ΑΕΚ : Πόσες γραμμές έχει το γήπεδο

ΑΕΚ : Πόσες γραμμές έχει το γήπεδο

Η ΑΕΚ στην ανακοίνωση της για την καταγγελία του Ολυμπιακού τόνισε πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ας θυμηθούμε όμως τρεις περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος που τις… ξεπέρασε

Η ΑΕΚ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στην καταγγελία που κατέθεσε ο Ολυμπιακός στο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκας. Στην τοποθέτηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «η δική μας υπερηφάνεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν συνάδει με ταπεινές μεθοδεύσεις και τακτικές».

Το πρόσφατο παρελθόν όμως δείχνει άλλα. Μια απλή αναζήτηση στα γεγονότα δείχνει την πραγματική διάσταση για το κατά πόσον τελικά η ΑΕΚ αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ας θυμηθούμε λοιπόν.

Ο Μελισσανίδης καταθέτει και «ανοίγει» την υπόθεση Ολυμπιακός-Βέροια

10 Μαρτίου 2015. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταθέτει πρώτος στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ανοίγοντας την υπόθεση Ολυμπιακός – Βέροια. Με την κατάθεση του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ υποδεικνύει τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη, Καφέ που πήγαν στον ανακριτή για κατάθεση στις 23 και 24 Μαρτίου αντίστοιχα με τον τελευταίο να ακολουθεί στις 11 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεση του, η οποία εκείνη την εποχή είδε το φως της δημοσιότητας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρει αρχικά: «Είμαι 35 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, από το 1992 έως το 1995 ήμουν Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ και σήμερα είμαι μέλος της κατασκευαστικής εταιρείας «Δικέφαλος ΑΕ» η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε παρασκήνιο και πάντα ευνοούνταν οι μεγάλες ομάδες, αλλά από το 2010 και μετά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ξεπερνά κάθε προηγούμενο» και στη συνέχεια τονίζει για την υπόθεση Ολυμπιακός-Βέροια: «Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που έχω να αναφέρω σε σχέση με την επιρροή του Ολυμπιακού σε σχέση με άλλες ομάδες, είναι αυτό που μεταφέρθηκε από τον κ. Καλαϊτζίδη Δημήτρη. Αυτός ήταν προπονητής της ΠΑΕ Βέροιας και επρόκειτο η ομάδα να παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη. Ο Πρόεδρος της ομάδας ζήτησε από τον προπονητή να δώσουν το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, ο προπονητής όμως αντέδρασε στην ενέργεια αυτή. Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο 0-0. Στο ημίχρονο ο Πρόεδρος πήγε με κάποιους άλλους παράγοντες στα αποδυτήρια της ομάδας του και πάλι ζήτησε από τον προπονητή να δώσουν το παιχνίδι και μάλιστα με 3-0. Ο προπονητής και πάλι αντέδρασε, αλλά τότε μετά την έξοδο του προπονητή στο γήπεδο ο Πρόεδρος μίλησε στους παίκτες της ομάδας και τους είπε το ίδιο πράγμα. Τελικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δύο παίκτες και συγκεκριμένα ο Καφές και ο Γεωργέας αντέδρασαν για αυτά που έβλεπαν και είπαν στον προπονητή να τους αλλάξει και τους άλλαξε και τελικά το παιχνίδι έληξε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού».

Κάπως έτσι λοιπόν από αυτή την κατάθεση του ανθρώπου που διοικεί την ΑΕΚ ξεκίνησε η υπόθεση του αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός με στόχο να εμπλακεί ο Πειραϊκός σύλλογος σε περιπέτειες. Μια υπόθεση που εξετάστηκε από την αθλητική δικαιοσύνη ως γνωστόν και έπεσε στο κενό αναφορικά με οποιαδήποτε εμπλοκή του Ολυμπιακού.

Για την ίδια υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια που είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2013 είχε καταθέσει στις 29 Ιουνίου 2015 και ο πρώην προέδρος της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργος Αρβανιτίδης στην εκδίκαση της στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: «Όλα είναι πλεκτάνη, όλα είναι σκηνοθετημένα και μάλιστα από κακό σεναριογράφο. Ο Γεωργέας αποδέχεται ότι ο Μελισσανίδης είναι πρόεδρος της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης στην κατάθεσή του είπε ότι πήγα και τους είπα να χάσουν. Ο Καλαϊτζίδης κατέθεσε μετά και είπε άλλα πράγματα. Απορώ (σ.σ. ο Μελισσανίδης) γιατί δεν ήρθε εδώ να καταθέσει. Ο Καλαϊτζίδης στην Θεσσαλονίκη λέει ότι είναι δυνατός, ότι είναι μαζί με τον Μελισσανίδη και είναι φίλοι».

Με δηλώσεις του στις 9 Ιουλίου 2015, ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας τόνισε: «Ο κ. Μελισσανίδης ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ότι του είπε ο κ. Καλαϊτζίδης αυτό κι αυτό κι αυτό. Ο κ. Καλαϊτζίδης λέει άλλα πράγματα στην κατάθεσή του», ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση «αν ο κ. Μελισσανίδης είναι υποκινητής».

Ο Γεωργέας από την πλευρά του καταθέτοντας στην Επιτροπή Εφέσεων είχε πει τα εξής: «Με φώναξε ο ανακριτής και μου είπε έγινε αυτό και αυτό, του είπα ότι έγινε, δεν κατήγγειλα. Μου τηλεφώνησε ο κ. Ανδρεάδης πήγα και είπα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στο όνομα μου. Ο κ. Μελισσανίδης δεν μου είχε πει τίποτα. Δεν τον βλέπω καθόλου. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι. Μόνο στο γήπεδο μας βλέπει».

Καταγγελία της ΑΕΚ για να μην παίξει ο Σεμπά. Δεν έπαιξε

Πριν τη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου της περσινής σεζόν, η ΑΕΚ έστειλε καταγγελία στην ΕΠΟ με την οποία ζήτησε να τιμωρηθεί ο Σεμπά για την τρικλοποδιά στον Σέρχιο Αραούχο στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στις 13 Απριλίου 2017. Η καταγγελία έγινε στις 18 Απριλίου και έφτασε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε χρόνο ρεκόρ, στις 25 Απριλίου και ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές χάνοντας τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ που έγινε μια μέρα μετά. Αρχικά η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί μια μέρα μετά το ματς, αλλά την άλλαξαν και εκδικάστηκε μια μέρα πριν!

Δίπλα στην καταγγελία του ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου

Στις 21 Απριλίου 2017 είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η υπόθεση του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, για την οποία ο αναπληρωτής παρατηρητής αγώνα, νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και νυν μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης είχε ισχυριστεί ξυλοδαρμό, γεγονός που δεν καταγράφθηκε σε κανένα επίσημο έγγραφο (έκθεση πρώτου παρατηρητή αγώνα, έκθεση της αστυνομίας, φύλλο αγώνα του διαιτητή). Ο ΠΑΟΚ που έκανε πρόσθετη παρέμβαση είχε στείλει εξώδικες προσκλήσεις για να παραστούν ως μάρτυρες οι διαιτητές, καθώς και όλοι οι παρατηρητές (αγώνα, τηλεοπτικών κτλ.), συνολικά δέκα άτομα, όμως ουδείς φάνηκε. Αντίθετα εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, Λυσσάνδρου, Δημητριάδης και Δημάτος, οι οποίοι έφυγαν άπραγοι, καθώς σύμφωνα με τον δικονομικό κανονισμό ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να υποδείξει μόνο έναν μάρτυρα που ήταν ο Λασκαράκης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ