Πόσο τελικά έχει αλλάξει ο Αραούχο;

Πόσο τελικά έχει αλλάξει ο Αραούχο;

Το ποδόσφαιρο δείχνει πως ο Σέρχιο Αραούχο φέτος είναι χειρότερος από πέρυσι. Οι αριθμοί, όμως; Λένε την αλήθεια; Τελικά, τι συμβαίνει με τον Αργεντινό της ΑΕΚ; Η Ενωση επένδυσε πολλά στην απόκτηση του Αραούχο το καλοκαίρι. Δεν επένδυσε μόνο χρήματα. Αλλά και χρόνο. Κόπο. Αγωνία. Τελικά, τον έκανε δικό της, περιμένοντας πολλά από εκείνον. Η […]

Το ποδόσφαιρο δείχνει πως ο Σέρχιο Αραούχο φέτος είναι χειρότερος από πέρυσι. Οι αριθμοί, όμως; Λένε την αλήθεια; Τελικά, τι συμβαίνει με τον Αργεντινό της ΑΕΚ;

Η Ενωση επένδυσε πολλά στην απόκτηση του Αραούχο το καλοκαίρι. Δεν επένδυσε μόνο χρήματα. Αλλά και χρόνο. Κόπο. Αγωνία. Τελικά, τον έκανε δικό της, περιμένοντας πολλά από εκείνον. Η αλήθεια είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαιώσει αυτές τις προσδοκίες.

Ωστόσο, άραγε πόσο διαφορετικός είναι ο φετινός Αραούχο από τον περσινό; Οι αριθμοί λένε πως… όχι και πολύ! Οσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο. Εστω και αν η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ο ποδοσφαιριστής που πέρυσι θαυμάσαμε με τον ποδοσφαιριστή που φέτος προβληματίζει είναι η μέρα με τη νύχτα.

Ο φετινός Αραούχο σε πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα μετράει μόλις ένα γκολ. Αυτό συμβαίνει σε έναν επιθετικό. Να μην τον πηγαίνει η μπάλα. Να μην τον βοηθάει η ομάδα. Να μην έχει ρέντα.

Εκείνο που είναι πιο παράξενο είναι ο Αραούχο να έχει μόλις εννέα τελικές προσπάθειες. Και μάλιστα, τις σχεδόν μισές, τις τέσσερις, σε ένα ματς. Αυτό κοντρα στον Ολυμπιακός. Στα υπόλοιπα; Δύο με την ΑΕΛ, στο μοναδικό ματς που έχει σκοράρει.Δύο με τη Λαμία, μία με τον Αστέρα, καμία με την Ξάνθη…

Ο Αραούχο με λίγα λόγια, έχει λιγότερο από δύο τελικές σε κάθε ματς. Για την ακρίβεια, 1,8, σκοράροντας 1 γκολ σχεδόν κάθε δύο προσπάθειες.

Οι αριθμοί, όμως, λένε ότι ο Αραούχο δεν ήταν πολύ διαφορετικός πέρυσι. Σε σύνολο 15 αγώνων πρωταθλήματος στους οποίους αγωνίστηκε, μέτρησε 5 γκολ, ένα γκολ κάθε τρεις αγώνες δηλαδή, που ακόμη είναι χειρότερο στατιστικό σε σχέση με φέτος.

Αυτά τα γκολ μάλιστα, τα πέτυχε σε 24 τελικές. Για 15 αγώνες και για την κλάση του, είναι λίγες. Μόλις 1,6 τελικές σε κάθε αγώνα (σε σχέση με το φετινό 1,8). Ακόμη και αυτό το φετινό… μηδέν τελικές της Ξάνθης, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Αραούχο.

Πέρυσι το συναντήσαμε σε δύο από τους 15 αγώνες του στο πρωτάθλημα. Με την Βέροια εντός, σε ματς μάλιστα που η ΑΕΚ είχε κερδίσει 6-0. Αλλά και με τον Πανιώνιο, πάλι σε ματς εντός έδρας, στα πλέι οφ, στην ήττα της Ενωσης 0-1.

Αν κάτι επίσης προξενεί εντύπωση είναι ότι ο Αραούχο πάνω από δύο τελικές είχε μόλις σε τρία ματς. Σε ποια; Σε παιχνίδια κρίσιμα. Με τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, όταν η ΑΕΚ κέρδισε την πρώτη θέση και ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Τότε είχε πέντε τελικές και ένα γκολ. Αλλά και εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ (4) και εντός έδρας με Ολυμπιακό (3). Είναι κι αυτό προφανώς στοιχείο του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ