Όταν ο ΠΑΟΚ παθαίνει «Γιώργο Μίνο»

Όταν ο ΠΑΟΚ παθαίνει «Γιώργο Μίνο»

Από το «δε θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες» του περασμένου Σεπτεμβρίου ως το «Δεν υπάρχουν προσωπικότητες στη διαιτησία, είναι όλοι διαιτητάκια», μια… εξυγίανση δρόμος.

Έμπειροι αναλυτές της νέας εποχής στην οποία έχει περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την οποία με πολλή διάθεση χιούμορ έχουν ονομάσει «εξυγίανση», προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να αποκρυπτογραφήσουν τις δημόσιες τοποθετήσεις του «σύμβουλου διαιτησίας» του ΠΑΟΚ, Μάλαμα Τεβεκέλη.

Το άλλοτε – επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση συγκεκριμένα – μέλος της ΚΕΔ τα τελευταία χρόνια κολλάει ένσημα ως διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αν κρίνουμε απ’ τις ανά την ελληνική επικράτεια εμφανίσεις του στις γιορτές των ΕΠΣ που στήριξαν τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο, φαίνεται ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ.

Άλλωστε αυτό δεν το έκρυψε ποτέ. Μάλιστα μερικές εβδομάδες μετά την εκλογή του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ, ο συμπαθής πρώην διαιτητής που φροντίζει στα… ορεινά της Τούμπας να περνάνε καλά οι παρατηρητές των αγώνων του ΠΑΟΚ, είχε συμμετάσχει στις… εορταστικές εκδηλώσεις δηλώνοντας ότι «ήταν ένας αγώνας που διήρκεσε τρία χρόνια. Όλοι έπρεπε να είμαστε δίπλα στον Γραμμένο γιατί η προηγούμενη κατάσταση οδήγησε το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που είναι τώρα».

Παράλληλα ο «υπεύθυνος διαιτησίας» του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε τον ρόλο που έπαιξε στις εκλογές και ο πρόεδρος του Δικέφαλου του Βορρά Ιβάν Σαββίδης: «Ήταν αυτός που είπε ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Ήθελε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο και έβλεπε τι γινόταν. Έπρεπε να αλλάξει η ΕΠΟ για να δούμε αληθινό ποδόσφαιρο. Ήταν αυτός που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε, μαζί και ο Μελισσανίδης. Οι δυο Πόντιοι μαζί».

Τότε η συνέντευξή του είχε προφητικό χαρακτήρα, καθώς ο Μάλαμας Τεβεκέλης είχε σοφά προβλέψει ότι «δε θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες». Ολες οι μεγάλες αλήθειες μαζεμένες! «θα ξαναδούμε αληθινό ποδόσφαιρο» και «δε θα ξαναδούμε τραγικές διαιτησίες» από τον γκριζομάλλη προφήτη της Τούμπας…

Το αφήγημα δεν άντεξε βέβαια πολύ, καθώς λίγους μήνες αργότερα όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες της πρωτοφανούς πραγματικότητας. Διαιτησίες βγαλμένες από τα βάθη της παράγκας, φαντάσματα του παρελθόντος που βγήκαν στον αφρό έχοντας μυριστεί νέο πεδίο δράσης και δόξας και φυσικά η νέα διοίκηση της ΕΠΟ που εμφανίζεται πιο ανίκανη και ανήμπορη από ποτέ.

Αποτέλεσμα, στον ΠΑΟΚ να έχουν πάθει… Γιώργο Μίνο και να επιχειρούν όπως ο συμπαθής σόουμαν της Αθλητικής Κυριακής να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ολόκληρος ο επικοινωνιακός μηχανισμός που έχει στηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη χορεύει πλέον σε ρυθμούς που πριν από μερικούς μήνες θεωρούνταν το λιγότερο… εξωτικοί. «Δεν υπάρχουν προσωπικότητες στη διαιτησία, είναι όλοι διαιτητάκια» αποφάνθηκε ο Μάλαμας Τεβεκέλης και στη συνέχεια θυμήθηκε τον ρόλο του που είχε ως μέλος της ΚΕΔ καταγγέλλοντας τη σημερινή διοίκησή της ότι «δεν κάνει καλούς ορισμούς».

Το εξυγιαντικό παραλήρημα είχε και συνέχεια, καθώς σειρά πήραν οι… αδέσμευτες πένες που στο πνεύμα κατάνυξης των ημερών, έστειλαν αντίστοιχα μηνύματα αγάπης στους διαιτητές, τη FIFA, την UEFA, όσους δικαστές τόλμησαν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ, τους βουλευτές που δε στηρίζουν τον «δίκαιο» αγώνα, τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ…

Σα να ανακάλυψαν λίγο καθυστερημένα ότι η πραγματικότητα που παρουσίαζαν ως τώρα ήταν μάλλον εικονική. Εκτός κι αν η τωρινή πραγματικότητα είναι εικονική. Μπερδεύτηκα, όπως όταν ακούω να αγορεύει ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού ή ο πιο μοντέρνος διάδοχός του Γιώργο Μίνος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ