Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη… Super League αλλιώς

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη… Super League αλλιώς

Το πλάνο της κυβέρνησης για επαγγελματικές κατηγορίες με τον ίδιο αριθμό ομάδων και λεφτά από την κρατική ΕΡΤ.

Είδε και απόειδε η κυβέρνηση με τη Super League και είπε ότι αφού έλυσε τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να το κάνει πιο ελκυστικό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης λοιπόν, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή της μεγάλης κατηγορίας, επινόησαν ένα σχέδιο με 34 επαγγελματικές ομάδες σε τρεις κατηγορίες. Πόσες ήταν οι επαγγελματικές ομάδες στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου πριν βαρέσουν… κανόνι ο Αχαρναϊκός και η Βέροια στη Football League; 34; Λεπτομέρεια. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς που λένε.

Σύμφωνα λοιπόν, με το πλάνο που διέρρευσε την Τρίτη 24/4 υπάρχουν θα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

  1. Η «Super League 1» λοιπόν με 12 ομάδες και συγκεκριμένα τις πρώτες 10 ομάδες της Super League και τις δύο πρώτες ομάδες από τη FootballLeague. Πρωτάθλημα με δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 (σαν αυτά δηλαδή που καταργήθηκαν φέτος). Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο ομάδες.
  2. «Super League 2» με 10 ομάδες και συγκεκριμένα τις υπόλοιπες έξι ομάδες της Super League και τις ομάδες από τις θέσεις 3-6 στη Football Leagueκαι
  3. «Football League» με τις υπόλοιπες 12 ομάδες της Football League.

Έτοιμες οι κατηγορίες, μέχρι και… βαφτίσια έγιναν.

Και πως δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις;

Εύκολη απάντηση… Τι δεν έχουν οι περισσότερες από τις ομάδες; Λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι η απάντηση. Ας μπει λοιπόν, στο παιχνίδι η κρατική ΕΡΤ για να μοιράσει φρέσκο και εγγυημένο χρήμα. Η κρατική ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Σύμφωνα λοιπόν, με τη διαρροή, θα προβλέπονται στο νέο – ελκυστικό – ποδόσφαιρο: «Ικανοποιητικά χρήματα για όλες τις ΠΑΕ» στη Super League 1.

Μίνιμουμ 700.000 ευρώ μάξιμουμ 1.5 εκατ. ευρώ για τη «Super League 2».

300.000 ευρώ σε κάθε  ΠΑΕ της Football League, λεφτά που δεν τα βλέπουν ούτε στον ύπνο τους γιατί πολύ απλά φέτος δεν παίρνουν ευρώ από την ΕΡΤ. Όλα στην Ένωση Β’ Εθνικής καταλήγουν…

Λύθηκε και αυτό το πρόβλημα.

Επόμενο αγκάθι: από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο; Άμεσα είναι η επιθυμία αυτών που το σκέφτηκαν.

Εδώ όμως, υπάρχει ένα προβληματάκι. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ, αυτοί που αλλάζουν κάθε καλοκαίρι για να βελτιωθούν και τελικά γίνονται χειρότεροι, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να ισχύσει από την μεθεπόμενη περίοδο: τη σεζόν 2019-2020, δηλαδή. Να μπει στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2018-19 για να γίνουν οι απαραίτητες «διαδικασίες» στο τέλος της συγκεκριμένης περιόδου για να εφαρμοστούν για την επόμενη σεζόν λέει ο κανονισμός. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Και οποιαδήποτε αλλαγή των κανονισμών επίσης παράνομη, θα είναι αφού απαγορεύονται αλλαγές μεσούσης της περιόδου, επί ποινή έκπτωσης του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Και κρατήστε το τελευταίο, γιατί από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας πρέπει να περάσουν αυτές οι αλλαγές. Στο σημείο  αυτό λοιπόν, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, υπάρχει ένα πρόβλημα.

Και πέρσι όταν η NOVA έλεγε «αναδιάρθρωση εδώ και τώρα» υπήρχε πρόβλημα αφού οι ομάδες στύλωσαν τα  πόδια και έλεγαν ότι δεν γίνεται να αλλάξει η προκήρυξη αφού θα έπρεπε να ενημερωθούν νωρίτερα για να κάνουν άλλο προγραμματισμό.

Τότε όμως, υπήρχαν λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (έστω και αν αποδείχθηκε λίγο αργότερα ότι ήταν στα τελευτάια του). Τώρα όμως, επτά ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είναι στον αέρα για του χρόνου αφού Nova δεν υπάρχει, εγγυημένα έσοδα δεν υπάρχουν συνεπώς δεν θα πρέπει να υπάρχει και άδεια από την ΕΠΟ. Άρα υποβιβασμός… Γι’ αυτό πασχίζουν να αλλάξουν την τιμωρία…

Κάπως έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση θέλει να βάλει… χέρι στο ποδόσφαιρο για να το βελτιώσει. Είπαμε πως, με τον ίδιο αριθμό ομάδων με τη φετινή περίοδο και με λεφτά από την κρατική ΕΡΤ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ