Οι τελευταίες… ομορφιές του Κουκουλάκη

Οι τελευταίες… ομορφιές του Κουκουλάκη

Ο Άγγελος Ευαγγέλου λοιπόν, θα είναι ο «άρχοντας» του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τέταρτο τον Αριστείδη Βάτσιο. Ο 34χρονος ρέφερι από την Ένωση Αθηνών και ο 32χρονος από την Δυτική Αττική, ήταν οι τελευταίες… ομορφιές του Μιχάλη Κουκουλάκη στους ορισμούς των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας αφού στη […]

Ο Άγγελος Ευαγγέλου λοιπόν, θα είναι ο «άρχοντας» του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τέταρτο τον Αριστείδη Βάτσιο.

Ο 34χρονος ρέφερι από την Ένωση Αθηνών και ο 32χρονος από την Δυτική Αττική, ήταν οι τελευταίες… ομορφιές του Μιχάλη Κουκουλάκη στους ορισμούς των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας αφού στη συνέχεια, η ΕΠΟ της εξυγίανσης έκανε αυτό για το οποίο όλος ο κόσμος (και to10.gr) φώναζε τόσο καιρό: τον καρατόμησε καθώς με τους διαιτητές που όριζε (υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τους ορισμούς τους έκανε ο Μέλο Περέϊρα;) έβαζε μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Στην Ομοσπονδία βέβαια, φρόντισαν να ανταμείψουν τον Μιχάλη Κουκουλάκη, δίνοντας του μεταγραφή στο VAR που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι να τεθεί σε ισχύ στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντως (από του χρόνου και βλέπουμε δηλαδή), ο πρώην Κρητικός διεθνής διαιτητής θα συνεχίσει να παίρνει το εντυπωσιακό – για τις εποχές που ζούμε – μηνιάτικο των 12.000 ευρώ.

Ο ορισμός του Άγγελου Ευαγγέλου αν δεν είναι μπουρλότο, σίγουρα είναι ρίσκο. Στα 34 του, ο γεννημένος τον Ιούλιο του 1983, ρέφερι θα πέσει στα βαθιά και θα πάρει το πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, αν και δεν είναι διεθνής. Το τελευταίο είναι λεπτομέρεια πάντως, αφού σύμφωνα με τις κακές γλώσσες θα πάρει τη θέση του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου ή του Σταύρου Μάνταλου στη λίστα που θα δοθεί στο τέλος του χρόνου στην UEFA, επειδή είναι αρεστός στους παροικούντες στα γραφεία στο Πάρκο Γουδή. Γι’ αυτό και έχει οριστεί φέτος σε εννέα παιχνίδια, όσα είχε πάρει σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα.

Ο Άγγελος Ευαγγέλου λοιπόν, έχει καταγωγή από την Κύπρο (οι γονείς του ήρθαν στην Ελλάδα λίγο μετά το 1974), είναι δημοτικός αστυνομικός και κουμπάρος του διαιτητή Ανδρέα Παππά. Σε δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία έχει σφυρίξει συνολικά σε 19 παιχνίδια. Για τους αγώνες που έχει παίξει στους δύο «αιώνιους» to10.gr σας ενημέρωσε σχετικά.

Ένας από αυτούς ήταν και το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό στις 13 Ιανουαρίου, τον οποίο ο ρέφερι από την Ένωση Αθηνών τον ξεκίνησε παρά την καταρρακτώδη βροχή, για να τον διακόψει 10 λεπτά αργότερα. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα, γιατί σφύριξε τη σέντρα, είπε ότι ήθελε να δει πώς θα γίνει ο αγωνιστικός χώρος αφού πατηθεί από τους ποδοσφαιριστές (!). Λες και υπήρχε περίπτωση να βελτιωθεί ενώ πριν τον διακόψει οριστικά, ρωτούσε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αν ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν παρά την δυνατή βροχή για να πάρει όπως είναι φυσιολογικό, αρνητική απάντηση.

Οι απόψεις για τις δυνατότητες του διίστανται. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα παίξει για την πάρτη του για να μην χάσει το τρένο της Ευρώπης (χάνεται κάτι που είναι δρομολογημένο;).

Κάποιοι άλλοι όμως, ισχυρίζονται ότι (πλέον) έχει ανέβει στο άρμα της εξυγίανσης και θυμούνται το πέναλτι που έδωσε στις 11/2, στην ΑΕΚ, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Ένωση νίκησε με 1-0 με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, στο 61ο λεπτό. Ένα πέναλτι που ο Ευαγγέλου υπέδειξε σε ανύπαρκτο χέρι του Σελίν που μόνο ο ίδιος είδε.

Τέταρτος στην αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ορίστηκε άλλο ένα ανερχόμενο αστέρι της διαιτησίας. Ο Τηλέμαχος Βάτσιος, ο ορισμός του οποίου και αν είναι πρόκληση. Στον περσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους Αρκάδες σε «σύγκρουση» του Λεάλι με τον Μάσα, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1 στο 27ο λεπτό. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός, έστω και στην εκπνοή του αγώνα, έφτασε στην ανατροπή.

Το αποκορύφωμα της εξυγίανσης βέβαια, ήταν στην 4η αγωνιστική της φετινής περιόδου, στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας με 1-0. Το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος στο 80ο λεπτό, έχει προέλθει από μαρκάρισμα του Ακόστα στον Λιβάγια. Λεπτομέρεια το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής.

Τι είπατε; Εξυγίανση;

Υ.Γ. Μιας και ο λόγος για τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, ο Αθηναίος έχει δηλώσει κώλυμα εδώ και καιρό, λόγω τραυματισμού. Οι κακές γλώσσες λένε πάντως, ότι θα αποθεραπευτεί μόλις περάσουν τα δύσκολα παιχνίδια για να συνεχίσει να γράφει ιστορία στην ελληνική διαιτησία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ