Στοίχημα : Η πρώτη μεγάλη κούπα

Στοίχημα : Η πρώτη μεγάλη κούπα

Ποιος θα πανηγυρίσει στη Λιόν;

Και ξαφνικά το βράδυ μας γεμίζει. Τελικός Europa League μπροστά μας. Μαρσέιγ – Ατλέτικο λέει το πρόγραμμα.

Εξυπακούεται πως τόσο κρίσιμες αναμετρήσεις που ανοιχτές σε κάθε αποτέλεσμα δεν αποτελούν την καλύτερη βάση για στοίχημα. Όμως, θα προσπαθήσουμε. Άλλωστε, ο πρώτος μας στόχος είναι να περνάμε καλά, παρακολουθώντας τους θεαματικά πιο πολλά υποσχόμενους αγώνες. Είδαμε (ειδικά το περασμένο Σαββατοκύριακο) και τα ματς μεταξύ «φλεγόμενων και αδιάφορων» και ελάχιστοι έχοντες κίνητρο ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Παρακολουθώντας την αγωνιστική φιλοσοφία των αντιπάλων, έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς ποδοσφαιρικούς κόσμους. Η μεν Μαρσέιγ, τυπικά γηπεδούχος, διακρίνεται για την ταχύτητα, την επιθετική της οργάνωση και τον πλουραλισμό στην επίτευξη των γκολ. Σκοράρει η μισή ομάδα από τη μέση και μπροστά με προεξάρχοντα τον Θοβέν. Στα μετόπισθεν όμως υπάρχει …θέμα και η εστία της παραβιάζεται συχνότατα. Ούτε ο τερματοφύλακας Μανταντά είναι στην κατάσταση που θα ήθελε πρώτα ο ίδιος και μετά ο Ρούντι Γκαρσιά. Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με μια φρέσκια και ποιοτική ομάδα που βρίσκεται στο ξεκίνημα του κύκλου της.

Από την άλλη, η Ατλέτικο έχει περάσει στη συνείδηση όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Τέσσερις τελικούς έχει δώσει μέσα στη δεκαετία, δύο για το Europa League και τους πήρε και άλλους δύο για το Champions League και τους έχασε. Η λεγόμενη «σιδερένια» ομάδα που βασίζεται στη δύναμη και με την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα χάρη στην ταχύτητα και τη δεινότητα του Γκριεζμάν.

Οι Μασσαλοί έβγαλαν κούραση στα τελευταία ματς, καθώς από το πουθενά βρέθηκαν σε σημείο να διεκδικούν ευρωπαϊκό τρόπαιο και μέσω πρωταθλήματος έξοδο στο Champions League εν μέσω φοβερού ανταγωνισμού με Μονακό και Λιόν.

Οι Μαδριλένοι από την πλευρά τους εδώ και καιρό έχουν ολοκληρώσει τους στόχους τους στο εγχώριο πρωτάθλημα και κάνουν διαχείριση. Απέκλεισαν ουσιαστικά εύκολα την Άρσεναλ από τον προηγούμενο γύρο, ενώ η Μαρσέιγ χρειάστηκε 120 λεπτά αγώνα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ.

Όσον αφορά στις αποδόσεις, σημειώθηκε ανατροπή. Τα εξάρια που εμφανίζονταν στον άσο των Γάλλων έχουν περιοριστεί σημαντικά, όπως είχαμε προϊδεάσει στο χθεσινό μας κείμενο. Όμως, το διπλό που πιεζόταν έντονα, πλέον ακολουθεί αυξητικές τάσεις και πλησιάζει στο 1,90.

Τόσο το καλύτερο λοιπόν. Για να μπορούμε να το ποντάρουμε. Ατλέτικο Μαδρίτης κοντά στο 2,00; Και εμπειρότερη και αποτελεσματικότερη και σκληρότερη και πιο «πονηρή» ομάδα έχει. Ωραίος ο ενθουσιασμός της Μαρσέιγ, αλλά η αντίπαλός της δεν είναι από αυτές που θα της ταίριαζαν περισσότερο.

Με το διπλό λοιπόν κινούμαστε και περιμένουμε την έναρξη του τελικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ