Στοίχημα : Ρίσκο εκ του μακρόθεν

Στοίχημα : Ρίσκο εκ του μακρόθεν

Δύο ομάδες στην Αγγλία δεν έχουν διαφορά δυναμικότητας, ωστόσο υπάρχει τεράστια δυσαναλογία στην απόδοση που τους δίνεται για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση.

Στην τελική ευθεία έχει περάσει η Πρέμιερ Λιγκ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 30 από τις 38 αγωνιστικές. Και αυτό το Σαββατοκύριακο η 31η στροφή του πρωταθλήματος διεξάγεται παράλληλα με τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Κάποιες ομάδες θα χρωστούν ματς από τη Δευτέρα και μετά.

Θέμα τίτλου δεν τίθεται. Η Μάντσεστερ Σίτι προχωρά στην κορυφή έχοντας μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της ή ακόμα καλύτερα τη  διάθεσή της.

Ενδιαφέρον υπάρχει για τις ομάδες που θα απαρτίσουν την πρώτη τετράδα της κατάταξης και του χρόνου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Champions League.

Τέλος με τα προλογικά. Πάμε στο θέμα μας. Αναζητάμε την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη. Στην κατάταξη. Για την ώρα σημειώνονται τα εξής στη βαθμολογία. 1. Μάντσεστερ Σίτι 81 β, 2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 65 β., 3. Τότεναμ 61 β., 4. Λίβερπουλ 60 β., 5. Τσέλσι 56 β.

Από αυτές θεωρούμε ότι δεν θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση η Τσέλσι γιατί έχει χάσει έδαφος. Επίσης δεν πιστεύουμε στη Λίβερπουλ, όχι γιατί δεν έχει πολύ καλή ομάδα, γιατί θα μπλέξει με τα προημιτελικά του Champions League.

Δύο ομάδες μονομαχούν και έχουν και κοινά στοιχεία. Πρόκειται για τη Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ. Αμφότερες έμειναν εκτός Ευρώπης. Αμφότερες συνεχίζουν στο εγχώριο Κύπελλο, το οποίο αποτελεί και μεγάλο τους στόχο, αφού είναι ο μοναδικός διαθέσιμος τίτλος που μπορούν να διεκδικήσουν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δείχνουν να έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους μετά την άδοξη ήττα από τη Σεβίλλη. Οι δηλώσεις του Λουκάκου («κάποιοι συμπαίκτες μου κρύβονται») και η μόνιμη αναταραχή με τον Πογκμπά και την κριτική στον Μουρίνιο δείχνουν κλίμα άρρωστο.

Και οι «πετεινοί» χάνουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους χωρίς τον Κέιν, ο οποίος σίγουρα θα χάσει τρία με τέσσερα παιχνίδια εφόσον ευσταθούν τα τελευταία δημοσιεύματα που τον θέλουν να χρειάζεται ένα μήνα για να επανέλθει. Το εσωτερικό τους αντίθετα μπορεί να βελτιωθεί με τα αποτελέσματα, αφού αυτή η ομάδα ουσιαστικά δεν διεκδικεί τίποτα ποτέ. Βασίζεται στο σύστημά της και φανερώνει την ανωτερότητά της στη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που βρίσκονται από την 8η θέση και κάτω και δεν χάνει από τις ισχυρότερες.

Ας δούμε το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και αναμένεται μάχη, αφού τα «σφυριά» κινδυνεύουν με υποβιβασμό και συσπειρώνονται στα μεγάλα ματς.  

Με Σουόνσι εντός: Μάχονται για την παραμονή τους οι Ουαλοί, αλλά λυγίζουν εύκολα ή δύσκολα.

Με Μάντσεστερ Σίτι στο Ιτιχάντ: Εκείνη τη μέρα (31/3) οι «πολίτες» ενδέχεται να σφραγίζουν και μαθηματικά τον τίτλο. Πάνε για διπλή γιορτή λοιπόν.

Με Γουέστ Μπρόμιτς εντός: Εκείνη τη μέρα μάλλον θα οριστικοποιείται ο υποβιβασμός των φιλοξενούμενων.

Με Μπόρνμουθ εκτός: Πονηρή και δύσκολη έξοδος. Ούτως ή άλλως δυσκολεύεται μακριά από το Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ. Επίσης, τα «κεράσια» θα ασχολούνται είτε με την παραμονή τους είτε με τη διεκδίκηση της 8ης θέσης που ενδέχεται να δώσει εισιτήριο για το Europa League.

Με Άρσεναλ εντός: Όσο χάλια κι αν είναι η Άρσεναλ, στα μεγάλα παιχνίδια είναι ανταγωνιστική. Ούτε εδώ εμφανίζονται βαθμοί στο τσεπάκι της Μάντσεστερ.

Με Μπράιτον στο Λονδίνο: Αν η Μπράιτον έχει σωθεί, έχει καλώς. Αν όχι…

Με Γουότφορντ εντός: Οι «σφήκες» είναι η ομάδα που παραπαίει στο δεύτερο γύρο.

Κάνετε την πρόσθεση μόνοι σας. Είναι ζήτημα αν θα φτάσει τους 80 βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο.

Το πρόγραμμα της Τότεναμ:

Με Νιούκαστλ εντός: Η «κατάρα» του Γουέμπλεϊ έχει σπάσει από τα τέλη του Σεπτέμβρη. Έκτοτε ομάδες δεύτερης ταχύτητας υποκύπτουν στο Λονδίνο.

Με Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ: Δύσκολα τα πράγματα. Οι «μπλε» θα κάνουν την τελική αντεπίθεση για την τετράδα και θα έχουν χίλια επιπλέον κίνητρα για να παίξουν σκληρά με την Τότεναμ.

Με Στόουκ εκτος: Θεωρητικά ο αγώνας είναι δύσκολος, αφού η Στόουκ κινδυνεύει. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι «πετεινοί» του δευτέρου γύρου κερδίζουν όλους τους μικρούς ανεξαρτήτως έδρας. Σημαντικό το ματς γιατί μέχρι τότε δεν θα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τετράδα, οπότε θα το θέλουν όσο τίποτα.

Με Σίτι στο Γουέμπλεϊ: Οι «πολίτες» θα είναι ήδη πρωταθλητές και ενδεχομένως να ασχολούνται ακόμα με το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τότεναμ έχει τύχη για βαθμό ή βαθμούς.

Με Μπράιτον εκτός: Οι νεοφώτιστοι είναι βελτιωμένοι, σκληροί και ενδέχεται να παλεύουν για τη σωτηρία τους, οπότε θα μπουν αποφασισμένοι γι μάχη. Δύσκολα τα πράγματα.

Με Γουότφορντ στο Γουέμπλεϊ: Ό,τι γράφαμε στην αρχή για τη Νιούκαστλ ισχύει και τώρα και ακόμα περισσότερο.

Με Γουέστ Μπρόμιτς εκτός: Η Γουέστ Μπρομ. λογικά θα έχει ήδη υποβιβαστεί. Και η Τότεναμ έχει κίνητρο να την κερδίσει, αφού εξαιτίας της χάθηκε ο τίτλος τη χρονιά που στέφθηκε πρωταθλήτρια η Λέστερ και εκείνο το απίθανο 1–1 συνεχίζει να μνημονεύεται.

Με Λέστερ εντός: Σε όλα τα ματς του Γουέμπλεϊ η Τότεναμ είναι το φαβορί.

Με βάση τα παραπάνω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά από τρεις «σίγουρες» νίκες και διεκδικεί περισσότερες. Η Τότεναμ φαίνεται να έχει τέσσερις «σίγουρες» νίκες. Οπότε σχεδόν ισοσκελίζεται η διαφορά που τις χωρίζει τώρα.

Στο δια ταύτα: Η απόδοση της Γιουνάιτεντ να τερματίσει δεύτερη ίσα που φτάνει το 1,50. Η τιμή της Τότεναμ για τον ίδιο στόχο δείχνει εξάρια. Και αυτά θα αγοράσουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ