Να πάρει τηλέφωνο ο Πούτιν τον Αλέξη

Να πάρει τηλέφωνο ο Πούτιν τον Αλέξη

O Βασίλης Δεκάρικος, βροντοφωνάζει: Ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να είναι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Βλαδίμηρος Πούτιν πρέπει να ενεργοποιηθούν για Ναύπλιο δοθεί χάρη.

ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, έχω συγκλονισθεί από το γεγονός. Μετά τον Αχιλλέα Μπέο και την αυθόρμητη και ανυστερόβουλη δήλωσή του, «είναι υποχρέωση όλων μας να βρεθεί ο Ιβάν Σαββίδης στον Τελικό», ήρθε να τοποθετηθεί επί του εθνικού αυτού μπορείς να πεις θέματος, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ: «Να ανασταλεί η ποινή του Ιβάν Σαββίδη, για να είναι παρών στον Τελικό». Εκεί ακριβώς, ένοιωσα ένα ρίγος. Μία ανατριχίλα να με διαπερνάει, από το κεφάλι, μέχρι τα νύχια των ποδιών. Και, μία φωνή μέσα μου να μου λέει: «Εσύ Βασίλη Δεκάρικε, τι έχεις κάνει, για να μπορέσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο «υγιής επενδυτής», όπως τον έχει, αποκαλέσει, από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός της χώρας, να δώσει το παρών, το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ;». Δυστυχώς τίποτα και το κρίμα στον λαιμό μου.

ΠΟΤΕ δεν είναι αργά όμως. Όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε. Να τρέξουμε. Να ενώσουμε τις φωνές μας, για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Τέρμα στην αδράνεια και στον ωχαδερφισμό. Σήμερα, είναι ο Ιβάν, αύριο κάποιος άλλος. Ένα πρωί θα χτυπήσει κάποιος την πόρτα μας και δεν θα είναι ο γαλατάς. Αυτός ο φασισμός, του αποφασίζουμε και διατάσσουμε κι επιβάλλουμε ποινή τριετούς απαγόρευσης, για μία φωτογραφία, δεν πρέπει να περάσει. Και είναι να απορεί κανείς, με την αδράνεια του οπαδικού κινήματος, αλλά και των επιφανών Παοκτζήδων. Αντί, να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να βροντοφωνάξουν, «λευτεριά στον Ιβάν», μένουν απαθείς. Αυτός ο ξεμωραμένος καθηγητής ο Ζουράρις, τι κάνει; Αντί να είναι μπροστάρης στον αγώνα, σαχλαμαρίζει στα ραδιόφωνα.

ΗΔΗ έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί. Να διοργανώσουν μία συναυλία συμπαράστασης. Ο Μανώλης Μητσιάς, σαν γνήσιος ΠΑΟΚτζης, θα ήταν εκεί. Καθώς και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, που δίνει πάντα το παρών στις συναυλίες αλληλεγγύης. Κι η φωνή του λαού του ΠΑΟΚ να ακουστεί μέχρι τα ουράνια: «Το πάθος, για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά». Κι ο Ιβάν Σαββίδης, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, χωρίς να έχει το δικαίωμα να πάει, στο γήπεδο, είναι φυλακισμένος. Κι έπρεπε να έχουν ξεκινήσει με το πιο απλό. Τη συλλογή υπογραφών. Αν ο Χριστόδουλος είχε συγκεντρώσει τρία εκατομμύρια υπογραφές για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ένα εκατομμύριο λαού της Βορείου Ελλάδος, για τον Ιβάν, θα υπέγραφε στο νερό. Για τον άνθρωπο, που ήρθε από το Ροστόφ, έχει δώσει δουλειά και ψωμί σε εκατοντάδες Έλληνες κι αντί για ευχαριστώ, του απαγορεύουν να παρακολουθεί ποδόσφαιρο.

Η ΣΙΩΠΗ του ποδοσφαιρικού κόσμου, εξαιρουμένων των Μπέου-Μελισσανίδη συνιστά ντροπή. Η Σούπερ Λιγκ, της οποίας χορηγός είναι η Σουρωτή του Ιβάν Σαββίδη, όφειλε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης. Ο Κομπότης με το νεροπίστολο, που έχει νοιώσει την αδικία, στο πετσί του, τι κάνει; Οι καιροί ου μενετοί. Το Σάββατο, είναι ο τελικός. Κάτι πρέπει να γίνει. Να παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος. Να αφήσει, τις δημόσιες σχέσεις, με τον Ρουβά τον Ρέμο και τον Νταλάρα και να σκύψει στο ποίμνιό του. Να συμπαρασταθεί στον μεγάλο χριστιανό Ιβάν Σαββίδη. Στον σταυρό που κουβαλάει. Να ενεργοποιηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να του απονείμει χάρη, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Να πάρει τηλέφωνο ο Πούτιν τον Τσίπρα. Εδώ βγάζουν έξω από τις φυλακές δολοφόνους. Εδώ βγάζουν με άδεια εγκληματίες. Δεν μπορούν να δώσουν άδεια στον Ιβάν να παρακολουθήσει τον Τελικό; Εν ανάγκη ας του φορέσουν βραχιολάκι. Να γίνει διάβημα στον ΟΗΕ. Για παραβίαση και ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν πρέπει να αφεθεί μόνος. Ένα πρέπει να είναι το σύνθημα στα χείλη όλων μας: Save Ιvan. Ο Ιβάν πρέπει το Σάββατο να είναι στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ