Κροατία – Ελλάδα : Με σύστημα… Τάκη Λεμονή ο Σκίμπε

Κροατία – Ελλάδα : Με σύστημα… Τάκη Λεμονή ο Σκίμπε

Ο Τάκης είχε βάλει Φιγκέιρας μπροστά από τον Ομάρ, ο Σκίμπε βάζει τον Σταφυλίδη μπροστά από τον Τζαβέλλα.

Ο «Κόουτς» γράφει από το Ζάγκρεμπ

Η λογική της 11άδας που επέλεξε ο Μίχαελ Σκίμπε απόψε κόντδα στους Κροάτες θυμίζει λίγο Τάκη Λεμον, το εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Τάκης είχε βάλει Φιγκέιρας μπροστά από τον Ομάρ, ο Σκίμπε βάζει τον Σταφυλίδη μπροστά από τον Τζαβέλλα. Ωστόσο το μεγαλύτερό του πρόβλημα θα είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου, εκεί που αναπτύσσεται ο ταχύτατος Ιβάν Πέρισιτς.

Αυτό θα συμβεί διότι ο Ζέκα που θεωρητικά αγωνίζεται μπροστά από τον Μανιάτη, θα χρειαστεί να συγκλίνει για να αντιμετωπίσει τον ευέλικτο Λούκα Μόντριτς. Θεωρώ πολύ δύσκολο λόγω της σωματοδομής τους να μπορέσουν πετυχημένα να εξουδετερώσουν τον κεντρικό χαφ της Ρεάλ και της Κροατίας ο Σάμαρης και ο Τζιόλης.

Είναι φανερό ότι με αυτό το σύστημα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ενδιαφέρεται κυρίως να μην αφήσει ελεύθερους χώρους στους ταχύτατους Κροάτες ώστε να μην βρεθούν κατά μέτωπο με τους Ελληνες αμυντικούς. Το γκολ μπορεί να προέλθει για τα ελληνικά χρώματα από κάποια ξαφνική αντεπίθεση ή από το κενό που θα αφήσει ο τυπικά αμυντικός χαφ των Κροατών Μαρσέλο Μπρόζοβιτς.

Εφόσον ο Φορτούνης καταφέρει να ελευθερωθεί από το μαρκάρισμά του, τότε μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να απειλήσει με μακρινό σουτ ή να συνεργαστεί με τον Μήτρογλου για να φέρουν τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Σούμπασιτς. Η απουσία του Μάντζουκιτς λίγα πράγματα λέει, δεδομένου ότι ο αντικαταστάτης του Νίκολα Κάλινιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ