Στοίχημα : Μια μέρα πριν την πανδαισία

Στοίχημα : Μια μέρα πριν την πανδαισία

Ο πρώτος όμιλος με παρουσιάσεις και προτάσεις.

Η υπομονή λαμβάνει τέλος. Το Μουντιάλ απέχει ένα 24ωρο από το σφύριγμα της έναρξής του και ύστερα από πολύ καιρό έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και μπάλα και στοίχημα.

Στο εξής κάθε μέρα θα παρουσιάζουμε έναν όμιλο μαζί με τη μουντιαλική (και όχι μόνο) δράση της ημέρας.

Ο πρώτος είναι αυτός που ανοίγει την κορυφαία διοργάνωση. Μετέχουν σε αυτόν η διοργανώτρια Ρωσία, η Ουρουγουάη, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.

Οι Ρώσοι μπορεί να προετοιμάζονται χρόνια για αυτό το γεγονός, όμως ουσιαστικά κλήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδα το τελευταίο εξάμηνο! Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ είχε στηρίξει το οικοδόμημα στους αμυντικούς Τζίκια και Βάσιν και στον φορ Κοκόριν. Τραυματίστηκαν και οι τρεις και τα πλάνα άλλαξαν. Έμεινε ο Τζαγκόεφ να ενώνει την παλιά φρουρά των (πάμπολλων) λεγεωνάριων με τον φερέλπιδα Γκολόβιν και τον Σμολόφ που θα ηγηθεί της επίθεσης. Επιτυχία το ότι δεν εμφανίζονται στην αποστολή οι αδερφοί Μπερεζούτσκι. Όμως, παραμένει ο βαρύς 38χρονος Ιγκνάσεβιτς στο κέντρο της άμυνας. Ουσιαστικά οι Ρώσοι ποντάρουν μόνο στην έδρα και στον πανίσχυρο πρόεδρο τους. Η ομάδα τους δεν δείχνει ικανή να «χτυπήσει» την Ουρουγουάη και καλείται να δώσει μάχη με την Αίγυπτο για τη δεύτερη θέση. Από τους 23 διεθνείς, μόνο δύο αγωνίζονται εκτός Ρωσίας!

Η Αίγυπτος μετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά. Οδηγείται από τον πραγματιστή Έκτορ Ραούλ Κούπερ που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο που θα επιχειρεί να κάνει ζημιά με τον Σαλάχ. Όμως, ο σταρ της Λίβερπουλ δεν θα είναι πανέτοιμος και ολόκληρη η ομάδα μαζί με τη χώρα έχουν χάσει χρόνο αγωνιώντας για την αποθεραπεία του.

Η Σαουδική Αραβία είναι προφανώς ο αδύναμος κρίκος του γκρουπ. 20 ποδοσφαιριστές του ρόστερ αγωνίζονται εντός συνόρων (ούτε καν στην υπόλοιπη Ασία)! Στόχος τους η θετική παρουσία, κάτι που μεταφράζεται σε τιμητικό αποκλεισμό. Απογοήτευσε στα φιλικά και στοχεύει σε κάτι καλό μόνο εξαιτίας των αδυναμιών της Ρωσίας και της Αιγύπτου. Προπονητής της ο περίεργος Χουάν Αντόνιο Πίτσι που ανέλαβε πριν από λίγο καιρό, δηλαδή αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Χιλής από την τελική φάση της διοργάνωσης. Τώρα τι έχει προλάβει να δημιουργήσει σε λίγους μήνες και με υλικά από το τελευταίο ράφι είναι απορίας άξιο.

Η Ουρουγουάη έχει ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στον κόσμο. Καβάνι και Λουίς Σουάρες θα πρωταγωνιστήσουν. Τερματοφύλακας ο έμπειρος πλέον Μουσλέρα και στην τετράδα της άμυνας οι μισοί συντελεστές της ανήκουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης (Γκοντίν, Χιμένες). Στα χαφ πέραν του Μπετανκούρ της Γιουβέντους (ίσως ο πιο …λάιτ απ’ όλους) ξεχωρίζουν σκληροί και τεχνικά καλοί παίκτες όπως ο Τορέιρα της Σαμπντόρια, ο Βετσίνο της Ίντερ και ο Νάντες της Μπόκα Τζούνιορς. Το σύνολο μοιάζει πλήρες και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Η «Σελέστε» συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να αναδειχθεί σε έκπληξη του Μουντιάλ (μέχρι προημιτελικά) αν και είναι και λίγο αδόκιμο να χαρακτηριστεί ως έκπληξη μια ομάδα με δύο τίτλους σε 13 συμμετοχές και 15 Κόπα Αμέρικα…

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ουρουγουάη πρωτοπόρος ομίλου
Ουρουγουάη να φτάσει μέχρι την 8άδα
Σαουδική Αραβία να μη βάλει περισσότερα από ένα έως δύο γκολ
Αίγυπτος Over 3,5 βαθμούς στον όμιλο
Πρώτος σκόρερ Ομίλου: Λουίς Σουάρες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ