Η στοιχηματική διαφορά μπάσκετ – ποδοσφαίρου

Η στοιχηματική διαφορά μπάσκετ – ποδοσφαίρου

Σχεδόν όλα τα πιάσαμε και χθες * Πόσο πιο σοφούς μας κάνει σύγκριση των τζίρων του τελικού της Ευρωλίγκας και του αγώνα Μπαρτσελόνα - Σοσιεδάδ.

Δεν ξέρω πόσοι το παρατηρήσατε, αλλά αυτό το τριήμερο ήταν το καλύτερο μέσα στο Μάιο. Από την Παρασκευή μέχρι και τη χθεσινή Κυριακή επιβεβαιωθήκαμε σε πολλές προτάσεις σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ειδικά στο final four της Ευρωλίγκας τα πιάσαμε σχεδόν όλα. Αναφορικά με τον τελικό είπαμε να κοντράρουμε το «φαβορί» ονόματι Φενερμπαχτσέ και η Ρεάλ Μαδρίτης δικαίωσε τις προσδοκίες μας και τις ρισκαδόρικες (σκέτος άσος) και τις συνετές (Ρεάλ +5). Στα ημιτελικά είχαμε πετύχει με τον σκέτο άσο της Φενερμπαχτσέ και με το Ζαλγκίρις +9,5 στο ίδιο παιχνίδι (!), καθώς και με …όλα τα Over στο ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ, ματς που χάσαμε τον άσο.

Το Σάββατο πιάσαμε ολόκληρη την Α’ Γαλλίας στις βασικές επιλογές (Over Μαρσέιγ και Μονακό, ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ και over 3,5 στο Λιόν – Νις, άσο στο Τουλούζ – Γκινγκάμπ) και βοήθησε και ο Μήτρογλου ως anytime σκόρερ. Επίσης, είδαμε Over 2,5 και 3,5 στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Και την Κυριακή πήραμε  το (πανηγυρικό) ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ στο Λάτσιο – Ίντερ και τον (εξίσου πανηγυρικό) άσο της Μίλαν και χάσαμε μόνο τη «βόμβα» που δεν έσκασε στο Νάπολι – Κροτόνε.

Συνεπώς σε τρεις μέρες είχαμε ουσιαστικά μόλις δύο απώλειες.

Ποιος τελικός; Ο Ινιέστα!

Να κάνουμε και μια κουβέντα που συνηθίζεται να γίνεται μεταξύ φίλων ή συναδέλφων η γνωστών σε οποιαδήποτε παρέα. Και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ακόμα έστω ένας φίλαθλος που να θεωρεί ότι το μπάσκετ είναι μεγαλύτερο σπορ από το ποδόσφαιρο. Όχι ωραιότερο. Μεγαλύτερο, ισχυρότερο. Το τονίζουμε γιατί έχει σημασία.

Ο τελικός της Ευρωλίγκας ήταν ωραίος, θεαματικός και είχε και μερικώς αγωνιώδες φινάλε. Ξέρετε πόσα χρήματα αφέθηκαν στον άσο και στο διπλό του ανταλλακτηρίου της betfair τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η τέταρτη περίοδος; 709.602 ευρώ μαζί με τα ποσά του live. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Και μιλάμε για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Στο 60’ ο τζίρος του 1-2-Χ στο βαθμολογικά αδιάφορο ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σοσιεδάδ έγραφε 2.371.185 ευρώ. Στο τέλος έφτασε βέβαια στα τεσσάρια εκατομμύρια ευρώ. Σε ένα παιχνίδι που ωςμοναδικό ενδιαφέρον είχε το μέγεθος της αποθέωσης του Ινιέστα.

Ανάλογα τα ποσά και στο δραματικό Λάτσιο – Ίντερ.

Ακόμα ένα στοιχείο λοιπόν που κάνει τους ποδοσφαιρικούς να «υπερισχύουν» σε οποιαδήποτε σύγκριση της εμβέλειας του «βασιλιά των σπορ» με αυτή του μπάσκετ.

Υπάρχει όμως και μια διαφορά που αφορά καθαρά στο στοίχημα. Το ποδόσφαιρο, επειδή ασχολούνται περισσότεροι μαζί του, προσφέρει χαμηλότατες τιμές στα φαβορί άρα χαμηλότατο κέρδος. Το μπάσκετ αντίθετα, ειδικά για όσους ποντάρουν live, οι αποδόσεις είτε με τα χάντικαπ είτε με τα over σπανίως πέφτουν κάτω από 1,80. Για όποιον γνωρίζει καλά το άθλημα με τη …σπυριάρα μπάλα, θα ήταν πολύ καλύτερο να ποντάρει στο μπάσκετ. Απαιτεί μεγαλύτερο ρίσκο και κρίνεται στο ένα από τα περίπου 35-40 καλάθια που μπαίνουν ανά ματς κατά μέσο όρο, αλλά πληρώνει ικανοποιητικά ακόμα και στο πιο αδιάφορο παιχνίδι. Αντίθετα στη …μπάλα το 1,10 και το 1,20 πάει σύννεφο, πλέον ακόμα και στα over.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ