Συνάδελφοι είμαστε όλοι στην τρέλα

Συνάδελφοι είμαστε όλοι στην τρέλα

Οι εισαγγελείς και δικαστές των πλήκτρων, όχι μόνο πρόλαβαν να ερμηνεύσουν το κείμενο (προτού μάλιστα δοθεί στη δημοσιότητα!), αλλά έβγαλαν κιόλας απόφαση καταδικάζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κόσμος και κοσμάκης έσπευσε το τελευταίο τριήμερο να ψηφίσει για το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να διασώσει – μέχρι νεωτέρας – τον ΕΔΟΕΑΠ. Αλίμονο βεβαίως, αν έστω το 2% των ψηφισάντων μπήκε στον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο με το οποίο συμφώνησε (ρίχνοντας ΝΑΙ) ή διαφώνησε (ρίχνοντας ΟΧΙ).

Το ότι οι ίδιοι κορόιδευαν κάποτε τους κρετίνους που ψήφισαν μνημόνια αγνοώντας πλήρως το περιεχόμενό τους, είναι μια διαφορετική ιστορία. Τώρα μιλάμε για τις αδερφές των άλλων. Συνδικαλιστές, «επώνυμοι» της TV και «ανώνυμοι» του γραπτού Τύπου και άλλων ταπεινών «ειδικοτήτων», ένιωσαν για λίγες στιγμές συνάδελφοι.

Μέχρι να τύχει να ξαναβρεθούν σε κάποιον εργασιακό χώρο και οι μεν να κάνουν πως δε βλέπουν τους δε. Μεγάλες πιένες στη Σισίνη και Ηριδανού.

Όσο για την περιβόητη διεύρυνση του Ταμείου, ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένη, ωστόσο πρέπει να ξανοιχτεί περαιτέρω. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα δημοσιογράφος = πανεπιστήμονας, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι επιστήμονες είναι συνάδελφοί μας.

Αναλόγως την περίσταση, ο δημοσιογράφος μπορεί κάλλιστα να εκφέρει γνώμη – και μάλιστα να μη σηκώνει κουβέντα – ως δικηγόρος, ως γιατρός, ως δικαστής, ως σεισμολόγος, ως εγκληματολόγος, ως οικονομολόγος, ακόμα και ως ειδικός διαπραγματευτής σε καταστάσεις ομηρίας.

Δεν θα ήταν καθόλου παράδοξο λοιπόν, οι παραπάνω κλάδοι να εντάσσονταν κάποια στιγμή στον ΕΔΟΕΑΠ: συνάδελφοι είμαστε όλοι στην τρέλα. Λίγο ακόμη και θα φτάσουμε σε γνώσεις και εσωτερική πληροφόρηση τους ταξιτζήδες.

Αν ρωτήσουμε 100 αναγνώστες διαφορετικών εφημερίδων και σάιτ σχετικά με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την… πρώην «εγκληματική οργάνωση», ενδέχεται να ακούσουμε 100 διαφορετικές εκδοχές. Οι εισαγγελείς και δικαστές των πλήκτρων όχι μόνο πρόλαβαν να ερμηνεύσουν το κείμενο (προτού μάλιστα δοθεί στη δημοσιότητα!), αλλά έβγαλαν κιόλας απόφαση καταδικάζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ναι, 28 είναι συνολικά οι κατηγορούμενοι, εντούτοις και οι πέτρες αντιλαμβάνονται πως οι υπόλοιποι δεν απασχολούν σχεδόν κανέναν. Η υπόθεση μεταφράζεται ως «ο Μαρινάκης και άλλοι 27», αφού εξαρχής αυτός ήταν ο στόχος. Επιβεβλημένη λοιπόν, η διάσωση αλλά και η διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.

Έτσι κι αλλιώς, ήδη περιλαμβάνει στους ασφαλισμένους του, τις ειδικότητες που προαναφέραμε και κάμποσες ακόμη. Και τι έγινε που είναι αυτοδίδακτοι και όχι πιστοποιημένοι;

Ο μέγας Βέγγος τα είχε πει όλα, ερωτηθείς αν έχει γνώσεις βοηθού φαρμακοποιού: «-Έξι μήνες δεν έκανα στο φαρμακείο του Γαρδαλούμπα;

-Έκανες εσύ σε φαρμακείο;

-Ρε έξι μήνες δε δούλευα στο μπακάλικο του Μαρούδα;

-Και τι σχέση έχει αυτό;

-Δίπλα στο φαρμακείο δεν είναι; Ε, έβλεπα και άμα βλέπεις, τη μαθαίνεις τη δουλειά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ