Όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο

Όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο

Ο Μελισσανίδης, ο Ιβάν, ο Τσίπρας κι ο επόπτης που είχε τα άντερα να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα στο 90. Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει για την απόφαση-Σκουτέρη, που θα βγάλει τον πρωταθλητή.

Έφτασε, λοιπόν, η μεγάλη ώρα για το Δημήτρη Μελισσανίδη. Παραμένει ως έχει αύριο η απόφαση του Καποδίστρια κι ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος μάγκας από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου. Παραμόνευε χρόνια σαν τίγρης που είναι, πήρε την ΑΕΚ με «ζερό» χρέη όπως ήθελε, δεν έχει βάλει μία, η «χούντα» έπεσε, κι οι διαιτητές που δεν ήθελε, σφυρίζουν στα τρένα. Θα έχει πάρει το πρωτάθλημα  με έναν επόπτη που είχε τα άντερα να αλλάξει απόφαση στο 90′ μες στην Τούμπα σε μια φάση που ο ίδιος ο Μελισσανίδης λέει ότι ήταν 50-50 κι έκρινε το πρωτάθλημα.

Κι όλα αυτά, κόντρα στον παντοδύναμο Ολυμπιακό των 7 στα τελευταία 7 πρωταθλήματα, τον Ιβάν που έχει ξεφτιλίσει το χρήμα και τον πρωθυπουργό της χώρας που Σεπτέμβρη μήνα προέβλεψε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, η ΑΕΚ ήταν, κατά κοινή παραδοχή, η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, παρότι άλλαξε τρεις τερματοφύλακες μες στη χρονιά χωρίς κανείς τους να τραυματιστεί. Στην Ευρώπη η ΑΕΚ των δανεικών και των χαμηλών συμβολαίων έφτασε στους 32 του Γιουρόπα κι αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι, όντας καλύτερη στο γήπεδο. Ταυτόχρονο, και χωρίς να είναι προφανές από που έρχονται τα λεφτά, τα έργα στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο καλύτερο όνειρο του Δημήτρη Μελισσανίδη και των Αεκτζήδων, τα πράγματα δε θα είχαν έρθει τόσο δεξιά.

Αν βγάλει όμως ο Σκουτέρης το λαγό από το καπέλο και η κούπα πάει στην Τούμπα, θα τα βρει δύσκολα ο Τίγρης. Γιατί αν δεν πήρες το πρωτάθλημα φέτος, με τον Ολυμπιακό στα σκοινιά και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να σταυρώσει εκτός έδρας νίκη μέχρι το Δεκέμβρη, πότε περιμένεις να το πάρεις;  Όταν ο Αραούχο θα έχει φύγει για άλλες πολιτείες, όταν ο Τσιγκρίνσκι θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και, κυρίως, όταν η συνιδιοκτησία της ΕΠΟ θα έχει πάει από 50-50 στο 90-10 υπέρ του ΠΑΟΚ; Όταν το βασικό σου αφήγημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν «να πέσει η χούντα», τι έχεις να πεις στον κόσμο σου όταν βλέπει μια ολοκαίνουργια χούντα να εγκαθιδρύεται μπροστά του; Υπομονή, θα πέσει κι αυτή;

Ποιο θα είναι το νέο όραμα για τον κόσμο της ΑΕΚ, όταν για μια ακόμη φορά, μετά το 2002 και το 2008 θα έχει φτάσει στην πηγή και δε θα έχει πιει νερό; Όταν σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με το πρωτάθλημα, μετά από 24 χρόνια, να φαίνεται να είναι στο τσεπάκι, η ΑΕΚ έκοψε λιγότερα εισιτήρια από τη χωρητικότητα της Αγιά  , όταν η ΑΕΚ σε μια τέτοια καταπληκτική χρονιά είχε μέσο όρο εισιτηρίων 12.000, πόσο εύκολο θα είναι να εμπνεύσεις πάλι τον κόσμο της ΑΕΚ μετά από μια τέτοια κατραπακιά;  Τι να πεις, ότι το πρωτάθλημα είναι μια εφήμερη χαρά;

Στο ποδόσφαιρο, ο θρίαμβος από την καταστροφή απέχουν συχνά λίγα μόνο εκατοστά. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Ντέμης Νικολαΐδης αποχώρησαν την επόμενη χρονιά από την παραλίγο κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αύριο θα ξέρει αν θα είναι θριαμβευτής ή ηττημένος, τίγρης ή γατάκι.

Καλά όλα αυτά, θα πει κάποιος, ποιος μπορεί να ξέρει τι απόφαση, θα βγάλει ο Σκουτέρης κι αν θα φέρει τα πάνω-κάτω. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, ότι ούτε αθλητικό δίκαιο έχω σπουδάσει ώστε να ξέρω ποιο είναι το σωστό και το δίκαιο, ούτε, πολύ περισσότερο, περιμένω στη ζωή να επικρατεί ντε και καλά το σωστό και το δίκαιο. Οπότε δεν παίρνω θέση για το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, αλλά και να το έκανα δεν έχει καμία σημασία: είναι τόσοι πολλοί από τη μία κι από την άλλη πλευρά που είναι βέβαιοι για το ποιος έχει δίκιο, που ένας παραπάνω δε λέει κάτι.

Είμαι της σχολής Θωμά Μητρόπουλου, που λέει ότι «όλοι θέλουν ακριβοδίκαιη διαιτησία όταν είναι στην απέξω». Και της σχολής Καλογιάννη που λέει «ουδείς αναμάρτητος στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Όλοι έχουν δίκιο γι’ αυτά που καταμαρτυρούν στους άλλους κι όλοι έχουν άδικο όταν η κουβέντα γυρνάει σε αυτά που έχουν κάνει οι ίδιοι.

Με αυτές τις επιφυλάξεις λοιπόν, να πω ότι υπάρχουν τρεις ενδείξεις που με κάνουν να  (συνεχίζω να) βλέπω ΠΑΟΚ. Ο πρώτος είναι ότι η ΑΕΚ δεν άσκησε έφεση κατά της ποινής-χαδιού στον ΠΑΟΚ των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων για την απειλή αξιωματούχου. Γιατί δεν το έκανε αυτό, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως δε δείχνει κάποιον που θέλει να οδηγήσει το πράγμα στα άκρα. Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι η ΑΕΚ υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του Σκουτέρη, ενώ θα μπορούσε προκαταβολικά να μάθει τι καπνό φουμάρουν οι άλλοι δύο δικαστές κι άρα να ξέρει ότι θα απορριφθεί: ποιος ο λόγος να υποβάλεις την αίτηση εξαίρεσης, αν δε φοβάσαι ότι θα χάσεις την υπόθεση; Κι ο τρίτος και μακράν πιο προφανής λόγος, είναι ότι ο Σκουτέρης πριν λίγες εβδομάδες μετέτρεψε την Εφέσεων σε αφτεράδικο, πράγμα που εξυπηρετούσε τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν έκπληξη να κάνει αυτό που θα εξυπηρετήσει τον ΠΑΟΚ κι αυτή τη φορά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ