Αν βγάλει, τα λεφτά από το συρτάρι

Αν βγάλει, τα λεφτά από το συρτάρι

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει γιά τα 25+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που αν πληρώσει φέρνει καλύτερο από τον Λάζαρο.

Θηρίο στο κλουβί ο Τίγρης, αλλά χωρίς δόντια και χωρίς νύχια. Μετά τον Χριστοδουλόπουλο, κούνησε μαντήλι και χαιρέτησε κι ο Γιόχανσον και μετά τον Γιόχανσον, ο Αραούχο. Κι αν ο Λάζαρος είναι το κακό παιδί που δεν τήρησε το λόγο του και δεν τίμησε την υπογραφή του, ο Σουηδός είναι κορίτσι. Κι ο Αργεντίνος κάθε φορά που έβαζε γκολ το σήμα με το δικέφαλο αετό στο στήθος έδειχνε. Όταν δεν έχεις νύχια για να ξυστείς και δόντια για να δαγκώσεις, έχεις φωνή: «Oποιον παίχτη γουστάρουμε τον φέρνουμε κι όποιον θέλουμε τον κρατάμε». Τον Γιόχανσον δεν τον θέλανε; Τον Ανέστη τον βασικό τους τερματοφύλακα, δεν τον θέλανε; «Θα έρθουν παιχταράδες», διεμήνυσε ο Μελισσανίδης. Σαν τον Μασούντ και τον Μοράν; Ο ένας του τσάμπα κι ο άλλος των 130 χιλιάδων.

Τους έχει στοιχήσει και τους έχει πονέσει η ιστορία με τον Χριστοδουλόπουλο. Τον MVP του πρωταθλήματος χάσανε. Αυτόν που γύρισε μόνος του το 0-2 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αυτός που έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή τους χάσανε. Όχι επειδή είναι κακό παιδί. Ο Λάζαρος, έφυγε επειδή αυτοί του δίνανε λίγα και οι άλλοι δώσανε πολλά. Η ζωή βέβαια δεν τελειώνει. Συνεχίζεται. Δεν τελειώσανε τα εξτρέμ επειδή πήγε ο Λάζαρος στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν καλύτεροι. Λεφτά να έχεις να πληρώσεις. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για να το αποδείξεις. Να φέρεις στις μεταγραφές τους παιχταράδες που είπες.

Το αφήγημα σχετικά με τον Ολυμπιακό, έλεγε ότι έφτιαχνε κάθε χρόνο καλή ομάδα, επειδή είχε τα 25 plus εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόπερσι, τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός αυτά τα λεφτά δεν τα πήρε. Αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς από τη Μακάμπι Μπερ Σεβά. Ξεκινώντας η σεζόν 2017-18 πέρυσι, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι στον αέρα. Για να τα πάρει ο Ολυμπιακός, πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους. Τι έκανε ο Μαρινάκης; Πλήρωσε. Δεν πήρε παίχτες από το πανέρι. Ελεύθερους και φτηνούς. ΠΛΗΡΩΣΕ. Πλήρωσε ομάδες κι έκανε μεταγραφές. Μία ολόκληρη, ενδεκάδα. Πλήρωσε εκατομμύρια για να αγοράσει τον Τζούρτζεβιτς, τον Εμενίκε, τον Οφόε τον Ζιλέ τον Ταχτσίδη, τον Ένγκελς και τον Προτό κ.α. Το ότι δεν βγήκανε, το ότι η χρονιά πήγε στράφι, το ότι φεύγουνε όλοι και δεν θα μείνει κανείς είναι άλλη συζήτηση. Οι μεταγραφές που γίνανε, ήταν για τα ελληνικά δεδομένα πανάκριβες.

Ως Βασίλης Δεκάρικος θέλω να είμαι δίκαιος. Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ «σηκώνει» το γήπεδο. Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν πέτυχε στο 100%. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Δεν τελειώνει. Επτά σερί πήρε ο Μαρινάκης. Η κουβέντα γίνεται για το ένα που χάθηκε. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τη πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ βρίσκεται στη θέση που βρισκόταν, πέρυσι ο Ολυμπιακός. Ακριβώς. Έχει μπροστά της, δύο προκριματικούς γύρους, για να περάσει να μπει στους Ομίλους και να πάρει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στο χέρι του είναι του Μελισσανίδη. Να πληρώσει να φέρει τους παιχταράδες που υποσχέθηκε. Να μπει η ΑΕΚ στους Ομίλους και να πάρει τα 25 plus. Όντας πρωταθλήτρια μάλιστα η κλήρωση θα είναι βατή. Κι αν, ο μη γένοιτο αποκλειστεί, αυτός σαν διοικητικός ηγέτης το καθήκον του θα το έχει κάνει.

Το μοναστήρι να ‘ναι καλά, ισχύει και με το παραπάνω. Η μπάλα όμως δεν έχει καμία σχέση με τη καλογερική. Όλοι οι καλόγεροι ψέλνουνε, όλοι οι καλόγεροι προσεύχονται, όλοι κάνουνε το σταυρό τους. Όλοι οι καλόγεροι ίδιοι είναι. Δεν έχουνε διαφορές. Ούτε γκολ βάζει ο καλόγερος, ούτε ασίστ δίνει. Ολοι την ίδια δουλειά κάνουνε. Δεν παίρνει ο καλύτερος καλόγερος κάθε χρόνο το χρυσό θυμιατό. Στο ποδόσφαιρο, ο καλός κάνει τη διαφορά. Κι ο καλός κοστίζει. Για να τον πάρεις στην ομάδα σου, πρέπει να πληρώσεις. Αν πληρώσει ο Μελισανίδης θα φέρει στη ΑΕΚ καλύτερο από τον Λάζαρο. Και θα βγει κι από πάνω. Αν πληρώσει. Αν βγάλει από το συρτάρι από τα 9 εκατομμύρια του Γιουρόπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ