Αχιλλέας Μπέος, ο άνδρας της χρονιάς

Αχιλλέας Μπέος, ο άνδρας της χρονιάς

Ο Βασίλης Δεκάρικος, γράφει για τον άντρα τον πολλά βαρύ. Για τον Αχιλλέα Μπέο, που απαντάει στο ξύλο με ξύλο. Που δεν φοράει τα παντελόνια επειδή κρυώνει.

Σοκ και Μπέος. Ο άντρας ο πολλά βαρύς. Ο πλέον μπρουτάλ δήμαρχος των Βαλκανίων. Το καμάρι της Θεσσαλίας. Αυτός που λέει τα πράγματα με τ όνομά τους. Αυτός που δεν φοράει τα παντελόνια για να μην κρυώνει. Αυτός που σαν αιρετός άρχοντας του Δήμου Βόλου, όταν κάποιες φλορέτες έθεσαν θέμα να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης, για τον ξυλοδαρμό, του Μπουτάρη, τα έβγαλε και τα έδειξε, πόσο μεγάλα τα έχει:

«Οι άνδρες αν δεχτούμε επίθεση με ξύλο, απαντάμε με ξύλο. Δεν βάζουμε τα κλάματα, ούτε τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις»

Για τέτοια μαγκιά μιλάμε. Και για όσους, δεν κατάλαβαν τα έκανε πενηνταράκια: «Δεν τον γουστάρω τον Μπουτάρη. Δεν γουστάρω που φοράει σκουλαρίκι. Ο Βόλος, έχει σοβαρά προβλήματα. Δεν ασχολούμαι με ανθρώπους που έχουν κλείσει θέση στο νεκροταφείο». Το πως βέβαια ένας άνδρας 76 ετών μπορεί να απαντήσει με ξύλο στα ρεμάλια που του επιτέθηκαν είναι θεώρημα Αχιλλέα Μπέου. Ο οποίος Μπέος δεν παράλειψε να διευκρινίσει, ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας. «Έχω κάποιες αρχές στη ζωή μου». Αλλά και να προσθέσει: «Καμιά φορά τα χαστούκια κάνουν καλό».

Τώρα με τη κρίση οι γκλάμουρ εκδηλώσεις, όπως άνδρες της χρονιάς έχουν καταργηθεί. Τελευταία φορά ήταν το 2010, όταν μεταξύ των άλλων είχε βραβευθεί κι ο Σάκης Ρουβάς. Κι είχε εμφανισθεί με φούστα ο Τζιμπρίλ Σισέ. Κρίμα κι άδικο για τον Αχιλλέα Μπέο. Θα σάρωνε. Όπως σάρωσε στο Βόλο. Σαν γνήσιος εκφραστής του ανδρισμού και της ανδρείας.

Ο Μπέος άλλωστε ποτέ του δεν φόρεσε σκουλαρίκι. Βραχιόλια του είχανε φορέσει. Ανδρισμός σημαίνει να απαντάς με ξύλο, στο ξύλο. Ανδρισμός σημαίνει να ειρωνεύεσαι και να χλευάζεις έναν 76χρονο. Ανδρισμός είναι να τη πέφτει ο όχλος σε έναν. Ανδρισμός είναι να είσαι πολίτης Βόλου και να ψηφίζεις Μπέο. Ο απόλυτος ξεπεσμός. Όχι για τον Αχιλλέα Μπέο. Ο οποίος με κάθε αφορμή δηλώνει, «εγώ δεν είμαι, πολιτικός απατεώνας». Ο απόλυτος ξεπεσμός για τους

25.559 Βολιώτες, που τον ψήφισαν. Η απόλυτη ντροπή. Κάθε πρωί που ρίχνουν νερό στα μούτρα τους, βλέπουν στον καθρέφτη τον Αχιλλέα Μπέο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ