Πίσω από τις λέξεις… λόγοι να μην παίξεις

Πίσω από τις λέξεις… λόγοι να μην παίξεις

Ο Βασίλης Δεκάρικος διαβάζει προσεκτικά την επιστολή της ΑΕΚ για την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά ρίχνει και μια ματιά στο ιατρικό δελτίο της Ένωσης που έχει κάνει το ρόστερ του Χιμένεθ να μοιάζει με νοσοκομείο!

Αν είσαι καλός άνθρωπος όλα τα καταλαβαίνεις σε τούτη τη ζωή. Την ανησυχία της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα ας πούμε, ειδικά τώρα που έγινε ροντέο. Σου λέει ο Τίγρης δεν γίνεται να παίζουμε και να μην ξέρουμε τι γίνεται. Αν είμαστε πρώτοι, αν είμαστε δεύτεροι, τι αβάντζο έχουμε τέλος πάντων τώρα που σφίγγουν τα γάλατα και όλα έχουν τη σημασία τους.

Υπεύθυνα λοιπόν και πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου, η Ένωση πήρε την απόφαση να στείλει μια επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού στην οποία κάνει γνωστό το αίτημα της να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα δικαστικά και μετά τέλος πάντων να συνεχιστεί η διαδικασία με την τέλεση των επτά αγωνιστικών που είναι μπροστά.

Λογικό σε πρώτη ανάγνωση το αίτημα. Μόνο που όσο το σκέφτομαι με παραξενεύει η εξής λεπτομέρεια. Ότι τέλος πάντων η ΑΕΚ ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στα δικαστήρια και στις υποθέσεις που εμπλέκονται ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, τους ίδιους βαθμούς θα έχει. Δηλαδή στους 51 είναι, στους 51 θα παραμείνει. Επτά ματς είχε στο πρόγραμμα της, επτά έχει. Νίκες ήθελε για να πάρει το πρωτάθλημα, νίκες θέλει και τώρα. Πως λοιπόν να το διακόψουμε όταν μάλιστα η χρονιά είναι Μουντιάλ, άρα οι ημερομηνίες είναι ήδη περιορισμένες;

Σκέφτομαι λοιπόν το εξής: H AEK από τις 24 Γενάρη και το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το κύπελλο, μέχρι χθες στο Περιστέρι έχει προλάβει να δώσει εννέα ματσάκια. Παίζει δηλαδή κάθε τρεις μέρες, και έτσι προβλέπεται να συνεχίσει. Διότι τη Πέμπτη έχει το κύπελλο στη Λάρισα και την Κυριακή το ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.

Έχει ήδη λοιπόν… παραδώσει πινακίδες από την κούραση και βεβαίως είναι ήδη αρκετά στριμωγμένη από τους τραυματισμούς που αναπόφευκτα την ταλαιπωρούν πλέον πάρα πολύ σοβαρά. Πέρα από τους Μάνταλο και Γιόχανσον που χάνουν τη σεζόν είναι «οφ» αυτή τη στιγμή οι Κονέ, Λόπες, Τσόσιτς, ενώ έχουν προβλήματα μετά το Περιστέρι και οι Σιμόες, Αραούχο και Γιακουμάκης. Ως και οκτώ απόντες λοιπόν σε αυτό το τέλος του ανήφορού. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας ότι αν ο Υφυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα (που δεν θα το κάνει) τότε αυτομάτως προέκυπτε και μια άλλου τύπου χείρα βοηθείας.

Α, και για να μην το ξεχάσω. Σε αυτή την επιστολή προς τον Υπουργό που είναι επιπέδου χίλιες λέξεις και βάλε, όλο το ζουμί είναι ο… επίλογος. Όχι εκεί δεν επιμένει να σταματήσει το πρωτάθλημα. Εκεί το νόημα είναι «τιμωρίες» για όλους σε νέες και παλιές υποθέσεις (αυτή των Ιωαννίνων για παράδειγμα που εκκρεμεί για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ).

Δηλαδή: «Θεωρούμε αυτονόητο και με πλήρη εμπιστοσύνη στις πειθαρχικές επιτροπές ότι θα πρέπει σε βάθος να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις των τελευταίων αγώνων στους οποίους υπήρξε παραβατική συμπεριφορά, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση και έκπτωση, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στην τελική ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας. Δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές μιας κατάστασης που ολοένα και οξύνεται, με σαφέστατη ευθύνη όσων πυροδοτούν το κλίμα αμφισβήτησης της δικαιοδοσίας των θεσμικών αλλά και πειθαρχικών οργάνων προς ίδιο συμφέρον, και δύναται να προκαλέσει στο μέλλον πολύ χειρότερες καταστάσεις τις οποίες εκ των υστέρων θα κληθούμε υποκριτικά να καταδικάσουμε». Το πιάσατε το… υπονοούμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ