Βιάζονται στην ΑΕΚ…

Βιάζονται στην ΑΕΚ…

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει για την πρεμούρα της ΑΕΚ να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Όταν το σκεπτικό της απόφασης-Καποδίστρια αφήνει ορθάνοιχτη τη πόρτα στην Εφέσεων.

Πανηγύρια στην ΑΕΚ. Ανακοίνωση της Ορίτζιναλ που πανηγυρίζει (μετά από μία δικαστική απόφαση) για το πρωτάθλημα, στέλνοντας την καλημέρα της στην «ηλιόλουστη και άκρως ερωτική Θεσσαλονίκη». «Τσαμπιόνια» το πρωτοσέλιδο της Ώρας, ενώ τα σάιτ της ΑΕΚ ψάχνουν τους αντιπάλους στην πορεία για το σεντόνι.

Πανηγύρια για το γήπεδο, όταν υπάρχει μόνο «ένα σημαντικό τμήμα» της ύψους είκοσι εκατομμυρίων αύξησης κεφαλαίου της Δικέφαλος 1924.  Κι όλα τα είκοσι εκατομμύρια να μπουν, και τα είκοσι εκατομμύρια της περιφέρειας να έρθουν, πάλι λείπουν πάνω από τα μισά λεφτά για το χτίσιμο του γηπέδου. Και δε λέμε ότι δεν έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία πέντε χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο θέμα της Αγιά-Σοφιάς. Όμως, το πράγμα έχει ακόμη πολύ δρόμο και τα πανηγύρια μπορούν να περιμένουν.

Βιάζονται στην ΑΕΚ. Πάντα βιάζονταν. Και στο ματς με τον Ιωνικό είχαν διοργανώσει μίνι-φιέστα. Και δεν είναι μόνο ότι βιάζονται: δεν κρατάνε και καμία πισινή. Η απόφαση αυτή είναι απλά πρωτόδικη. Είδαμε πώς έπεσε η ποινή του ΠΑΟΚ στην Εφέσεων για τον τραυματισμό του Γκαρσία. Ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει «εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη». Ο Λάκης ο Σημαιοφορίδης, ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, λέει ότι είναι «αισιόδοξος για την έφεση, το σκεπτικό έχει πολλά τρωτά σημεία»

Όντως, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι να διαβάσει κάποιος και το σκεπτικό της απόφασης Καποδίστρια. Είναι κάποια σημεία τα οποία έμπειρος νομικός χαρακτήρισε ως «πάσα» στην Εφέσεων. Σημεία που δεν είχαν λόγο να υπάρχουν σε μία απόφαση καταδικαστική για τον ΠΑΟΚ. Όπως η παραδοχή ότι «οι συνθήκες, που επικρατούσαν στο γήπεδο, ήταν ομαλές, ενώ η συμπεριφορά των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. υπήρξε πράγματι υποδειγματική, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την παραμονή τους στις κερκίδες του σταδίου μετά την προσωρινή διακοπή της εν λόγω αναμετρήσεως». Τι λόγο έχεις άραγε να το γράψεις αυτό;

Ενδιαφέρουσα είναι κι η αναφορά στο ερώτημα της ΑΕΚ στα αποδυτήρια για το σκορ: «Σε κάποια, μάλιστα, χρονική στιγμή της ως άνω διεξαγόμενης συσκέψεως, ο εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Μηνάς Λυσάνδρου, ζήτησε από τον διαιτητή να γνωστοποιήσει εντός των αποδυτηρίων την οριστική του απόφαση, για την κατακύρωση ή μη του αμφισβητούμενου αυτού τέρματος. Το σχετικό, δε, αίτημα του ανωτέρω εκπροσώπου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., το οποίο υπεβλήθη στο πλαίσιο της διερευνήσεως των απαιτούμενων συνθηκών ασφαλείας, για το ενδεχόμενο συνεχίσεως της διεξαγωγής και ολοκληρώσεως του αγώνα, κρίνεται ως απολύτως εύλογο και δικαιολογημένο, καθώς συναπτόταν άρρηκτα με την επιδιωκόμενη από αυτόν διασφάλιση της ευταξίας και της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων της ομάδας του εντός του αγωνιστικού χώρου. Ειδικότερα, σε περίπτωση που τα μέλη της ομάδας της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. διέθεταν την αναγκαία ψυχική ηρεμία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον επίμαχο αγώνα και ανακοινωνόταν τελικώς στον αγωνιστικό χώρο, μετά την έξοδό τους σε αυτόν, τυχόν απόφαση του διαιτητή, περί οριστικής τελικώς ακυρώσεως του αμφισβητούμενου τέρματος, λόγω παραβάσεως off-side, τότε μετά και τα προγενεστέρως εκτυλιχθέντα γεγονότα, πιθανολογείτο βασίμως από τον ανωτέρω εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας ότι το τεταμένο έως εκείνο το χρονικό σημείο κλίμα θα εντεινόταν έτι περαιτέρω και ότι η τοιαύτη ενδεχομένως απόφαση του διαιτητή θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε βάρος τους, τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τα μέλη της γηπεδούχου Π.Α.Ε.».

Να το σπάσουμε σε κέρματα: ο Λυσάνδρου λέει, ρωτούσε για το σκορ, γιατί αν είχε ακυρωθεί το γκολ του ΠΑΟΚ, αυτό μπορούσε να «πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις». Αφού όμως κατακυρώθηκε το γκολ, τι φόβο είχαν οι της ΑΕΚ; Με το σκορ στο 1-0 δεν υπήρχε κανένας λόγος να φοβούνται οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Κι εν πάση περιπτώσει, η, φοβάσαι, η δεν φοβάσαι. Η, είδες το πιστόλι αισθάνθηκες απειλή και φοβήθηκες, η όχι. Αν φοβάσαι αλά καρτ, αν φοβάσαι ανάλογα με το σκορ, εύκολα ο φόβος πέφτει στην έφεση.

Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι το σημείο όπου ο δικαστής απορρίπτει ως αβάσιμο το αίτημα του ΠΑΟΚ «περί προσκομιδής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διευθύνσεως Ασφαλείας Θεσσαλονίκης περαιτέρω οπτικοακουστικού υλικού από το σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας του Γηπέδου της Τούμπας», λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ «θα μπορούσε ευχερώς να έχει εξασφαλίσει και να έχει εισφέρει το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου να υποστηρίξει λυσιτελώς τους ισχυρισμούς της στην προκείμενη πειθαρχική διαδικασία». Με δυο λόγια, ανοίγει ορθάνοιχτη την πόρτα στον ΠΑΟΚ να καταθέσει το βίντεο στην Εφέσεων.

Να πούμε εδώ ότι υπάρχει πληροφορία ότι στο βίντεο ακούγεται ο Κομίνης να λέει στους εκπροσώπους της ΑΕΚ στα αποδυτήρια «ελάτε, πάμε να παίξουμε». Σ’ αυτή την περίπτωση θα προέκυπτε βέβαια ότι «ότι ο διαιτητής είχε αρχικώς αποφασίσει εντός των αποδυτηρίων την επανέναρξη του αγώνα και ότι κάλεσε με ρητή προς τούτο εντολή του αμφότερες τις διαγωνιζόμενες ομάδες, προκειμένου να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο». Η ποινή για την ΑΕΚ θα ήταν μείον δέκα, με κατακύρωση του ματς στον ΠΑΟΚ.

Γενικά, το να πανηγυρίζει κανείς πριν τελειώσει οριστικά οτιδήποτε είναι χαζό. Ποτέ δε χάνεις να κρατήσεις μια πισινή, να πεις «εμείς δεν πανηγυρίζουμε πρωτάθλημα που παίρνουμε στα χαρτιά». Αν το κερδίσεις, οι οπαδοί σου θα το πανηγυρίσουν έτσι κι αλλιώς, αν όμως το χάσεις στην Εφέσεων δε θα είσαι «και κερατάς και δαρμένος». Να πούμε τέλος ότι τελευταία δεν τα πάει καλά με τα δικαστήρια ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Πριν λίγες μέρες μέτοχοι μειοψηφίας της Aegean μπλόκαραν στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης την εξαγορά της HEC Europe από την Aegean Marine Petroleum Network που θα απέφερε στον Τίγρη 367 εκ. δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ