Από το «εμείς ή κανείς» στο… εμείς κι εμείς!

Από το «εμείς ή κανείς» στο… εμείς κι εμείς!

Η απογοητευτική κίνηση της πώλησης των εισιτηρίων του τελικού ανοίγει την κουβέντα για τις συνολικές ευθύνες εκείνων που έχει αφήσει ο Σαββίδης ασκούν διοίκηση στον ΠΑΟΚ

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό και λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα. Νόμος. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στη διάθεση των εισιτηρίων του τελικού με την ΑΕΚ φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Όταν δηλαδή, δόθηκε παράταση στους κατόχους διαρκείας να κάνουν την αγορά τους. Αν υπήρχε η ανάλογη «κάψα» και δίψα θα φαινόταν εξ αρχής.

Απλά θυμηθείτε τι έγινε στους δυο προηγούμενους τελικούς Κυπέλλου που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ. Το 2014 έγινε «επανάσταση» όταν η διοίκηση του Σαββίδη επέλεξε να δώσει περισσότερα εισιτήρια στους οργανωμένους και να «κόψει» κάποιους από τα διαρκείας! Επιλογή που έπληξε το προφίλ του σχετικά νέου (τότε) ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κυρίως στο σοβαρό κομμάτι των φίλων του Δικέφαλου του Βορρά. Πέρυσι στον τελικό της ντροπής στον Βόλο, τα εισιτήρια ήταν σαφώς λιγότερα οπότε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκριση. Εξαφανίστηκαν άμα τη εμφανίσει τους.

Εφέτος όμως; Η… αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους 70 βαθμούς στο γήπεδο και ένα ματς λιγότερο, όπως επαναλαμβάνει μονότονα ο Ρουμάνος προπονητής, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όπως λέγεται η πιο διάσημη… καραμέλα της Θεσσαλονίκης εδώ και κάνα δυο μήνες, δε φαίνεται να έχει ψήσει το δύσκολο κοινό του ΠΑΟΚ.

Τα εισιτήρια φεύγουν με το… στανιό κι ας είναι κατά 6-7.000 λιγότερα απ’ όσα είχε πάρει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του 2014 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Γκιόργκις απ’ ότι μαθαίνω είναι καθημερινά στο τηλέφωνο με τα στελέχη της ΠΑΕ και ζητάει ενημέρωση. Δε μπορεί να χωνέψει ότι ενώ ο ίδιος έχει γίνει ο πλέον αναγνωρίσιμος «χούλιγκαν» του ΠΑΟΚ – έστω και αν αυτό συμβαίνει στον μαγικό κόσμο του Instagram – η ευρεία μάζα των φίλων του Δικέφαλου ουσιαστικά αδιαφορεί.

Και εντάξει, έχουν μείνει ακόμη τρεις μέρες μέχρι τον τελικό, λογικά θα γίνει η… δουλειά, έστω κι αν χρειαστεί να επιστρατευτεί κόσμος και κοσμάκης και χρειαστεί να πληρωθεί κατιτίς παραπάνω, ωστόσο η ουσία παραμένει η ίδια. Η «k@#λ@ έφυγε» που έλεγε κι ο Ζαγοράκης.

Όταν τα μεσάνυχτα ενός χειμωνιάτικου Σαββάτου ο Σκουτέρης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ έσβηνε την ποινή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ουδέποτε ξεκίνησε, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν κατασκηνώσει κυριολεκτικά απ’ το ξημέρωμα της Κυριακής στην Τούμπα για να πάρουν ένα εισιτήριο για το ματς με την ΑΕΚ που έμελλε να κρίνει και το πρωτάθλημα.

Τώρα διαβάζουμε απ’ τις πληρωμένες ασπρόμαυρες ορντινάντσες για το πόσο ακριβά είναι τα λεωφορεία, πόσο κοστίζουν τα διόδια, οι τυρόπιτες και οι… κοκακόλες. Δημοσιεύματα όνειδος για το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ, το οποίο διαχρονικά παραδίδει σεμινάρια και ανεξάρτητα απ’ τις διαμάχες με τους οπαδούς των υπολοίπων ομάδων έχει δεδομένα κερδίσει τον σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων.

Το ότι ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των τελικών στους οποίους έχει συμμετάσχει στην Αθήνα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία όταν μιλάμε για κανονικό ποδόσφαιρο.

Πολύ δε περισσότερο όταν η κουβέντα ανοίγει τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος και μέχρι και πριν από δυο μήνες ακόμη κι ο επίσημος ΠΑΟΚ έβγαζε… οφσάιντ τον εκπρόσωπο του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ο οποίος στην κλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης είχε πει ότι «αν περάσουν στον τελικό ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αυτός δεν πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ το οποίο είναι η έδρα της ΑΕΚ». Λίγη ώρα μετά τη δήλωσή του, ο επίσημος ΠΑΟΚ διέρρευσε ότι «ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του προτιμούν το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο στάδιο της χώρας»…

Το γεγονός ότι μερικές ημέρες πριν τον τελικό οι «ΠΑΟΚάρχες» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ που εδώ και ένα χρόνο και κάτι έχουν βρει κοινή στέγη και κοινά μεροκάματα, το έχουν γυρίσει στον… καλαματιανό, απλώς επιβεβαιώνει τα αυτονόητα. Ότι στον ΠΑΟΚ ζουν για την επικοινωνία της στιγμής και επί της ουσίας στον ΠΑΟΚ δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά, παρά μόνο ότι στο τέλος τον λογαριασμό πληρώνει ο Ιβάν…

ΥΓ. Μιας και είπαμε για λογαριασμό, μαθαίνω ότι στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη εξακολουθούν να παρουσιάζονται φαινόμενα σημαντικών καθυστερήσεων στις πληρωμές, ενώ το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και για τους υπαλλήλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία έχει προκηρυχθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος του μήνα. Άραγε έχει ενημερώσει τον Σαββίδη ο… «υπάλληλος του μήνα» Μάκης ή το έχει περάσει στο ντούκου, όπως τόσα και τόσα θέματα που ο ίδιος και οι συν αυτώ τα έχουν κάνει μαντάρα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ