Κι όμως, είναι (όλοι και όλα) ακόμη εδώ!

Κι όμως, είναι (όλοι και όλα) ακόμη εδώ!

Ο «Πεντακοσάρικος» καταγράφει τι άλλαξε, τι δεν άλλαξε και τι πραγματικά (α)πέτυχε η 20ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος.

Από τις 11 Μαρτίου στις 31 Μαρτίου. Είκοσι ημέρες που το ποδόσφαιρο… κυκλοφορεί κι οπλοφορεί. Μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού το όπλο το είδαμε κατάφατσα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Από τότε, λοιπόν, που ο Ιβάν Σαββίδης σουλατσάρισε με το ζωνάρι και το γκάνι του σε κοινή θέα, μέχρι τώρα, έγιναν πολλά. Αλλο, όμως, το «γίνονται» και άλλο το… αλλάζουν. Διότι όταν ο υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε την απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, μαζί με την απόφαση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι… θα αλλάξει το σύμπαν για να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.
Αποδείχθηκε ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν η τζίφρα. Για την ακρίβεια, 16 υπογραφές των εκπροσώπων της Λίγκας. Κατά τα άλλα; Για πάμε να δούμε τι ακριβώς άλλαξε αυτές τις 20 ημέρες, ώστε σήμερα (31/3) να έχουμε σέντρα.
– Άλλαξε η βαθμολογία. Σε σχέση με τότε η ΑΕΚ είναι στο +3 και ο ΠΑΟΚ στο -3 (πρωτόδικη απόφαση για το ματς που διακόπηκε και διέκοψε ολόκληρο το πρωτάθλημα), ενώ στο -3 είναι και ο Ολυμπιακός με την τελεσίδικη απόφαση για τα γεγονότα του εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Η βαθμολογία, λοιπόν, άλλαξε, η Ενωση είναι γκράντε φαβορί για τον τίτλο, αλλά μάλλον αυτό δεν ήταν το ζητούμενο του υφυπουργού.
– Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάχτηκε οριστικά από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με τη «φοβερή και τρομερή» υπόθεση να μετατρέπεται σε ένα απόλυτο τίποτα από τον Αρειο Πάγο. Έγινε αυτό το 20ήμερο, αλλά επίσης ούτε αυτό ήταν το ζητούμενο του υφυπουργού…
– Τι επίσης άλλαξε; Υπάρχει από την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA μια ομόφωνη εισήγηση για Grexit. Το λες και σοβαρό. Διότι πλέον δεν είμαστε στο στάδιο της θεωρίας. Είμαστε στο στάδιο της εφαρμογής. Να, λοιπόν, κάτι που άλλαξε πραγματικά, αλλά μάλλον όχι για καλό…
– Επίσης οχτώ ομάδες έχουν και πάλι τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Όταν το πρωτάθλημα σταμάτησε, είχε μόνο ο ΠΑΟΚ. Τώρα έχουν συμφωνήσει ακόμη εφτά, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι άλλες οχτώ ψάχνονται, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον υφυπουργό για να βρουν λύση!
– Υπάρχει και κάτι που πήγε να αλλάξει. Οι ποινές για τη μη αδειοδότηση. Ακόμη δεν έχει γίνει. Αλλά και ακόμη δεν έχει λήξει.
Αυτά άλλαξαν, εκτός αν οι φορείς ξέρουν ή βλέπουν κάτι που εμείς έχουμε λησμονήσει. Τι δεν άλλαξε; Πρόσωπα και τακτικές. Όλοι αυτοί που χειρίστηκαν όλες αυτές τις υποθέσεις που αντιμετώπισε το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτές τις 20 ημέρες, για να μην… αλλάξει τίποτα στην ουσία, είναι ακόμη εδώ.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος. Άραγε τι πρέπει να συμβεί για να σηκωθούν από την καρέκλα τους. Αν όχι για να φύγουν, τουλάχιστον γαι αν δουλέψουν για να κάνουν κάτι δραστικό.
Όπως επίσης δεν άλλαξαν και οι πρακτικές. Η συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη μέσα από τα δόντια, δεν δείχνει ότι μετάνιωσε και πολύ. Μια βόλτα στα social media του υιού, πείθουν ότι όλα αυτά που έγιναν, μπορούν να ξαναγίνουν. Οι δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ δεν εκφράζουν απλώς δυσαρέσκεια, αλλά κάνουν πολιτική. Ασκούν πίεση.
Όλα αυτά δεν άλλαξαν. Ας μετρήσει κάποιος ποια είναι το πιο σοβαρά. Αυτά που άλλαξαν ή εκείνα που μένουν ακόμη εδώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ