Στοίχημα : Το Μουντιάλ θα κρίνει και τη «χρυσή μπάλα»

Στοίχημα : Το Μουντιάλ θα κρίνει και τη «χρυσή μπάλα»

Οι κορυφαίοι του αθλήματος συναντήθηκαν στο Champions League και θα τα πούνε και στη Ρωσία.

Αν παρατηρεί κάποιος καθημερινά και τη διεθνή ειδησεογραφία στα ξένα μέσα ενημέρωσης, αντιλαμβάνεται ότι γίνεται μεγάλη κουβέντα και για το νέο κάτοχο της «χρυσής μπάλας».

Θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ για πρώτη φορά ή θα επιστρέψει στο θρόνο ο Λιονέλ Μέσι; Ο CR7 προηγείται επειδή ήταν ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Champions League. Ο Αιγύπτιος έλαμψε με τη Λίβερπουλ οδηγώντας την μέχρι τον τελικό, αλλά στο φινάλε έχασε τον τίτλο αγωνιζόμενος για 30 λεπτά. Τότε τραυματίστηκε στον ώμο όπως θυμάστε. Ο Αργεντινός σταρ πήρε από το χέρι τους Καταλανούς και πανηγύρισε μαζί τους νταμπλ στην Ισπανία.

Γιατί αναφέρουμε και τους τίτλους; Επειδή παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλοι παίκτες είναι όλοι οι υποψήφιοι και στο τέλος υπολογίζουν τα τρόπαια που κατέκτησε η ομάδα τους σε συνδυασμό με της συμβολή των υποψηφίων κορυφαίων σε αυτά.

Αυτά υπολογίζουν και οι μπουκ και προσφέρουν αποδόσεις, διαμορφώνοντας κλίμα και καταστάσεις. Για την ώρα θεωρούν φαβορί τον Ρονάλντο. Η απόδοσή του κυμαίνεται στο 2,20. Δεύτερος ακολουθεί ο Σαλάχ με 2,75 και τρίτος ο Μέσι με 3,75. Ο Αργεντινός πλήρωσε μαζί με την ομάδα του τον αποκλεισμό από τη Ρόμα στο Champions League και από τότε έχασε πόντους.

Πώς θα κερδιστούν αυτοί οι πόντοι; Με την κατάκτηση του Μουντιάλ. Για να δούμε τι συμβαίνει εδώ. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης οδηγεί την Πορτογαλία. Και η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη. Συμμετέχει στο δεύτερο όμιλο (μαζί με τις Ισπανία, Ιράν και Μαρόκο). Το πιο πιθανό είναι να καταλάβει τη δεύτερη θέση και σε περίπτωση που γίνει αυτό, ενδέχεται να βρει στη φάση των «16» ή την Ρωσία ή την Ουρουγουάη, εκτός κι αν κάνει την έκπληξη η Αίγυπτος. Αν ξεπεράσει αυτό το γύρο, μετά η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, γιατί θα ακολουθήσει πιθανότατα η Γαλλία. Δύσκολος ο δρόμος και για τους Πορτογάλους και για τον Ρονάλντο.

Το ίδιο μονοπάτι ακολουθεί και ο Σαλάχ με την Αίγυπτο, με τη διαφορά ότι οι «Φαραώ» μετέχουν στο πρώτο γκρουπ μαζί με τις Ρωσία, Ουρουγουάη και Σαουδική Αραβία. Αν περάσουν, αναμετρούνται ή με τους Πορτογάλους ή με τους Ισπανούς και μετά πιθανότατα με τους Γάλλους. Επίσης δύσκολα τα πράγματα.

Η Αργεντινή θα είναι ικανοποιημένη μόνο αν φτάσει στην κορυφή. Και γι’ αυτή ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Αν τερματίσει πρώτη στον όμιλό της (Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία οι αντίπαλοί της), θα κληθεί να αποκλείσει πιθανότατα τη Δανία (δεύτερη στον όμιλο της Γαλλίας) και αμέσως μετά πιθανότατα την Ισπανία. Αν την αφήσει κι αυτή εκτός συνέχειας οι διασταυρώσεις δείχνουν επικρατέστερο αντίπαλό της στα ημιτελικά τη Γερμανία. Διόλου απλά τα πράγματα.

Γι’ αυτό ρίξτε μια ματιά και στις αποδόσεις του Νεϊμάρ που είναι τέταρτο φαβορί για τη «χρυσή μπάλα» και με τεράστια απόδοση (12). Η Βραζιλία θα τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Κόστα Ρίκα, Σερβία και Ελβετία. Ακολούθως θα κληθεί να αποκλείσει μια εκ των Σουηδίας, Μεξικού και Ν. Κορέας και στα προημιτελικά θα βρει μπροστά της ή το Βέλγιο ή την Αγγλία πιθανότατα. Ο ημιτελικός λέει Γαλλία ή Πορτογαλία ή Ουρουγουάη. Το έργο των Βραζιλιάνων είναι πιο βατό από των υπολοίπων. Και αν ο Νεϊμάρ οδηγήσει τη «Σελεσάο» στην κορυφή, τον καιρό της ψηφοφορίας για τη «χρυσή μπάλα» θα έχει να επιδείξει το Μουντιάλ καθώς και τέσσερα εγχώρια τρόπαια με την Παρί Σεν Ζερμέν (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ