Στοίχημα : Άλλοι μιλούν για πρόκριση και άλλοι για… τρόπαιο

Στοίχημα : Άλλοι μιλούν για πρόκριση και άλλοι για… τρόπαιο

Οι παγίδες και οι ευκαιρίες της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Καλά πήγαμε και χθες με την Αγγλία και την Κολομβία. Μας τα χάλασε κάπως το τέταρτο γκολ που σημειώθηκε στο ματς της Ιαπωνίας με τη Σενεγάλη, αλλά φυσικά και δεν πτοούμαστε. Κοιτάζουμε τα καλά και διατηρούμε ψυχραιμία, ψάχνοντας συνέχεια την απλή ποδοσφαιρική λογική.

Χρησιμοποιώντας αυτή λοιπόν τονίζουμε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε στα ματς της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θέλουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Οι βόμβες της πρώτης αγωνιστικής έκαναν το χάρτη του Μουντιάλ …τσιγαρόχαρτο. Και από εκεί που αρχικά ο υπολογιστικός χάρτης των νοκ άουτ μοίραζε τις μεγάλες ομάδες στο κάθε μονοπάτι προς τον τελικό, τώρα ενδέχεται να μαζευτούν σχεδόν όλα τα φαβορί για το τρόπαιο στο ένα και να αλληλοεξοντωθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Όπως έχουν τα πράγματα, πάντα υπολογιστικά και θεωρητικά, ενδέχεται να δούμε στη φάση των «16» μονομαχία Βραζιλίας – Γερμανίας και Γαλλίας – Αργεντινής! Σούπερ για τους φιλάθλους, αλλά την ώρα που θα ματώνουν αυτοί, στο άλλο μονοπάτι και στην ίδια φάση θα βλέπουμε παιχνίδια μεταξύ Κροατίας και Δανίας και Μεξικού – Ελβετίας!

Αν η Ισπανία πάρει σήμερα την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, θα αποφύγει τα θηρία και θα πέσει στις ομάδες με ειδικό βάρος δεύτερης …βαθμίδας. Οπότε αυτόματα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τα προημιτελικά, αν όχι και για την τετράδα. Γι΄ αυτό οι «φούριας ρόχας» ούτε που θα το συζητούν να έχουν απώλειες στο ματς με το Μαρόκο. Άσος και Over 2,5 λοιπόν, καθώς για την ώρα ισοβαθμούν με τους Πορτογάλους και θέλουν να τους ξεπεράσουν στη διαφορά τερμάτων.

Οι Ίβηρες του Σάντος και του Ρονάλντο δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Θα επιδιώξουν νίκη με όσα περισσότερα γκολ μπορούν. Την ίδια στιγμή το Ιράν χρειάζεται επίσης νίκη για να προκριθεί. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Οι Πέρσες γνωρίζουν καλά πώς να αμύνονται και όχι πώς επιτίθενται και το βράδυ θα προσπαθήσουν να βρουν γκολ. Η έμπειρη Πορτογαλία μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει. Διπλό, Over 2,5 και περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο που λογικά θα ρισκάρει περισσότερο το Ιράν.

Στον πρώτο όμιλο ούτε η Ουρουγουάη ούτε η Ρωσία (έχουν προκριθεί ήδη) μπορούν να πουν ότι ικανοποιούνται με την κορυφή ή με τη δεύτερη θέση. Ο νικητής του γκρουπ θα βρει στη φάση των «16» την δεύτερη του δεύτερου (Πορτογαλία;) στο πρώτο μονοπάτι, των θηρίων. Ο δεύτερος θα τοποθετηθεί στο βατό μονοπάτι, αλλά «βατό» θα γίνει αν και εφόσον επιβιώσει από τη φάση των «16» (θα περιμένει μάλλον η Ισπανία). Οπότε αυτό το ματς απλά δεν έχει λόγο στοιχηματικής ύπαρξης…

Το δεύτερο είναι βαθμολογικά αδιάφορο, αφού τόσο οι Σαουδάραβες όσο και οι «Φαραώ» έχουν αποκλειστεί. Αν ψάξουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μας κάνει το ότι η Αίγυπτος ψάχνει την πρώτη νίκη στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Επιπροσθέτως για να την αφιερώσει στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που κατά πάσα πιθανότητα αποχωρεί από την ομάδα. Διπλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ