβουλεύεται για πολλά θέματα.

Δίπλα στον πρόεδρο της ΕΠΟ βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο νυν σύμβουλος της ομοσπονδίας ήταν στην αντίπαλη παράταξη, όμως άλλαξε πλευρά, όταν ο Γραμμένος αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο (σ.σ. κάποιοι λένε ότι πήγε με το καράβι για να μην ταλαιπωρείται από του ελέγχους των αεροδρομίων), μεταβαίνοντας ο ίδιος στην Ρόδο. Και από τότε έγιναν «κολλητοί»…

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ = ΔΡΟΣΟΣ
Δεν ξεχάσαμε τον Ιωάννη Δρόσο, ο οποίος παρότι δεν προσελήφθη στην ΕΠΟ, όμως ο πρώην πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Τον βοηθά στο μεταβατικό στάδιο, αν και όπως λένε κάποιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου «ο Μπάρτζης, ο Δέδες και ο Γιαννάκης φτάνουν και περισσεύουν, αφού δεν υπάρχει κανένα μεταβατικό στάδιο». Δεν είναι τυχαίο ότι Γραμμένος και Δρόσος ήταν συνέχεια μαζί στο τελευταίο (μέχρι το επόμενο) ταξίδι στην Κύπρο για τον αγώνα της Εθνικής.

Ο «ΙΣΧΥΡΟΣ» ΒΑΣΙΛΗΣ
Από τους… εξωκοινοβουλευτικούς της ΕΠΟ, ο Γραμμένος συμβουλεύεται συχνά τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, που έχει πείρα στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή, καθώς διετέλεσε πρώην αναπληρωτής πρόεδρος (επί Β. Γκαγκάτση). Ο εκ Κιλκίς παράγοντας πρόσφερε σημαντικά στην ανέλιξη της τωρινής εξουσίας και ο πρόεδρος δεν το ξεχνά αυτό. Ο Χατζηαποστόλου προετοίμασε το έδαφος για την αποστολή αιτημάτων και ο Γραμμένος του υποσχέθηκε και έπραξε να λάβει απόφαση το ΔΣ, ώστε να διεξαχθεί (30/10) έκτακτη ΓΣ για να αποσυρθεί η ΕΠΟ από την πολιτική αγωγή της δικαστικής υπόθεσης που αποκαλείται «Κάρτα Υγείας», όπου ο Χατζηαποστόλου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κατηγορουμένων, με κώλυμα ασχολίας με τα κοινά του ποδοσφαίρου.

«ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΙΑ» ΚΑΙ… ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Από το… βασίλειο της ΕΠΟ δεν λείπουν οι «πικραμένοι» του Γραμμένου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, αν και πρώτος σύμβουλος σε ψήφους δεν έλαβε θέση στο προεδρείο. Έκπληξη αποτελεί και το πάγωμα του Γιώργου Χατζησαρόγλου, προέδρου της ΕΠΣ Δράμας, αν και όλοι λένε ότι «είναι άνθρωπος του ΠΑΟΚ», ίσως επειδή επισκέπτεται την Τούμπα.

Λέγεται ότι παράπονα έχει μέχρι και α’ αντιπρόεδρος, Αστέριος Αντωνίου, επειδή πέρα από τη θέση δεν έχει αρμοδιότητες. Υπάρχουν και χειρότερα. Στην ΕΠΟ δεν… φαίνεται καν ούτε ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου που αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς του φέρθηκαν.

Υπάρχουν κι άλλοι δυσαρεστημένοι. Για αυτό, για καλό και για κακό, τουλάχιστον μια μέρα πριν από κάθε ΔΣ γίνονται «παρασυμβούλια», ώστε στις αποφάσεις να αποφευχθούν τυχόν… ατυχήματα και να καταγραφούν διαφωνίες στα πρακτικά.

Μετά από όλα αυτά κάποιος μπορεί να παρατηρήσει τι… απέγινε ο «σύμμαχος» ΠΑΟΚ. Άλλος ήταν ο Γραμμένος όταν διέμενε στη Θεσσαλονίκη και διατελούσε πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και άλλος ο πρόεδρος της ΕΠΟ που τις περισσότερες μέρες είναι αναγκασμένος να διαμένει στην Αθήνα, μαζί με τον Βακάλη που δεν βρίσκει εύκολα αεροπορικά εισιτήρια για να πηγαινοέρχεται στο νησί της Σάμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ