ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός

Ο Βασίλης Δεκάρικος, γράφει για τη φιέστα τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο Σκουτέρης την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και να μιλήσουν οι μουγκοί.

Πανστρατιά, των οπαδών της ΑΕΚ για το ματς με το Λεβαδειακό. Για το νταμπλ και για τη φιέστα. Ανατρέχεις λοιπόν στις δύο τελευταίες πανστρατιές της ΑΕΚ. Πρώτα, στην αποφράδα ημέρα του ματς με τον Πανθρακικό τον Απρίλιο του 2013.

Και τότε, όπως και τώρα, η γενική είσοδος 10 ευρώ. Με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ να σημειώνουν: «Τα πιο χρήσιμα 10 ευρώ που θα δοθούν ποτέ για την ΑΕΚ». Και να επαυξάνουν: «Κανείς δεν θα λείψει. Δεν είναι θέλημα Θεού να γίνει κάτι άλλο. Kανενός ΑΕΚτζή το παιδί δεν θα γεννηθεί σε άλλη κατηγορία. Ο Πανθρακικός θα χάσει μόλις μπει για προθέρμανση. Ο αγώνας είναι ποδοσφαιρικός, για να μην ξεχνάμε. Ποδόσφαιρο πρέπει να παίξει η ομάδα πάνω από όλα και ότι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. Και κάτι τελευταίο χωρίς άλλο σχολιασμό. Ο Μελισσανίδης δεν θα έρθει στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ να υποβιβάζεται». Και βέβαια, η ΑΕΚ έχασε. Όχι ποδοσφαιρικά. Κι ο Μελισσανίδης ήταν στο γήπεδο, απλός θεατής.

Πάμε και πιο πίσω. Στο ΑΕΚ-Ιωνικός, Μάιο του 2005. Με 41.000 κόσμο στο γήπεδο. Όταν ο θρύλος λέει ότι είχαν παραγγελθεί μέχρι και πυροτεχνήματα. Πάει να κολλήσει το παστέλι μόνος με το τέρμα ο Γιαννάκης ο Σοάρες στο 15΄, μένει με τη σημαία κάτω ο επόπτης, έρχεται κι ο Νατσούρας στο 86΄και πάρ’ την κάτω την ΑΕΚ, κι έναν δόλιο φίλαθλο που έπαθε ανακοπή (ενώ άλλοι δύο σώθηκαν στο τσακ). Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι καλές είναι οι φιέστες, αλλά ακόμη καλύτερες είναι όταν έχουν τελειώσει τα πάντα. Γιατί, όπως λέει κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο ποδόσφαιρο έχουν μιλήσει κι οι μουγκοί. Πόσο μάλλον που εδώ δε μιλάμε για μπάλα, αλλά για δικαστικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα, κάποιοι ρεπόρτερ της ΑΕΚ σημειώνουν με νόημα ότι «ένας δικαστής που έχει ανατρέψει μια ιστορία, δεν θα διστάσει να το κάνει και με δεύτερη. Πολλά ακούγονται άλλωστε για τη βεβαιότητα του ΠΑΟΚ». Με την απόφαση να βγαίνει από Δευτέρα, αν γίνει το μοιραίο και δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ από τον Σκουτέρη, άλλο εντός έδρας ματς η ΑΕΚ γιά να ξεσηκωθούνε και να φωνάξουνε οι οπαδοί της, δεν έχει. Στη Ριζούπολη, τη τελευταία αγωνιστική με τον Απόλλωνα, δεν θα μπορούνε να πάνε, γιατί έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις. Μένει ο τελικός με τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τον κάνουνε, για λόγους δημόσιας τάξεως και ασφαλείας, κεκλεισμένων των θυρών και καθαρίζουνε. Θα γίνει από την ΑΕΚ, ένα ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έγινε από τους ΠΑΟΚτζηδες στη Καμάρα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ