Εθνική με ΓΑΠ, Εθνική με Φώφη

Εθνική με ΓΑΠ, Εθνική με Φώφη

Ισχυρή Εθνική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Με ΓΑΠ πήγαμε Μουντιάλ με τη Φώφη αποκλειστήκαμε

Από τη μια ο αποκλεισμός της Ελλάδας, από την άλλη η πανηγυρική… πρόκριση της Φώφης Γεννηματά στα «μπαράζ» για την προεδρία του πρώην ΠΑΣΟΚ, όπου θα παίξει με «πλεονέκτημα έδρας» κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη μέση, μουδιασμένοι, οι άλλοτε ενθουσιώδεις οπαδοί της εθνικής και οι πιστοί της «Αλλαγής» και στο βάθος, μουσική υπόκρουση με τη φωνή του Μηλιώκα και της Αφροδίτης Μάνου: «Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα»…

Αυτή είναι η επικαιρότητα που απασχολεί τον σημερινό Τύπο, με τα γεγονότα – όπως πάντα – να παρουσιάζονται ανάλογα με τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από κάθε ΜΜΕ.

Μονάχα δυο πράγματα δε σηκώνουν αμφισβήτηση. Πρώτον, η απήχηση ακόμα και αυτού του παρακμασμένου πρώην ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρα μεγαλύτερη από εκείνη της εθνικής, αν δούμε το συνολικό χώρο που καταλαμβάνουν οι αρχαιρεσίες της ΔΗΣΥ σε πρωτοσέλιδα και αρχικές σελίδες σάιτ. Και δεύτερον, ότι η εθνική τα πήγαινε σίγουρα καλύτερα επί ημερών ΓΑΠ (και Βενιζέλου) παρά στην εποχή της Φώφης.

Το ΠΑΣΟΚ (δεν) είναι εδώ

Με Γιώργο Παπανδρέου προκριθήκαμε στο μουντιάλ και κάναμε την πρώτη μας νίκη, ενώ στη συνέχεια πήραμε και την πρόκριση στο Γιούρο 2012. Ο ΓΑΠ έφυγε, ο Βενιζέλος ανέλαβε και στη Βραζιλία η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από τα προημιτελικά.

Αντιθέτως, από τη μέρα που η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην ηγεσία του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, ήρθε πρώτα η ολοκλήρωση της εξευτελιστικής πορείας των προκριματικών για το Γιούρο της Γαλλίας και στη συνέχεια η επικύρωση του φετινού αποκλεισμού μετά τον διασυρμό στο Ζάγκρεμπ.

Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε κομματόσκυλα, θα αποτολμήσουμε μια εκτίμηση – κόλαφο: χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή εθνική.

Με Γραμμένο αμέσως καλύτερα

Την προηγούμενη φορά που παίξαμε με την Κροατία στα μπαράζ, εκτός από ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ (και την κυβέρνηση) είχαμε και Πιλάβιο πρόεδρο της ΕΠΟ. Μετά ήρθε ο Σαρρής, μετά ο Γκιρτζίκης και η μπάλα χάθηκε.

Έπρεπε να έρθει αρχικά η ΠΔΕ και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Γραμμένος για να μάθουμε από κάποια ΜΜΕ πως άμα ο πρόεδρος είναι εξυγιαντής, τότε αποκλείεται να έχει ευθύνες για οτιδήποτε. Παλαιότερα, για κάθε γκολ που έπνιγε ο Καρνέζης (ο Τζόρβας κλπ) και για κάθε λάθος παίκτη ή προπονητή, το φταίξιμο ανήκε αποκλειστικά στην «ΕΠΟ του Ολυμπιακού».

Σε ενδεχόμενη νέα αποτυχία κατά τα επόμενα προκριματικά, ο ανεξάρτητος εξυγιαντής Βαγγέλης Γραμμένος θα είναι ο μόνος που δεν θα φταίει. Έτσι κι αλλιώς, αυτός είναι ήδη επιτυχημένος: τι αξία έχουν μια – δυο χαμένες πρόκρισεις μπροστά σε κοτζάμ εξυγίανση; Παιδιά των πληκτρολογίων, μας βλέπουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ