Η Αρκούδα έβγαλε τα δόντια της Τίγρεως

Η Αρκούδα έβγαλε τα δόντια της Τίγρεως

Ο Βασίλης Δεκάρικος επανέρχεται δριμύτερος. Τραβάει τη κουρτίνα κι εξηγεί τι σημαίνει η καρατόμηση των, Μάνταλου, Αρετόπουλου, Θάνου, Καλογερόπουλο και Στυλιαρά, από των πίνακα των διαιτητών.

Η ρώσικη Αρκούδα, ξεδόντιασε την Τίγρη. Αρετόπουλος, Καλογεροπουλος, Στυλιαράς, Μάνταλος, από τούδε και στο εξής θα σφυρίζουν στα τρένα, κι ο Βάτσιος στη Β’ Εθνικη. Από κοντά κι οι βοηθοί, Ποντίκης, Γεωργακόπουλος, Τουμπακάρης, που θα κουνάνε τις σημαίες στις παρελάσεις.

Ούτε έξω, ούτε μέσα, πάει καλά ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ. Στην Αμερική, σε ότι έχει να κάνει με την Aegean Marine Petroleum, έχει μπλέξει άσχημα. Δέκα δικηγορικά γραφεία τον έχουν βάλει στο σημάδι και τον κυνήγανε. Πέρα από την αμερικανική Δικαιοσύνη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Κι όταν έχεις τέτοιους μπελάδες στο κεφάλι σου, που να βρεις την όρεξη να κάνεις πάρτι για τα Ποσειδωνία. Κι όταν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, που να βρεις τη όρεξη ν ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι ο Ιβάν έκανε πέντε στα πέντε κι έφαγε με μία μπουκιά, Αρετόπουλο, Καλογερόπουλο, Στυλιαρά, Μάνταλο, Βάτσιο. Και οι πέντε κιτρινόμαυρης επιρροής. Σπίτι του και ο βοηθός, Ποντίκης που σήκωσε τη σημαία στο γκολ του Βαρέλα.

Σε αντίθεση με τους βοηθούς Κούλα Χασάν και Καλφάκη, που δεν είδαν τρεις οργιές οφ-σάιντ εις βάρος, του ΠΑΟΚ και παραμένουν κανονικά στον πίνακα. Στη καρατόμηση των 5 διαιτητών, ήττα της Τίγρεως είναι συντριπτική. Κι έχει να κάνει και με τη ουσία και με τις εντυπώσεις. Η ΑΕΚ χάνει πέντε σημαντικά εργαλεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας του περυσινού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα δείχνει αδύναμη να προστατεύσει τους δικούς της διαιτητές. Κι όταν ο διαιτητής βλέπει Μάνταλο-Βάτσιο να βγαίνουν πριν την ώρα τους, στη σύνταξη καταλαβαίνει ότι αν σφυρίξει ΑΕΚ θα έχει τη ίδια τύχη. Κι αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η ΚΕΔ με τη καρατόμηση των πέντε.

Όποιος αβαντάρει την ΑΕΚ, σπίτι του. Για να τελειώσει ταυτόχρονα, μια και καλή το αφήγημα, ότι στη περυσινή σεζόν, όλοι είχαν υπέρ τους και εις βάρος τους σφυρίγματα κι όλα τα λάθη ήταν ανθρώπινα. Κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με τη καρατόμηση τριών διεθνών διαιτητών. Αλλά και του Βάτσιου που το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για ανύπαρκτο μαρκάρισμα έξω από τη περιοχή, κάθε άλλο περί ανθρώπινου λάθους επρόκειτο. Η μάχη δύο χαλίφηδων, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαιτησία είχε ξεκάθαρο νικητή. Η Ρωσική Αρκούδα, την έκανε μια μπουκιά τη Τίγρη.

Σκληρή ήταν επίσης η μάχη γιά τους εννιά καινούργιους που μπήκαν στον πίνακα.

Κάννας από την ΕΠΣ Αθηνών των Θωμά Μητρόπουλου-Δημητρίου κι από την ΕΠΣΑΝΑ, αλλά ο Γιαννάκης έκανε καλή δουλειά. Δικοί του θεωρούνται ο Μανούχος της Αργολίδας, ο Γρατσάνης των Τρικάλων, ο Κοτσάνης της Δράμας αλλά και ο Λάμπρου της Εύβοιας, που έχει υπό τη προστασία του ο Τριτσώνης. Γκορτζίλας της Μακεδονίας και Τάσης Ηπείρου, του Μάλαμα. Λίγοι σαν διαιτητές ο Φωτιάδης της Καστοριάς κι ο Βρέσκας της Πιερίας. Άγνωστο, τι καπνό φουμάρει ο Φωτιάς της Πέλλας. Σ ένα πρωτάθλημα, που όλα τα ντέρμπι θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

Μοναδικό ευχάριστο σ αυτό το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, για τον διοικητικό ηγέτη, της ΑΕΚ, το ζεστό χρήμα της Άντερλεχτ για τον Βράνιες. Τα μισά δηλαδή απ όσα στοίχισε ο Λιβάγια και τα υπόλοιπα κάβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ