Έβαλε κι αυτός πλάτη για να φύγουν οι γκρανκάσες

Έβαλε κι αυτός πλάτη για να φύγουν οι γκρανκάσες

Ο Βασίλης Δεκάρικος, θεωρεί τη βράβευση του Αχιλλέα Μπέου από την ΕΠΟ, φυσιολογική αναμενόμενη και επιβεβλημένη. Γιά τη προσφορά του στη κοινή προσπάθεια γιά την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σοκ και δέος. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, να βραβεύει για τη προσφορά του τον Αχιλλέα Μπέο. Τον αμετάκλητα καταδικασθέντα, από την αθλητική δικαιοσύνη, με τη ποινή της ισόβιας απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Τον καταδικασθέντα, σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό. Που είναι το περίεργο όμως;

Δικός τους άνθρωπος, είναι ο Αχιλλέας. Σαρξ εκ της σαρκός τους. Έβαλε κι αυτός πλάτη, για να φύγουν οι γκρανκάσες από το ποδόσφαιρο και να επέλθει η εξυγίανση. Μπορεί η συμβολή του, να μην ήταν τόσο καθοριστική, όσο του Θωμά Μητρόπουλου και του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, αλλά ένα λιθαράκι το έβαλε κι αυτός. Αγκωνάρι θα μπορούσες να πεις. Ο Βαγγέλης Γραμμένος, δεν είναι αγνώμων. Δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν. Και την Εθνική Ελπίδων έστειλε στο Βόλο να παίξει φιλικό με την ομάδα του Αχιλλέα και τον ίδιο τίμησε σε προσωπικό επίπεδο.

Μία μεγάλη παρέα είναι άλλωστε, οι πρωτεργάτες της αναγέννησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να βγει ο Γραμμένος πρόεδρος, κάποιοι βοηθήσανε. Άλλος έβαλε το χέρι στη τσέπη, άλλο τη τεχνογνωσία, άλλος προσωπική εργασία.

Ο Μπέος ήταν αυτός που είχε δώσει το παρών στην ιστορική συγκέντρωση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων στο Μακεδονία Παλλάς. Θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία της κάθαρσης. Για να πέσει η Χούντα-Γκιρτζίκη. Η «συμμορία», όπως την αποκαλούσε ο ίδιος. Έχει φροντίσει να κάνει γνωστό μάλιστα ότι «με Μελισσανίδη Σαββίδη, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Τον έναν τον ξέρω 25 χρόνια και τον άλλο τρία-τέσσερα».

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, είχε κάνει πενθήμερη επίσκεψη στο Ροστώφ, στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Με επικεφαλής τον Αχιλλέα Μπέο, που είχε την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τον Ιβάν. Να μην ξεχνάμε ότι ο αλησμόνητος περυσινός Τελικός του Κυπέλλου, είχε οριστεί στο Βόλο προς τιμή του Αχιλλέα.

Να μην μας διαφεύγει επίσης, ότι ο Μπέος έκανε παγκοσμίως γνωστό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει, το χουνέρι που πάθανε οι χαρτογιακάδες της ΟΥΕΦΑ, με το διπλό ημίχρονο, άσσος τελικό Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας.

Ο ειδικός ανακριτής Πέτερ Λιμάχερ, είχε να το λέει: «Αυτό το ματς μας άνοιξε τα μάτια για τα στημένα». Όπως δηλαδή το ανάποδο ψαλίδι του Ρονάλντο, είναι γκολ για σεμινάριο, έτσι και το στήσιμο στο Πανιώνιος-Ντιναμό, ήταν για σεμινάριο. Μέχρι την Αυστραλία φτάσανε οι κουτόφραγκοι της ΟΥΕΦΑ για να βρούνε ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου που έπαιζε στο ματς. Μπας και ανοίξει το στόμα του. Επί ματαίω όμως. Ουδέν απεδείχθη και ειδικότερα εις βάρος του Αχιλλέα Μπέου.

Τι πιο αναμενόμενο φυσιολογικό και επιβεβλημένο μπορείς να πεις, να βραβευθεί ο Αχιλλέας. «Για τη συμβολή του, στην ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού». Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Αχιλλέας Μπέος έχει ήδη επανέλθει στο ποδόσφαιρο. Επέστρεψε πέρυσι, ταυτόχρονα με τις δυνάμεις της εξυγίανσης. Βρέθηκε το ΑΦΜ της Πύδνας Κίτρους και στο άρπα κόλλα στήσανε μία καινούργια ομάδα. Βόλος ΝΠΣ (Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος). Με χρώματα, το κόκκινο του Ολυμπιακού και το μπλε της Νίκης Βόλου.

Πρωταθλητής εφέτος στη Γ Εθνική, στη Footbal League τη νέα περίοδο και γιατί όχι του χρόνου στη Σούπερ Λίγκ. Και τι έγινε που δεν έχουνε κόσμο. Τρεις κι ο κούκος, πάνε στο γήπεδο.Έχουνε τον Μπέο. Κι ο Αχιλλέας τη δουλειά τη ξέρει. Ο ίδιος βέβαια, ουδεμία τυπική σχέση έχει με την ομάδα. Όπως δεν είχε και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Του οποίου μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης ήταν ο «και πάω πάω πάω», Βασίλης Καρράς. Όπως στον Πανιώνιο. Πρόεδρος του οποίου ήταν, ο «από δω η γυναίκα μου», Λευτέρης Πανταζής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ