Ιταλία – Σουηδία : «Σκουάντρα Χασούρα»

Ιταλία – Σουηδία : «Σκουάντρα Χασούρα»

Και τι δεν έκανε χθες η Ιταλία για να κερδίσει τη Σουηδία. 27 τελικές ολοκλήρωσε και οι περισσότερες από αυτές ήταν πραγματικές φάσεις και όχι στιγμές για να έχουμε να λέμε και να μετράμε.

Ευτυχώς ή δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, ώστε κατά 90% να κερδίζει ο καλύτερος. Και όταν η μπάλα δεν …θέλει να μπει στα δίχτυα, τότε αγωνιά εξαιτίας της όλη υφήλιος.

Και τι δεν έκανε χθες η Ιταλία για να κερδίσει τη Σουηδία. 27 τελικές ολοκλήρωσε και οι περισσότερες από αυτές ήταν πραγματικές φάσεις και όχι στιγμές για να έχουμε να λέμε και να μετράμε.

Ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης, Ρόμπιν Όλσεν, που έχει δεχτεί 17 γκολ σε 15 ματς στο πρωτάθλημα της Δανίας και 9 στις 10 αγωνιστικές των προκριματικών της Εθνικής του, κατέβασε τα ρολά σε 6 περιπτώσεις που ήταν δυνατό να παραβιαστεί η εστία του και σε άλλες στάθηκε τυχερός βλέποντας τη μπάλα να …σφυρίζει γύρω από τα δοκάρια του και μία να καταλήγει σε αυτό…

«Χτύπησε» πολύ κόσμο αυτό το 0-0. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παίχτηκαν σε όλο τον κόσμο μέχρι να κατασκευαστεί ένας χαώδης κουβάς για να τα χωρέσει στο φινάλε. Και έχουμε οικονομικό δείγμα μόνο από το μεγάλο ανταλλακτήριο. Σύμφωνα με αυτό, πριν από το σφύριγμα της έναρξης είχε πέσει κοντά 1,7 εκατομμύριο ευρώ στον άσο (66%), περίπου 500.000 ευρώ στο Χ (23%) και 265.000 στο διπλό. Σουηδοί θα ήταν οι των δύο τελευταίων σημείων…

Στο σφύριγμα της λήξης και ενώ το live εξελισσόταν και έπαιρνε φωτιά, και στο φινάλε το ποσό στο 1-2-Χ είχε φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και τα περισσότερα πήγαιναν στον άσο με τα πλήθη να θεωρούν ολοένα και πιο συμφέρουσα την τιμή του καθώς αυτή ανέβαινε αργά αργά γιατί δεν της επέτρεπε το ασταμάτητο ποντάρισμα!

Μια τιμή που είχε φτάσει στο εξωτερικό το 1,50, στην ελληνική εταιρεία το 1,35 και στην κορυφαία ιταλική  «SNAI» το 1,40. Όταν δεν βγαίνουν λοιπόν τόσο μεγάλα φαβορί, αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει, κάνοντας μερικούς πολλαπλασιασμούς των παραπάνω ποσών επί τουλάχιστον 30.

Τουλάχιστον αυτοί που πίστεψαν στο under (το 60% του πονταρίσματος σε περίπου 400.000 ευρώ στην αρχή και σε 1.591.744 ευρώ στο φινάλε) καλύφθηκαν…

Πιο ποιοτική η Δανία

Μετά από αυτά, ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα.

Ο …καμμένος είχε τονίσει το περασμένο Σάββατο ότι στην Ιρλανδία ταιριάζει πιο πολύ να αγωνίζεται ως αουτσάιντερ, δηλαδή να αφήνει ως ένα βαθμό την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο και να οργανώνει τις γραμμές άμυνάς της.

Το βράδυ της Τρίτης όμως, καλείται να ανταποκριθεί και στις παραγωγικές απαιτήσεις του αγώνα. Μπορεί όμως αυτή η ανασταλτικών προσανατολισμών και μαχητική ομάδα να δημιουργήσει όσες φάσεις χρειάζονται για να αποκλείσει τη Δανία;

Μια ματιά στα παιχνίδια του ΕΪΡΕ στον προκριματικό όμιλο που συμμετείχε δείχνει ότι κατάφερε να επιβάλλει ρυθμό μόνο στην αδύναμη Μολδαβία και στο επίσης αδύναμη Γεωργία. Δεν κέρδισε κανένα άλλο ματς εντός έδρας. Και είναι γρίφος το πόσο επιθετική θα φανεί απόψε.

Οι Σκανδιναβοί αντίθετα έπαιξαν με επιθετικούς προσανατολισμούς σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες τους πλην αυτού στη Ρουμανία (0-0). Όπου εύρισκε άμυνες σχετικά ανοιχτές, τις …τιμώρησε, εκμεταλλευόμενη κάθε κενό. Ακόμα και στην Πολωνία που ηττήθηκε, το εις βάρος της σκορ έγραψε 3-2.

Οι Δανοί έχουν πιο ποιοτικό κέντρο (Έρικσεν, Ντιλέινι) και επίθεση (Σίστο, Γιόργκενσεν, Πόουλσεν) και ενδέχεται να φανεί η διαφορά. Επιπλέον, ο Έρικσεν που ταλαιπωρήθηκε από διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα στην Κοπεγχάγη, αναμένεται να έχει περισσότερο χώρο στο Δουβλίνο. Εκτός κι αν οι γηπεδούχοι αποφασίσουν να …κλέψουν την πρόκριση και όχι να τη διεκδικήσουν. Θα φανεί.

Βασική πρόταση το να δούμε under 1,5 στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο να σημειωθούν περισσότερα γκολ.

Δείχνουμε επίσης ενδιαφέρον στο Χ2 και στην πρόκριση των Δανών που πέφτει σε επίπεδα κάτω του 1,60 (ενημερωτικά η πρόκριση των Ιρλανδών προσφέρεται κοντά στο 2,40).

Και μια σημαντική παρατήρηση. Όλος ο κόσμος ποντάρει στη Δανία σε βαθμό που οι αποδόσεις από εκεί που την παρουσίαζαν ως αουτσάιντερ, πλέον τη χρίζουν φαβορί. Αυτό συνέβαινε παγκοσμίως μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Στο κουπόνι της ελληνικής εταιρείας οι Δανοί παραμένουν αουτσάιντερ, αλλά είναι θέμα χρόνου να πέσει η απόδοση. Συνεπώς όσοι τους πιστεύετε, καλό είναι να σπεύσετε, αλλά πάντα με κάλυψη την ισοπαλία, γιατί η ισοπαλία με γκολ ευνοεί τους φιλοξενούμενους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ