Αποκλειστικό: Το… μυστικό του άκυρου συμβολαίου

Αποκλειστικό: Το… μυστικό του άκυρου συμβολαίου

To10.gr αποκαλύπτει τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Χριστοδουλόπουλο και τελειώνει κάθε αμφισβήτηση για το εάν είναι ελεύθερος ή όχι.

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για το περίφημο +1 χρόνο που φέρεται να έχει υπογράψει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με την ΑΕΚ και κατά πόσο έχει ισχύ αυτό το συμβόλαιο. Ψάξαμε όσο καλύτερα γινόταν την υπόθεση και από τις δυο πλευρές και μπορούμε να σας αποκαλύψουμε το μεγάλο μυστικό που κρύβεται και το οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα δικαιώσει τον Ολυμπιακό χωρίς σκληρή δικαστική μάχη. Ακόμη και στην ΕΠΟ της εξυγίανσης.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στα τέλη Αυγούστου του 2016, όταν βρέθηκε στα γραφεία της ΑΕΚ, υπέγραψε δυο συμβόλαια. Το ένα είχε την κανονική ισχύ που γνωρίζουμε, από 27/8/2016 έως 30/6/2018 και το άλλο από 01/07/2018 έως 30/6/2019. Επίσης υπογράφτηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο σημειώνεται η οψιόν ανανέωσης, ενώ επίσης αναφέρεται ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο πλευρών.

Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ έχει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιο αυτό, όμως, είναι άκυρο. Όχι μόνο λόγω του ιδιωτικού συμφωνητικού, αλλά και της υπογραφής που φέρει! Αυτό το γνωρίζει καλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για αυτό στο ραντεβού που είχε με τον Χριστοδουλόπουλο τον προέτρεπε να πάει στα γραφεία να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το συμβόλαιο του. Διότι valid υπογραφεί δεν υφίσταται. Και αυτό το ξέρουν καλά στην Ενωση. Πώς γίνεται αυτό;

Ας κάνουμε την αποκάλυψη. Τον Αύγουστο του 2016, διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ ήταν ο Αλέξανδρος Δέδες. Αυτός είχε δικαίωμα υπογραφής και εκπροσώπησης της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Το συμβόλαιο που έχει στα χέρια της η ΑΕΚ φέρει την υπογραφή του Δέδε, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αφού αυτός ήταν υπεύθυνος τότε.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Δέδες παραιτήθηκε για να μετακομίσει στην ΕΠΟ και τον αντικατέστησε ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα και είναι αυτός που απέκτησε την δύναμη της υπογραφής. Από τον Νοέμβριο του 2016 η ΑΕΚ ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές ότι μόνο δυο στελέχη της έχουν δικαίωμα να την εκπροσωπούν μέσω υπογραφής. Ο Κύπριος νομικός και ο Δημήτρης Πάτκας, ο οποίος είναι Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών.

Με λίγα λόγια αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει αυτοπαγιδευτεί. Ναι μεν έχει ένα συμβόλαιο που θα μπορούσε να μπλοκάρει και να δημιουργήσει δικαστικό πρόβλημα στον ποδοσφαιριστή και τον Ολυμπιακό για λίγο διάστημα, μέχρι (ούτως ή άλλως) να ακυρώσουν τα δικαστήρια την επέκταση, αλλά από την άλλη το καλό της το χαρτί, το συμβόλαιο δηλαδή, είναι άκυρο. Δεν μπορεί να καταθέσει το συμβόλαιο με υπογραφή του Δέδε, αφού αυτό το πρόσωπο δεν αναγνωρίζεται πλέον ως εκπρόσωπος της ΑΕΚ… Μπορεί το 2016 να ήταν CEO της ΠΑΕ, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να καταθέσει ως «νόμιμο» ένα συμβόλαιο που δηλώνεται την 1η Ιουλίου του 2018, όταν το πρόσωπο που το έχει υπογράψει έχει αποχωρήσει εδώ και δύο χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ