Χοντρό παιχνίδι για Εμμανουηλίδη, στο κόλπο η Γουέστ Χαμ

Χοντρό παιχνίδι για Εμμανουηλίδη, στο κόλπο η Γουέστ Χαμ

Ο 17χρονος εξτρέμ του Παναθηναϊκού που «προκαλεί» τους σκάουτ κορυφαίων ομάδων, οι κρούσεις που ξεκίνησαν ήδη, τα λόγια του μάνατζερ και το πλάνο της προαγωγής...

Για τους ειδικούς είναι ο κορυφαίος κάτω των 18 ετών ποδοσφαιριστής που διαθέτει η Ελλάδα στις θέσεις της επίθεσης. Υπερβολή; Μπορεί. Αλλά τα εγκωμιαστικά σχόλια περισσεύουν για τον Δημήτρης Εμαννουηλίδη. Τον 17χρονο (24/10/2000) επιθετικό, που αποτελεί ό,τι καλύτερο διαθέτει η ακαδημία του Παναθηναϊκού και ένα παιδί που έχει κάνει ήδη κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να ασχολούνται μαζί του.

Δεν είναι υπερβολή. Πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου στρέφουν την προσοχή τους στη χώρα μας ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η περίπτωση του Ρέτσου και ο ορυμαγδός των προτάσεων που έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν ενδεικτικός. Το ίδιο και η «κλοπή» του νεαρού Αργύρη Καμπετσή του Ολυμπιακού από την Ντόρτμουντ, μόλις οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να τον «δέσουν» με επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στην περίπτωση του Εμμανουηλίδη ο Παναθηναϊκός μερίμνησε και «έδεσε» τον νεαρό επιθετικό. Ένα παιδί που από το καλοκαίρι είχε δείξει στον Μαρίνο Ουζουνίδη ότι μπορεί να τον υπολογίζει, όταν παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Ελληνας τεχνικός τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία και διαπίστωσε μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τον… θησαυρό που έχει στα χέρια του ο σύλλογος.

Ο «Βενιαμίν» των «πράσινων», που αγωνίζεται κυρίως ως εξτρέμ, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πολύ σύντομα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι ότι οι «πράσινοι» βιάζονται. Αλλά το ταλέντο του «μικρού» είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Αρα και η προαγωγή είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Βεβαίως, το ερώτημα που προκύπτει ξεκάθαρα εδώ και λίγες εβδομάδες είναι το «πόσο καιρό ακόμη θα κρατήσει ο Παναθηναϊκός τον Εμμανουηλίδη». Και δεν είναι διόλου υπερβολικό ή εκτός πραγματικότητας ερώτημα. Στα πρόσφατα παιχνίδια της Νέων με το Γιβραλτάρ και τη Ρωσία (στα οποία σκόραρε από ένα γκολ) πλήθος «κατασκόπων» μαζεύτηκε στο Ηράκλειο για να τον δει αγωνιζόμενο. Με τους σκάουτς των ξένων ομάδων να εντυπωσιάζονται και να κάνουν ήδη ερωτήσεις.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΤΑΛΙΚΕΣ

Πληροφορίες του to10.gr αναφέρουν ότι στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη δεχθεί κρούσεις από μία αγγλική (Γουέστ Χαμ) και δύο ιταλικές ομάδες, οι οποίες ρώτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για το στάτους του παίκτη και τις προθέσεις των «πράσινων». Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, εξάλλου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια πώληση ακόμη και ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων, ειδικά εάν τα νούμερα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πάντως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα οι «πράσινοι» θα συζητήσουν τώρα σοβαρά το θέμα της παραχώρησης του 17χρονου επιθετικού. Και αυτό διότι πιστεύουν ότι η αξία του θα πολλαπλασιαστεί μόλις ξεκινήσει να παίρνει παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Ισως και πιο σύντομα από ό,τι υπολόγιζαν όλοι στο πράσινο στρατόπεδο. Αλλά σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος και από τις καταστάσεις να ρίξει στα βαθιά 2-3 περιπτώσεις μικρών που ξεχωρίζουν.

ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ: «ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ»

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, στο περιθώριο του WyScout Forum στο Λονδίνο, ο ατζέντης του «μικρού», Πάνος Γαλαριώτης κλήθηκε από την ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com, που κάλυπτε τη διοργάνωση, να μιλήσει για τον Εμμανουηλίδη, «ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα στην Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσαν.

«Ο Εμμανουηλίδης είναι ένας γρήγορος εξτρέμ που αγωνίζεται και δεξιά και αριστερά στην επίθεση, θεωρείται ένας από τους παίκτες τη μεγαλύτερη προοπτική στη χώρα. Βελτιώνεται συνεχώς και υπάρχει η πίστη ότι θα κάνει την… έκρηξή του μόλις ανέβει στην πρώτη ομάδα», ήταν τα λόγια του.

BONUS TRACK: Στο πρόσφατο Forum του WyScout που έδωσε το παρών ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, πολλοί (πάρα πολλοί) εκπρόσωποι ομάδων, αλλά και σημαντικοί ατζέντηδες ρώτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον Εμμανουηλίδη, όπως και άλλους «μικρούς», κυρίως από εκείνους που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ