Ο πόλεμος των ανακοινώσεων για τη διαιτησία

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων για τη διαιτησία

Ο ΠΑΡΑΓΚΑΣ ξεψαχνίζει τις ανακοινώσεις κάθε μιας ομάδας της Superleague για τη διαιτησία τη φετινή σεζόν. Για ποιον αγώνα, τι υποστήριξε, τι έκαναν τελικά οι ρέφερι στο εκάστοτε παιχνίδι. Τι έκαναν στη συνέχεια οι παρατηρητές διαιτησίας και η ΚΕΔ. Αν τους τιμώρησαν ή τους «επιβράβευσαν».

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της …εξυγίανσης. Οι ομάδες διαμαρτύρονται συνεχώς μέσω ανακοινώσεων για τη διαιτησία που την φετινή σεζόν είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Όπως θα διαπιστώσετε από το ρεπορτάζ μόνο δύο δεν το έχουν κάνει πριν ή μετά από παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ και Λαμία. Κάθε φορά που ευνοείται η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για ανθρώπινα λάθη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο «δικός μας» σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, φωτογραφίζεται συνεχώς με ανθρώπους του ΠΑΟΚ σε εκδηλώσεις όπου κόβουν πίτες για την νέα χρονιά. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι στο Βορρά δίνουν μάχη για να μην έρθουν στην ΚΕΔ δύο ακόμη ξένοι αρχιδιαιτητές!!! Πάμε να δούμε πότε κάθε ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία. Για ποιον αγώνα, τι υποστήριξε, τι έκαναν τελικά οι ρέφερι στο παιχνίδι. Στη συνέχεια οι παρατηρητές διαιτησίας και η ΚΕΔ. Αν τους τιμώρησαν ή τους «επιβράβευσαν».

ΑΕΚ

Θα ξεκινήσουμε με την ΑΕΚ, που έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση πριν από το πρόσφατο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (1-2) στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

«Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της ξεκάθαρης τακτικής του Ολυμπιακού, που χωρίς να έχει το παραμικρό έρεισμα και πάτημα στη λογική, στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα και στη νομιμότητα επιδίδεται σε στυγνό και αθέμιτο παιχνίδι επηρεασμού των διαιτητών του μεταξύ μας ντέρμπι της Κυριακής. Τακτική που ακολούθησε και πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι Κυπέλλου αποκομίζοντας δεδομένα οφέλη από τις διαιτητικές αποφάσεις. Η ΠΑΕ ΑΕΚ από το ξεκίνημα της εφετινής σεζόν απέφυγε συνειδητά να μπει σε αυτό το ανόητο επικοινωνιακό παιχνίδι σεβόμενη απόλυτα τους κανονισμούς και τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, αλλά δεν μπορεί να μείνει θεατής στην οδυνηρή πραγματικότητα, την οποία διαμορφώνει πλέον ο Ολυμπιακός αλλοιώνοντας τους όρους και τις συνθήκες ισονομίας του καθοριστικού ντέρμπι της Κυριακής και δημιουργώντας ταυτόχρονα σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του.  Καταγγέλλουμε την παράνομη τακτική της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις αρμόδιες αρχές, επιφυλασσόμαστε για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας και περιμένουμε από την ΕΠΟ ως ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή, αλλά και από την Super League ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος να πάρουν άμεσα θέση απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή τακτική επηρεασμού των διαιτητών της συνάντησης. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να οδηγηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» σαν πρόβατο επί σφαγή. Καλείστε να πάρετε τα μέτρα σας!»

Το ματς έληξε 2-1 υπέρ της ΑΕΚ. Ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) είναι ακόμη τιμωρημένος από την ΚΕΔ γιατί ο παρατηρητής διαιτησίας Κώστας Δάλλας 

(Ηπείρου) του έβαλε βαθμό 7,40. Για δύο σοβαρά λάθη. Επειδή στο 17ο λεπτό ο Βράνιες έκανε πέναλτι στον Μποτία που δεν καταλογίστηκε. Επίσης γιατί στις καθυστερήσεις ο Μποτία δεν αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα αλλά δεύτερη κίτρινη ενώ έσπρωξε τον Παπαπέτρου. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει ευνοηθεί τις περισσότερες φορές φέτος από τους ρέφερι μετά τον ΠΑΟΚ.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτή η ανακοίνωση των ερυθρολεύκων προκάλεσε την αντίστοιχη της ΑΕΚ πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στις 4 Φεβρουαρίου.

«Με αφορμή τον ορισμό του κ. Παπαπέτρου και του κ. Σιδηρόπουλου, να διευθύνουν τον εντός έδρας αγώνα μας ενάντια στην ΑΕΚ, την 4η Φλεβάρη 2018, ενός από τους πλέον κρίσιμους αγώνες της Super League, μέχρι στιγμής, σας ζητούμε με θέρμη να ανασύρετε στη μνήμη σας τα αρκετά αιτήματά μας, για την αντικατάσταση της αμφιλεγόμενης ΚΕΔ της ΕΠΟ (όλα τα μέλη της οποίας παραμένουν στην θέση τους, όπως προσλήφθηκαν από τον κ. Δέδε, πρώην CEO της ΑΕΚ), αλλά και τις πολυπληθείς διαιτητικές επιδόσεις, οι οποίες παράνομα και ανάρμοστα επηρέασαν την πορεία και το αποτέλεσμα πολλών αγώνων της Super League και εν προκειμένω, ενάντια στο συμφέρον του Ολυμπιακού, μαζί με το αίτημά μας για κορυφαίους ξένους διαιτητές UEFA, να ορίζονται σε όλα τα κρίσιμα ματς, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ούτε τα παραπάνω, ούτε καμία άλλη ενέργεια έγινε, αλλά ούτε και κάποια απάντηση εστάλη ποτέ σε εμάς. Παρά το γεγονός ότι πάντοτε οι επιστολές μας συνοδεύονται και υποστηρίζονται από αποδεικτικά βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία προσδιορίζουν από μόνα τους τις προφανείς και σκόπιμες κακές διαιτητικές επιδόσεις, ο κ. Περέιρα διαρκώς παράβλεπε όλες εκείνες τις αποδείξεις και έτσι η σκοπίμως αδιάφορη στάση του, απέναντι στο σκανδαλώδες φαινόμενο, έχει ήδη βλάψει την ακεραιότητα του πρωταθλήματος της Super League, την οποία υποθετικά του ανατέθηκε να διαφυλάξει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περέιρα μοιάζει να δίνει προσοχή επιλεκτικά, σε εκείνους τους ελάχιστους οι οποίοι παραμένουν διαιτητές, οι οποίοι έχουν δίκαιη και σωστή επίδοση σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους περιθωριοποιήσει αμέσως, την ώρα που διαιτητές κάνουν, εμφανώς εκ προθέσεως, εξοργιστικές και επαναλαμβανόμενα κακές διαιτησίες, προς όφελος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και οι οποίοι όχι μόνο δεν επιπλήττονται ποτέ, από τον κ. Περέιρα, αλλά αντιθέτως επιβραβεύονται, με το να ορίζονται σε κρίσιμα παιχνίδια, τα οποία δίνουν οι εν λόγω ομάδες.

Εκτός εάν τέτοιου είδους αποφάσεις δεν προέρχονται από τον κ. Περέιρα, αλλά από τους κ.κ. Κουκουλάκη και Τριτσώνη και εκείνος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να τους καλύψει.

Τέτοια φαινόμενα είναι πλέον τόσο επαναλαμβανόμενα και σκανδαλώδη, ώστε να επιφέρουν παγκοσμίως δυσμενή δημοσιότητα για την ελληνική διαιτησία και για τους αξιωματούχους που ορίζονται από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία ανέχονται ή και υποστηρίζουν αυτό το σύστημα.

Θα πρέπει να τονιστεί επιπροσθέτως, ότι τόσο η ΚΕΔ της ΕΠΟ, αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι πολύ καλά ενήμεροι, ότι οι παραπάνω ορισμοί δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα μίας σκόπιμης απόπειρας να αλλοιωθεί παράνομα το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού αυτός είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ διαιτητής, ο οποίος είχε οριστεί στον περσινό εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, εναντίον της ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η χαώδης πλειοψηφία των αποφάσεων του κ. Παπαπέτρου, σε εκείνο το ματς ήταν σκοπίμως και επαναλαμβανόμενα υπέρ της ΑΕΚ και φυσικά πάνω από όλες, αλλά και εκείνη που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, ήταν η κατακύρωση του γκολ, το οποίο ο παίκτης της ΑΕΚ πέτυχε σκοπίμως με το χέρι. Τέτοιες αποφάσεις διαφύλαξαν την πρόκριση της ΑΕΚ, εν συνεχεία, στον τελικό του Κυπέλλου.

Γίνεται, πλέον, εμφανές, ότι παρά τα προαναφερόμενα, ξεκάθαρα και αφόρητα αποδεικτικά στοιχεία, για τις σκοπίμως κακές διαιτησίες του κ. Παπαπέτρου, ο ορισμός του στοχεύει όχι μόνο στο να διασφαλίσει την ίδια άδικη επιρροή στο αποτέλεσμα του αγώνα, με έναν τρόπο αντίθετο στην ηθική του αθλητισμού, αλλά σκοπεύει παράλληλα, να προκαλέσει τους φιλάθλους και υποστηρικτές του Ολυμπιακού, να ενεργήσουν βίαια, κάτι το οποίο, ως συνέπεια, θα είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα του Συλλόγου μας.

Ως εκ τούτου, ζητούμε με θέρμη την άμεση αντικατάσταση του ορισθέντος διαιτητή, κ. Παπαπέτρου και του αναπληρωματικού διαιτητή, κ. Σιδηρόπουλου, ως έσχατη λύση για να προστατευθεί η ακεραιότητα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Στην περίπτωση κατά την οποία παρά τις παρούσες – και πολλές αιτήσεις μας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ της ΕΠΟ και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν απαντήσουν στην παρούσα επιστολή, αντικαθιστώντας τους προαναφερθέντες διαιτητές, μέσα σε 24 ώρες, τότε αιτούμεθα από την UEFA και το αρμόδιο τμήμα, να αναλάβουν δράση άμεσα και να παρέμβουν, ώστε να αντιμετωπίσουν το σκανδαλώδες και διεφθαρμένο σύστημα. Ειδάλλως, με λίγα λόγια, τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, θα κριθούν υπεύθυνα για την αμαυρωμένη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιρροή που αυτό θα έχει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Επομένως, δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, από το να ανατρέξουμε σε νομικές ενέργειες και να αποταθούμε σε όλες τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και όργανα του ποδοσφαίρου, μαζί με αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία, για όλα τα αμφιλεγόμενα παιχνίδια, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου».

Με όσα ακολούθησαν στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε 100%.  Οι ερυθρόλευκοι είχαν αντιδράσει και μετά το παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (3-1) που πραγματοποιήθηκε την 17ηαγωνιστική, στις 14 Ιανουαρίου.

Ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) δεν καταλόγισε το πέναλτι του Τσιντώτα στον Μπετρά στο 11ο λεπτό.

«Το όργιο του Στυλιαρά στο ΟΑΚΑ και ο μη καταλογισμός καθαρού πέναλτι, κατά της ΑΕΚ, δείχνουν για μια ακόμα Κυριακή, τις πρακτικές της «εξυγίανσης», που αλλοιώνει αποτελέσματα και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Καταγγείλαμε τον συνέννοχο (πλέον) του συστήματος, Περέιρα, τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, τον Δέδε. Δεν αλλάζει τίποτα.

Τα καταγγέλλουμε από την πρώτη θέση και σαν φαβορί για το πρωτάθλημα και δεν καταγγέλλουμε για να φτιάξουμε άλλοθι, όπως άλλοι παλαιότερα.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται.

Πού χάθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, που δίνει συνεντεύξεις περί ανέμων και υδάτων, την ώρα που ο υπόκοσμος αλλοιώνει αποτελέσματα και τελειώνει το ποδόσφαιρο; Ο προκάτοχός του όριζε μέχρι και βοηθούς σε τελικούς. Ο ίδιος δεν έχει άποψη;

Δηλαδή τι θέλουν;

Να πάμε στη FIFA, να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να εξοργιστεί μέχρι και ο τελευταίος ήρεμος φίλαθλος;

Αναμένουμε τις απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και την ΕΠΟ».

Ο παρατηρητής διαιτησίας Απόστολος Κουρκούνας (Χανίων) παρέπεμψε τον Στυλιαρά, ο οποίος ορίστηκε ξανά στις 8 Φεβρουαρίου! Στο ματς κυπέλλου Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (1-3). Σε λιγότερο από ένα μήνα. Πριν και από τον παρατηρητή, που ορίστηκε πάλι μετά από δύο ημέρες στην αναμέτρηση Πανιώνιος-Λαμία (1-0)! Ο διαιτητής δεν τιμωρήθηκε για το λάθος του στο ΟΑΚΑ.

ΛΑΡΙΣΑ

Η Θεσσαλική ΠΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (4-0) την 3η αγωνιστική.

«Προβληματισμός στην ΑΕΛ για τον ορισμό του διαιτητού Ευαγγέλου στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και τον ορισμό ως παρατηρητού του στενού φίλου του Θωμά Μητρόπουλου και παλαιού διαιτητού Αργολίδος κ. Μπέγκου. Ευχόμαστε να απολαύσουμε μια αντικειμενική διαιτησία και να διαψευστούν οι επιφυλάξεις μας, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πέναλτι υπέρ του Καπού, το οποίο δεν έδωσε ο Ευαγγέλου, ενώ το σκορ ήταν 0-0 στο περσινό παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη, που τελικά χάσαμε με 3-2».

Ο Ευαγγέλου και οι συνεργάτες του ήταν άψογοι. Ήταν σωστή η αποβολή του Αγκάνοβιτς στο 48ο λεπτό. Επίσης ο διαιτητής δεν ξεγελάστηκε από την πτώση του Χριστοδουλόπουλου στο 68ο λεπτό μέσα στην περιοχή μόλις τον πλησίασε ο Φατιόν.

Στις 16 Οκτωβρίου έγινε το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Λάρισα (2-1) για την 7η αγωνιστική. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στη Λεωφόρο, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Μένιου Κουτσιαύτη (Άρτας). Οι «βυσσινί» επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και ουσιαστικά αναφέρθηκαν στο πέναλτι που κέρδισε ο Μολίνς από τον Ρέντζα στο 49ο λεπτό. Η λιτή ανακοίνωση ήταν η εξής: »Συγχαρητήρια κ. Γραμμένε! Άρχισες την εξυγίανση…».

Μετά το τελικό σφύριγμα οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν με δεύτερη ανακοίνωση:

«Ληστεία κ. Γραμμένε..
Ληστεία κ. Τριτσώνη…
Ληστεία κ. Κουκουλάκη…
Ληστεία κ. Περέιρα…

Σας ορκιζόμαστε ότι δεν ξανακάνουμε ανακοίνωση στον κ. Σαββίδη….».

Ακολούθησε τρίτη ανακοίνωση που ανέφερε: «Κ. Καραβασίλη (ο επόπτης που ακύρωσε το 1-2) ευχόμαστε να μην ξανασφυρίξεις και να το πληρώσεις αυτό το έγκλημα που έκανες σήμερα….».

Ο Κουτσιαύτης πραγματοποίησε την χειρότερη διαιτησία της καριέρας του. Στο 18’ ο Ναζλίδης έκανε πέναλτι στον Μολέδο που δεν καταλογίστηκε. Στο 49’ ο Ρέντζας δεν έκανε φάουλ στον Μόλινς μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα! Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών ο Κουτσιαύτης «κιτρίνισε» τον Ρέντζα αντί τον Μπόζοβιτς. Στο 60ο λεπτό ο Ζίζιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μολέδο. Ήταν πέναλτι αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 90ο λεπτό ο βοηθός Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας) υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Περόνε που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας). Ο Κουτσιαύτης σφύριξε ξανά μετά από δύο μήνες. Ο Καραβασίλης αγωνίστηκε πάλι στη Σούπερ Λίγκα στις 8 Ιανουαρίου. Την 16η αγωνιστική!

Η Λάρισα βρήκε πάλι μπροστά της τον Κουτσιαύτη αλλά ως τέταρτο διαιτητή στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-2) που έγινε στις 25 Ιανουαρίου. Πριν από τον αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ εκτιμά τις διαιτητικές ικανότητες τόσο του κ. Κομίνη από την Ηγουμενίτσα, των βοηθών του, αλλά και του 4ου διαιτητού από την Άρτα κ. Κουτσιαύτη. Αλλά από τόσους διαιτητές που υπάρχουν στον πίνακα διαιτητών της Super League, ήταν τόσο να δύσκολο να βρεθούν πρώτος και τέταρτος διαιτητής, σε ένα τόσο σπουδαίο ματς και για τις δύο ομάδες, αλλά και για τον θεσμό του Κυπέλλου, που να προέρχονται από ενώσεις εκτός Ηπείρου; Παρ’ όλα ταύτα είμαστε βέβαιοι ότι την Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος της συναντήσεως θα δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους διαιτητές».

Οι ρέφερι πέρασαν απαρατήρητοι από τους Ζωσιμάδες και πήραν καλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Γιάννη Σπυρόπουλο (Φθιώτιδας).

Στις 28 Ιανουαρίου η Λάρισα αντιμετώπισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0) για την 19η αγωνιστική. Πριν το παιχνίδι έβγαλε την εξής ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και στις επιλογές της.Ο μόνος της προβληματισμός για τους άριστους διαιτητές του αυριανού αγώνα είναι το φορμάρισμα του βοηθού διαιτητού Κοντιζά, ο οποίος, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, είναι ανιψιός του Γιάννη Σπάθα».

Μετά την λήξη της αναμέτρησης που έληξε με νίκη των γηπεδούχων (1-0) βγήκε νέα ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ δίνει συγχαρητήρια, παρά την ήττα της από τη φίλη ΠΑΕ του Ατρομήτου Αθηνών, στον Α’ διαιτητή του σημερινού αγώνα κ. Μελισσανίδη του συνδέσμου Φθιώτιδος και του εύχεται πάντα τόσο ακριβοδίκαιες διαιτησίες. Άντε και σ’ ανώτερα, να σε καμαρώσουμε πολύ ψηλά και στον τελικό του Champions League και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου».
Το παιχνίδι σφύριξε ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Μιχάλη Καλαθενό (Δωδεκανήσου). 

Στις 3 Φεβρουαρίου η Λάρισα υποδέχθηκε τον Πανιώνιο (0-0) για την 20η αγωνιστική και εξέδωσε ξανά ανακοίνωση.

«Είμαστε μια ομάδα με ιστορία 54 ετών και πρώτη φορά βλέπουμε διαιτησία όπου ο πρώτος διαιτητής είναι κομπάρσος και είναι μέσα στο παιχνίδι για να εκτελεί τις εντολές του τέταρτου, ο οποίος δεν υπαγόρευσε στον πρώτο διαιτητή ούτε ένα σφύριγμα υπέρ μας. Σήμερα φέραμε μία άδικη ισοπαλία με τον ιστορικό Πανιώνιο, αλλά εκείνο που μας στενοχώρησε πιο πολύ απ’ όλα ήταν η διαιτητική συμπεριφορά του πρώτου και του τέταρτου διαιτητή, που είναι πρωτοφανής για αγώνα επιπέδου Super League. Σε έναν αγώνα που ήταν μονότερμα με περισσότερες από 20 τελικές για την ομάδα μας και ο τερματοφύλακας μας δεν ακούμπησε την μπάλα, αυτό που μας μένει μόνο είναι η συμπεριφορά των δύο αυτών διαιτητών. Στο τέλος με 6 αλλαγές και 3 δήθεν τραυματισμούς των παικτών του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο, ακούσαμε τον τέταρτο να δίνει ως καθυστερήσεις στον πρώτο 3 λεπτά, μέσα στα οποία το εκτός γηπέδου και χωρίς την μπάλα αντιαθλητικό χτύπημα του Σπιριντόνοβιτς στον Γουάλας, το οποίο έγινε από τον τέταρτο αντί για κόκκινη, από μία κίτρινη εκατέρωθεν.»
Όντως ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Σπιριντόνοβιτς. Τέταρτος ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) και δεν παρέπεμψε τους ρέφερι.

Στις 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Λάρισα (3-0) για την 21η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται στη δύσκολη θέση για ακόμη ένα ματς να αναδείξει σοβαρά λάθη διαιτητών και βοηθών διαιτητών. Στο πρώτο γκολ, που ξεκλείδωσε και το ματς, ο Σακχόφ είναι οφσάιντ και δεν χρειάζεται να είσαι στην ίδια ευθεία με τον βοηθό διαιτητή Πετρόπουλο για να το δεις. Εμείς το είδαμε από 50 μέτρα μακριά. Ο κ. Διαμαντόπουλος και ο κ. Πετρόπουλος δεν το είδαν. Σε ένα ματς όπου η εικόνα της ομάδος μας, λόγω της υπερπροσπάθειας των παικτών μας στον αγώνα της Τετάρτης για την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου, ήταν πολύ κακή. Σε ένα ματς που ο ξεκούραστος ΠΑΟΚ (Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Μπίσεσβαρ είτε δεν έπαιξαν καθόλου είτε έπαιξαν ελάχιστα με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο) ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς, δεν χρειαζόταν ο κ. Διαμαντόπουλος και οι συνεργάτες του να έχουν αυτή τη διαιτητική συμπεριφορά εις βάρος μας. Ειδικά ο κ. Διαμαντόπουλος μας είχε συνηθίσει σε άλλου επιπέδου διαιτησίες. Συνέχιζουμε να πιστεύουμε ότι και οι 4 διαιτητές ήταν σε άτυχη ημέρα και δεν τους καταλογίζουμε καμία σκοπιμότητα».
Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Θάνος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Δεν παρέπεμψε τον διαιτητή Άρη Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) που ορίστηκε την επόμενη αγωνιστική στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ξάνθη (4-0). Στο ΟΑΚΑ έκανε σοβαρά λάθη και απέκρυψε ότι μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος φέρεται να έβρισε τους ρέφερι. Το λάθος με το Σάκχοφ στην Τούμπα έκανε ο βοηθός Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Ορίστηκε την Δευτέρα στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ!

Την 22η αγωνιστική διεξήχθη το παιχνίδι Λάρισα-Παναθηναϊκός (0-1). Οι γηπεδούχοι ήταν λακωνικοί αυτή την φορά.

«Τι χειρουργείο είναι αυτό Θεέ μου»!

Το ματς σφύριξε ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Γουάλας χτύπησε τον Κάτσε, ο οποίος έκανε οκτώ ράμματα στο χείλος. Αντίκρισε μόνο την κίτρινη κάρτα. Ο βοηθός Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας) έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Λούντ που είχε ευκαιρία να κάνει το 0-2. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Μανώλης Ταπαντζάς (Θράκης), ο οποίος παρέπεμψε τον βοηθό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η «ελαφρά ταξιαρχία» εξέδωσε ανακοίνωση μετά τους εκτός έδρας αγώνες με τον Παναθηναϊκό (1-0) στο πρωτάθλημα για την 4η αγωνιστική και τον Πλατανιά (1-0) στο κύπελλο που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

«Η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ζητεί άμεσα συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Θέλουμε να μας εξηγήσουν αν ο στόχος τους είναι να βελτιώσουν την Ελληνική διαιτησία ή να ασχολούνται μόνο με τις τέσσερις μεγάλες ομάδες  του πρωταθλήματος αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες. Θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι και η δική μας ομάδα ποδόσφαιρο παίζει, ότι κι εμείς βάζουμε χρήματα στο ποδόσφαιρο. Την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα έγιναν σημαντικά λάθη εις βάρος της ομάδας μας με χαρακτηριστικότερα τον καταλογισμό ανύπαρκτου οφσάιντ ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος έφευγε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά  και την αγκωνιά του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κουτρουμπή στον ποδοσφαιριστή μας Κονέ, που θα έπρεπε να αποφέρει την αποβολή του πρώτου. Συνειδητά επιλέξαμε να μην προβούμε σε καμία δημόσια τοποθέτηση, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να ήταν βιαστικό. Δυστυχώς όμως και σήμερα, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, η συνέχεια ήταν ανάλογη της περασμένης Κυριακής, με αποτέλεσμα το σκληρό παιχνίδι της αντιπάλου όχι μόνο να μην τιμωρείται, αλλά  για να υποδειχθεί ένα φάουλ υπέρ μας έπρεπε να κάνουν τρία οι αντίπαλοί μας. Θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με την ΚΕΔ για να μας εξηγήσει τελικά αν κάποιοι προστατεύονται και κάποιοι όχι».

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο σφύριξε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) και πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Μπερσή (Αρκαδίας). Το ματς του κυπέλλου στα Περιβόλια διαιτήτευσε ο Άρης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Ο παρατηρητής διαιτησίας Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου) έκρινε ότι πήγε πολύ καλά.

Στις 25 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) σφύριξε τον αγώνα Απόλλων Σμύρνης-Λαμία (1-1) για την 12η αγωνιστική. Ακολούθησε η κάτωθι ανακοίνωση από τους παλαίμαχους του Απόλλωνα, που μπήκαν μπροστά προφανώς για να μην κληθεί απολογία η ΠΑΕ.

«Έργο Πανουργιά Παπαϊωάννου, του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμίας είναι η κακή διαιτησία του κυρίου Στυλιαρά στον χθεσινό αγώνα με την ομάδα μας. Ο κ. Παπαϊωάννου, είναι σαφές ότι χειρίζεται άψογα τα θέματα εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν επί πολλά χρόνια στο πλευρό της προηγούμενης εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος.

Πέρασε έγκαιρα στην πλευρά της σημερινή εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Προσέφερε κάποιες σημαντικές Ενώσεις με «ψήφους» στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ του κ. Βαγγέλη Γραμμένου και πλέον εισπράττει ανταποδοτικά τέλη καλών διαιτητικών αποφάσεων για την ομάδα του. Κάτι που συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια από τους νέους εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου που τον έχουν υιοθετήσει. Όσον αφορά την ομάδα μας, όλοι είδαμε με πόση ευκολία ο κακός και πονηρός διαιτητής Στυλιαράς «εκτέλεσε» τον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΥΓ1: Η προηγούμενη εξυγίανση έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούσε τον Απόλλωνα στη Super League. Οι σημερινοί εξυγιαντές είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρονται για τις ομάδες τους και μόνο. Και είναι πρόθυμοι να καταστρέψουν την οποιαδήποτε υγιή ομάδα και φωνή που εκπροσωπεί το πραγματικά καθαρό ποδόσφαιρο.

ΥΓ2: Εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης ζητούμε από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, να πάψει να ορίζει διαιτητές φίλα προσκείμενους στον κ. Πανουργιά και σε αυτούς που τον προστατεύουν. Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε με ονόματα

ΥΓ3: Εμεί οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης, καλούμε όλους τους Απολλωνιστές σε εγρήγορση. Η αγαπημένη μας ομάδας έχει μπει στο στόχαστρο της εξυγίανσης και τον προστατευόμενών της όπως ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο Στυλιαράς ανακάλυψε πέναλτι του Κύργια στον Όμο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας). Ο ρέφερι από την Ναύπακτο όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά μετά από 20 ημέρες σφύριξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (4-0)!

Την προηγούμενη αγωνιστική (22η) διεξήχθη το παιχνίδι Κέρκυρα-Απόλλων Σμύρνης (2-0). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πάλι ανακοίνωση.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία κυρίως λόγω εσφαλμένων διαιτητικών αποφάσεων και εξ αιτίας της ατυχίας της. Παρά το γεγονός αυτό, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι τέλους της προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας. Τα δημοσιεύματα για συναντήσεις με άλλους προπονητές είναι αναληθή. Ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο κακό κάνουν στην ομάδα μας. 

Κακό στην ομάδα μας κάνουν και όσοι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναλώνονται σε κριτική για τις όποιες επιλογές έχουν γίνει. Αυτό που προέχει είναι οι φίλαθλοι της ομάδας να βρίσκονται στο πλευρό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών και να στηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Οτιδήποτε άλλο μόνο αποπροσανατολιστικά για την ομάδα μας μπορεί να ενεργήσει και να κάνει ακόμα πιο δύσκολη της θέση της».

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Θανάση Βέλλιο (Ξάνθης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Στις 14 Οκτωβρίου έγινε η αναμέτρηση Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0) για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Αρκάδες είχαν πολλά παράπονα.

«Ο Αστέρας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις εξαγγελίες για κάτι καινούργιο στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία, επέλεξε μέχρι σήμερα να μην τοποθετηθεί δημόσια παρότι αδικήθηκε κατάφωρα στους αγώνες με ΠΑΣ, Λαμία και Ολυμπιακό. Υπάρχουν όμως προκλητικά διαιτητικά λάθη τα οποία σε εξοργίζουν. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να καυτηριάσουμε το… χοντρό στιλιάρι που έριξε ο «κύριος» Στυλιαράς στην ομάδα μας στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Σε κρίσιμα χρονικά σημεία φρόντισε να αποδεκατίσει τον Αστέρα. Αρχικά απέβαλε εντελώς αναίτια τον Καλτσά με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ που έκανε ο Γιαννούλης! Στη δε περίπτωση της αποβολής του Ιγκλέσιας εξάντλησε προκλητικότατα την αυστηρότητά του.  Το… στιλιάρι που έφαγε η ομάδα μας στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν τόσο χοντρό που δυστυχώς θα έχει συνέπειες και στον αγώνα με τον Πανιώνιο, καθώς ο Αστέρας θα στερηθεί δύο βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Καληνύχτα κύριε Στυλιαρά…»

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε διευκρινιστική τοποθέτηση.

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με ανακοίνωση της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της κατά του διαιτητή Στυλιαρά γιατί θεωρεί ότι με τις αποφάσεις του άλλαξε άδικα τις αριθμητικές ισορροπίες στο χθεσινό αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε αναφορά στην ομάδα του Περιστερίου και μας προξένησε εντύπωση η αντίδραση της ΠΑΕ Ατρομήτου και του φίλου προέδρου της. Όσον αφορά την εκπροσώπηση ανθρώπων των δύο ΠΑΕ σε θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, είναι μία άλλη συζήτηση».

Ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) απέβαλε λάθος παίκτη. Τον Καλτσά αντί τον Γιαννούλη! Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας). Ο διαιτητής ορίστηκε μετά από ένα μήνα στο παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Λαμία (1-1) που αναφέραμε και έκανε ξανά σοβαρό λάθος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ομάδα των δυτικών προαστείων απάντησε με τον εξής τρόπο στον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να έρθουμε σε αντιπαράθεση με το φίλο σωματείο του Αστέρα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πετύχαμε μια δικαιότατη νίκη γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα και με 11 προς 11 αλλά και μετά τις δίκαιες αποβολές. Στη μεν πρώτη αποβολή του Καλτσά υπάρχει διπλό φάουλ, πρώτα από τον Γιαννούλη και ύστερα δυνατό τάκλιν στα πόδια του Κιβρακίδη από τον Καλτσά που προκάλεσε και την πτώση του ποδοσφαιριστή μας. Όσον αφορά την αποβολή του Ιγκλέσιας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το 60’ λόγω της μεγαλοψυχίας του κύριου ΣΤΥΛΙΑΡΑ που θα έπρεπε να τον αποβάλλει από το πρώτο ημίχρονο λόγω επικίνδυνων φάουλ που έκανε τόσο με τους αγκώνες πάνω στα κεφάλια των Ούμπιδες, Βασιλακάκη όσο και με τα πόδια (καρατιά) πάνω στον Ουάρντα. Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας για την συμπαράσταση τους, την κόσμια συμπεριφορά που επέδειξαν και τους θέλουμε δίπλα μας για τη δύσκολη συνέχεια.»

Αναφέραμε τι έγινε με τον Στυλιαρά.

Στις 25 Νοεμβρίου ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό (1-1) για την 12η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ήταν έξαλλοι μετά το τέλος του ματς.

«Ήμασταν από αυτούς που στηρίξαμε από την αρχή την καινούρια τάξη πραγμάτων με την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ, πιστεύοντας ότι κάτι καλύτερο ξημερώνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τελευταίο διάστημα, από τη στιγμή που η ομάδα μας αναρριχήθηκε στην κορυφή, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές αντιμετωπίσαμε δύο κακές διαιτησίες, οι οποίες αλλοίωσαν τα αποτελέσματα των αγώνων μας. Μετά την αβλεψία του διαιτητή Μάνταλου και του επόπτη Πάτρα στη Λάρισα που μας στέρησε δύο βαθμούς, είχαμε πάλι σήμερα μια αλλοπρόσαλλη διαιτησία από τον ίδιο διαιτητή. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε το λάθος του, δίνοντας στη συνέχεια ανύπαρκτο πέναλτι στον Χατζηισαΐα. Στο δεύτερο ημίχρονο απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Κιβρακίδη και λίγο αργότερα χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λούντ για παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Ουάρντα. Το αποκορύφωμα ήρθε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων όπου ο Μάνταλος ολοκλήρωσε το έργο του μη δίνοντας καθαρό πέναλτι σε σπρώξιμο του Αυλωνίτη πάνω στον Ουάρντα στερώντας μας τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν χωράει Λέστερ! Παρ’ όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Παναθηναϊκός απάντησε, όπως θα διαβάσετε στην δική του ενότητα και ο Ατρόμητος επανήλθε.

«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και λυπούμαστε για το ύφος της ανακοίνωσης και του συντάκτη της. Σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ ένταση και εκνευρισμό από τις διαιτητικές αποφάσεις κάποιοι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλησαν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου κ. Γαρρής κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού και έξω από το χώρο των αποδυτηρίων απείλησε τον υπεύθυνο ασφαλείας Γιώργο Πέτρου και τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά και με νόημα «Να μην έρθετε στη Λεωφόρο στο 2ο γύρο». Η ΠΑΕ Ατρόμητος επιστρέφει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχόμενη την επόμενη φορά οι εκπρόσωποί της να φανούν αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου τους και να μην έχουν αυτή την προκλητική συμπεριφορά.»

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας). Ο παρατηρητής διαιτησίας Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας) παρέπεμψε τον Μάνταλο για το πέναλτι που έκανε ο Αυλωνίτης στον Ουάρντα, για την κίτρινη στον Λουντ και για το χέρι του Άλτμαν στο 36ο λεπτό. Ο διαιτητής τιμωρήθηκε για διάστημα περίπου δύο μηνών.

Ο Ατρόμητος απάντησε στην Λάρισα για το μεταξύ τους ματς στο Περιστέρι (1-0) την 19η αγωνιστική που διηύθυνε όπως αναφέραμε ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε τα λεγόμενα της ανακοίνωσης του φίλου σωματείου της ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που ο διαιτητής πέρασε απαρατήρητος ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας μας ακούμπησε την μπάλα μόνο μια φορά. Συνεχίζουμε την αυτόφωτη πορεία μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο ενθυμούμενοι εύκολα διαιτητικές αποφάσεις που μας στέρησαν βαθμούς και αποτελέσματα».

ΚΕΡΚΥΡΑ

Την 11η αγωνιστική έγινε το παιχνίδι Λαμία-Κέρκυρα (1-1). Οι Φαίακες διαμαρτυρήθηκαν επισήμως μετά το τέλος του παιχνιδιού.

«Το ΔΣ της ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ δεν συνηθίζει να κάνει ανακοινώσεις για την διαιτησία αλλά εν προκειμένω θέλουμε να καταγγείλουμε την χθεσινή διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη θεωρώντας την προκλητική και γεμάτη ερωτηματικά!! Ας μη ξεχνάμε και την πρόσφατη παραπομπή του πριν από 5 αγωνιστικές!! Κύριοι στην ΚΕΔ αφήνουμε τον εν λόγω κύριο στην κρίση σας, για την Κέρκυρα πάντως, είναι ανεπιθύμητος!»

Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Οι αποβολές του Σοϊλέδη και του Μπαλάφα ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας), ο οποίος  παρέπεμψε τον διαιτητή. Ο Κατσικογιάννης επέστρεψε μετά από δύο μήνες για να σφυρίξει πάλι εντός έδρας παιχνίδι της Λαμίας! Με τον Αστέρα Τρίπολης (1-0).

ΛΑΜΙΑ

Δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για τη διαιτησία. Ούτε μετά το εις βάρος της λάθος του Άρη Βάτσιου (Δυτικής Αττικής) στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Όταν το φάουλ εκτός της περιοχής βαπτίστηκε πέναλτι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε την Ξάνθη (1-0) και παρά την νίκη του εξέδωσε ανακοίνωση.

«Πολλά παράπονα από την διαιτησία, παρά τη νίκη, έχει ο Λεβαδειακός και κύρια από τον βοηθό διαιτητή κ. Σίπκα ο οποίος με λανθασμένη υπόδειξη ακύρωσε κανονικότατο γκολ ως οφ’σάϊντ. Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα και στον διάδρομο των αποδυτηρίων διασταυρώθηκαν οι διαιτητές με παράγοντες του Λεβαδειακού και ο βοηθός παραδέχθηκε το λάθος του το οποίο και χαρακτήρισε ως άτυχη στιγμή.

Πλην όμως οι παράγοντες του Λεβαδειακού του τόνισαν ότι δεν μπορούν να το αποδεχθούν αυτό γιατί φάνηκε καθαρά ότι ήταν κάτι παραπάνω από ανθρώπινο λάθος τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής έχει πάρει τη μπάλα από πίσω και στην συνέχεια πέτυχε και το γκολ που φυσικά κακώς ακυρώθηκε».
Όντως ο βοηθός Σταύρος Σίπκας (Σάμου) έκανε λάθος στο 28ο λεπτό όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Γιουσούφ που καλυπτόταν τουλάχιστον ένα μέτρο από αντίπαλο και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Μπάμπης Καρατζάς (Εύβοιας), ο οποίος τον παρέπεμψε. Ο Σίπκας ορίστηκε ξανά την 9η αγωνιστική.

ΞΑΝΘΗ

Στις 8 Ιανουαρίου η Ξάνθη εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) σφύριξε τον αγώνα Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος (0-3) για την 16ηαγωνιστική.

«Καλά, ο «αξιότιμος» κ. Παπαδόπουλος που παίζει σήμερα το Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος, δεν έχει παραπεμφθεί για διαιτησία του σε προηγούμενο παιχνίδι;;;;;;;

Μας εξέπληξε σήμερα, να σφυρίζει σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα της Super League.

Να είστε όλοι καλά…»

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση για τον ίδιο διαιτητή που αναφερόταν στην εμφάνιση του στο παιχνίδι κυπέλλου Λάρισα-Ξάνθη (3-0) στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

«Να σας συστήσω:

– Από εδώ ο κ. Παπαδόπουλος.

– Από εδώ το αίσθημά μου.

Bonsoir Mr. Papadopoulos».

Την επόμενη ημέρα εκδόθηκε και τρίτη ανακοίνωση:

«Bonjour Mr. Papadopoulos!
Comment ca vas?? Vos amis de Xanthi».

Η Ξάνθη αντέδρασε για τον Παπαδόπουλο γιατί στις 21 Δεκεμβρίου έκανε σοβαρό λάθος σε βάρος της στο ματς του κυπέλλου που έγινε στην Λάρισα. Ο Κασάδο απομάκρυνε την μπάλα, ο Ντέλετιτς έπεσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής …είδε πέναλτι. Ο παρατηρητής διατησίας Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) παρέπεμψε τον διεθνή ρέφερι αλλά η ΚΕΔ δεν τον τιμώρησε, όπως δεν έχει κάνει σε κανένα φετινό παιχνίδι που δημιούργησε πρόβλημα γιατί ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου.

Την 21η αγωνιστική η Ξάνθη αντιμετώπισε την Κέρκυρα (1-1).

«One and a half meter in front, it’s too much my friend. It becomes huge when you are just in front of it. But in the end, it becomes an ENORMOUS CASE when in a similar moment you let the game to continue instead of stopping it and giving the offside.

Kisses»

Και η μετάφραση…

«1,5 μέτρο μπροστά, είναι πάρα πολύ φίλε μου. Γίνεται τεράστιο όταν είσαι ακριβώς μπροστά. Αλλά στο τέλος γίνεται πολύ μεγάλο θέμα όταν σε μία παρόμοια φάση, αφήνεις το ματς να συνεχιστεί, αντί να τη σταματήσεις και να δώσεις οφ σάιντ. Φιλάκια».

Υπήρχε οφσάιντ στην φάση του γκολ των φιλοξενούμενων που δεν υπέδειξε ο βοηθός Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών). Ο ίδιος βοηθός άφησε τον Μπαλάφα στο 74ο λεπτό ενώ ήταν εκτεθειμένος και παραλίγο να σκοράρει. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Δημήτρης Μπερσής (Αρκαδίας), ο οποίος παρέπεμψε τον Κουντουρέλη.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Την 2η αγωνιστική, στις 27 Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό (0-0).

«Σήμερα βιώσαμε ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής. Εκτός από τις ακραίες συμπεριφορές στα media, την κάλυψη φαινομένων λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουμε – και πάλι μετά τα περσινά του Κυπέλλου Ελλάδας – τα αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.»

Στο 74ο λεπτό ο βοηθός Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου) επέτρεψε στον Μπραντάο ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ να φτάσει απέναντι στον Βλαχοδήμο για να σκοράρει. Παρατηρητής διατησίας ήταν πάλι ο Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας), ο οποίος δεν παρέπεμψε τον Νικολακάκη. Ο συγκεκριμένος βοηθός μπήκε …νύχτα στον πίνακα αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε έτρεξε τα αγωνιστικά τεστ. Επίσης έχει ασυλία από την ΚΕΔ γιατί είναι φίλος του Κουκουλάκη.

Μόλις ο Ατρόμητος εξέδωσε ανακοίνωση για το ματς με τον Παναθηναϊκό (1-1) την 12η αγωνιστική, οι πράσινοι απάντησαν με τα εξής.

Το Σάββατο στο γήπεδο του Περιστερίου γίναμε μάρτυρες χυδαίων και υβριστικών επιθέσεων από παράγοντες της ομάδας του Ατρομήτου κατά μελών του Παναθηναϊκού. Όλα ξεκίνησαν με τη λήξη της αναμέτρησης όταν άνθρωποι του πάγκου των γηπεδούχων επιτέθηκαν απρόκλητα λεκτικά σε ποδοσφαιριστές και στελέχη της ομάδας μας. Συνεχίστηκαν με αγοραίες συμπεριφορές στο χώρο των αποδυτηρίων και κατέληξαν κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού.

Και όλα αυτά από υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του Ατρομήτου, όπως ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος πρόσφατα παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, κάτι που συνιστά κακουργηματική πράξη.

Τέτοιες παραληρηματικές ύβρεις όχι απλά δεν αγγίζουν τον Παναθηναϊκό, τα εκατομμύρια των φίλων του και την τεράστια Ιστορία του, αλλά ντροπιάζουν την ίδια την ομάδα του Ατρομήτου. Τις θεωρούμε απαράδεκτες και περιμένουμε από τις αρμόδιες Αρχές να επιληφθούν άμεσα.

Όσο για τη διαιτησία του γνωστού στο πανελλήνιο κ. Μάνταλου η φράση «στα τρία κόρνερ πέναλτι», απέκτησε άλλη οντότητα αφού στις τρεις παραβάσεις πέναλτι που υπέπεσαν ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, υπέδειξε τη μία. Κατόρθωσε δε να αφήσει επί 94 λεπτά στο γήπεδο τους Ρισβάνη, Ουάρντα οι οποίοι έπρεπε να είχαν αποβληθεί.

Γράψαμε τι έγινε με τον Μάνταλο μετά το συγκεκριμένο ματς στην ενότητα του Ατρόμητου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε το παιχνίδι Λαμία-Παναιτωλικός (2-2). Ήταν λογικό να βγάλουν ανακοίνωση οι φιλοξενούμενοι.

«Ο τερματοφύλακας της Λαμίας Παπαδόπουλος, πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης στο 97′ με τον άνθρωπο που έπρεπε… »

Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας). Κράτησε 10 λεπτά καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο!!! Στο 7ο ισοφάρισε ο Βουό και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πανηγύρισε φιλώντας τον ρέφερι!!! Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Μανώλης Ταπαντζάς (Θράκης), ο οποίος αντικατέστησε εκτάκτως τον Γιώργο Τάπραντζη (Αιτωλοακαρνανίας). Δεν παρέπεμψε τον Νεοφυτιάδη, που δεν τιμωρήθηκε και σύντομα σφύριξε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης (3-0)!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι κυανέρυθροι εξέδωσαν ανακοίνωση μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (3-4) που έγινε στις 14 Οκτωβρίου για την 7η αγωνιστική.

«Ο διαιτητής, ο άρχοντας του αγώνα, ορίζεται προκειμένου να τηρεί εντός του αγωνιστικού χώρου την ισονομία μεταξύ των δύο ομάδων. Προφανώς χθες, ο κ. Ευαγγέλου, αλλά και η βοηθός του κ. Κουρομπίλια, μόνο αυτό δεν κατάφεραν.

Σε ένα παιχνίδι όπου θα έπρεπε να το σχολιάζει όλη η Ελλάδα, λόγω του θεάματος, κατάφεραν να είναι οι αρνητικοί του πρωταγωνιστές, καθώς ξεκάθαρα καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στέρησαν από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ την ικανοποίηση για μια μεγάλη ανατροπή, καταλογίζοντας πέναλτι που δεν υπήρχε υπέρ του αντιπάλου και αγνόησαν επιδεικτικά πέναλτι σε φάση όπου ο ποδοσφαιριστής μας, Εσάν Χατζισαφί κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά. Ευτυχώς γλίτωσε, έστω και με έντονα σημάδια από το μαρκάρισμα του αντιπάλου.

Αυτό που πρέπει επίσης να γλιτώσει είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, από διαιτητές «τύπου» Ευαγγέλου που αγνοούν τον κανονισμό του πέναλτι και από βοηθούς που δεν γνωρίζουν ούτε τον απλό κανονισμό του οφ σάιντ.

Η ζημιά που κάνουν, εκτός από βαθμολογική είναι και αγωνιστική, καθώς οι αποφάσεις τους είναι η αιτία για τον εκνευρισμό του κόσμου. Κατάφεραν με λίγα λόγια να φτάσουν στα όρια του (έστω και στιγμιαία) ένα φίλαθλο κοινό που διαχρονικά έχει αποδείξει το ήθος του και ξέρει να αναγνωρίζει αξίες, όπως άλλωστε απέδειξε και κατά την στιγμή της αλλαγής του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ελπίζουμε λοιπόν, ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδαμε τον εν λόγω διαιτητή στο κορυφαίο επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο πάντως, είναι ανεπιθύμητος».

Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) επέστρεψε στην δράση μετά από ένα μήνα. Τον βαθμολόγησε ο Δημήτρης Μπερσής (Αρκαδίας). Έκρινε ότι σωστά καταλόγισε το πέναλτι του Προτό στον Σπιριντόνοβιτς και του Οικονόμου στον Φορτούνη. Όφειλε όμως να κάνει το ίδιο όταν ο Φιγκέιρας βρήκε με το πόδι τον Χατζησαφί μέσα στην ερυθρόλευκη περιοχή.

Στις 28 Ιανουαρίου ο Πανιώνιος έπαιξε με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) για την 19η αγωνιστική.

«Κύριοι της διαιτησίας κουραστήκαμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε αγωνιστική είτε εντός είτε εκτός έδρας έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Από τα τελευταία παιχνίδια της περσινής περιόδου είχαμε πάρει τα μηνύματα. Φέτος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι διαιτησίες είναι εχθρικά προσκείμενες στον Πανιώνιο. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δει να ακυρώνονται γκολ της ομάδας μας (όπως στο ματς με την Κέρκυρα) και να κόβονται επιθέσεις (όπως στο σημερινό ματς με τα Γιάννινα) με ανύπαρκτα οφσάιντ και με «χειρουργικές επεμβάσεις» και φυσικά να μην παίρνει η ομάδα μας αυτό που αξίζει εντός του γηπέδου. Άλλωστε καμία αμφισβητούμενη φάση δεν είναι ποτέ υπέρ του Πανιώνιου. Στο σημερινό δε παιχνίδι μας, ο διαιτητής Σέζος, εκτός όλων των άλλων, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σταμάτησε υποσχόμενη επίθεσή μας, δίνοντας υπέρ μας φάουλ, τη στιγμή που η ομάδα μας είχε ξεκινήσει ήδη επικίνδυνη αντεπίθεση. Αυτό αν μη τι άλλο μας κάνει να θεωρούμε ότι έδειξε και τις προθέσεις του.

Εμείς ήδη έχουμε έχουμε ετοιμάσει τα DVD των αγώνων μας προκειμένου να διαπιστώσει όλη η Ελλάδα το δίκαιο των λόγων μας. Έλεος κύριοι. Δεν μπορείτε καθορίζετε εσείς τις τύχες των ομάδων».

Παρατηρητής διαιτησίας στο παιχνίδι ήταν ο Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά). Ο διαιτητής Θανάσης Σέζος (Κιλκίς) ορίστηκε ξανά την μεθεπόμενη αγωνιστική. Τέταρτος διαιτητής στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (2-1)! Πάλι σε αγώνα της ομάδας από την Ήπειρο. Ο δεύτερος βοηθός Σταύρος Σίπκας (Σάμου), που υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μασούρα στο 23ο λεπτό δεν έχει οριστεί ξανά μέχρι τώρα.

ΠΑΟΚ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής.

«Mε αφορμή τα σημαντικά λάθη σε τρία παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής και για να καταπολεμηθεί εν τη γεννέσει της οποιαδήποτε καχυποψία, ευελπιστούμε πως η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα απαιτήσει από την ΚΕΔ δίκαιες και αυστηρές τιμωρίες. Επειδή τα λάθη αφορούν στην πλειοψηφία τους φάσεις μέσα στην περιοχή ίσως η λύση των επιπρόσθετων διαιτητών να είναι επιτακτική».

Ο ΠΑΟΚ αναφερόταν στο γκολ του Ρισβάνη που δεν μέτρησε στον αγώνα Λάρισα-Ατρόμητος (0-0). Στο πέναλτι φάντασμα που ανακάλυψε ο Βάτσιος στην αναμέτρηση Λαμία-ΑΕΚ (0-1) και στο πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1). Ο βοηθός Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), που έκανε το λάθος στην Λάρισα, επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες. Ο παρατηρητής διαιτησίας που τον βαθμολόγησε ήταν ο Γιάννης Τσαχειλίδης, που μετά μπήκε στην ΚΕΔ. Ο Βάτσιος αξιολογήθηκε από τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο (Μακεδονίας) και σφύριξε ξανά μετά από δύο μήνες. Αντιθέτως ο Κουτσιαύτης επέστρεψε μετά από ένα μήνα μετά από τον βαθμό που του έβαλε ο Ανδρέας Γιακουμής (Αθηνών).  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) για την 8η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν επισήμως για την διαιτησία

«Στον χθεσινό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό, διαπράχθηκε για άλλη μία φορά μία κατάφορη αδικία απέναντι στην ομάδα μας, με την ακύρωση ενός υπέροχου goal του Μαυροπάνου στο 73ο λεπτό. Ο «διαιτητής» του αγώνα Τσαμούρης, ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ διέπρεψε με τα σφυρίγματα του και χωρίς κανένα προφανή λόγο, προχώρησε σε ακύρωση του goal και ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ με τη δικαιολογία του επιθετικού φάουλ από πλευράς του Τζημόπουλου. Η λεκτική του συμπεριφορά για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απέναντι στο επιτελείο και την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Απόδειξη του πόσο τραβηγμένη ήταν η υπόδειξη του αποτελούν οι αντιδράσεις όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ακόμα και στη ζωντανή μετάδοση προσπαθούσαν να βρούνε τον λόγο της ακύρωσης του goal.

Ευελπιστούμε ότι ο εν λόγω αναξιόπιστος και μη αντικειμενικός διαιτητής δε θα έχει ξανά τη δυνατότητα να δολοφονήσει τις προσπάθειες της ομάδας μας και δηλώνουμε σε όλους ότι δεν θα μας λυγίσουν αυτές οι πρακτικές, ζητώντας και αναμένοντας την παραδειγματική τιμωρία του από τα αρμόδια όργανα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Η ομάδα και ο αγώνας των ποδοσφαιριστών και του επιτελείου της αποδεικνύεται περίτρανα από την μέχρι τώρα πορεία και απόδοση. Ο κόσμος μας είναι πάντα δίπλα μας και θα αγωνιστεί μαζί μας για να ανεμίζει η σημαία με τον Ταύρο ψηλά όπως της αρμόζει. Για την ΠΟΛΗ μας και το ΣΗΜΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ…»

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά) έκανε σοβαρό λάθος στο 73ο λεπτό του αγώνα όταν ακύρωσε το γκολ του Μαυροπάνου. Έκρινε ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο, το οποίο φυσικά δεν έγινε ποτέ. Ο παρατηρητής διαιτησίας Θάνος Νικολακόπουλος (Αθηνών) τον παρέπεμψε. Ο ρέφερι ορίστηκε ξανά μετά από περίπου δύο μήνες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η απάντηση του Πλατανιά στον Απόλλωνα Σμύρνης μετά τον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου ήταν η εξής

«Πολιτική της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων είναι να μην μπαίνει σε δημόσιο διάλογο και να μην απαντά σε ανακοινώσεις άλλων ΠΑΕ, ακόμα και όταν αυτές αναφέρονται εναντίον της. Ομως στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δυστυχώς σε αντίθεση με τα πιστεύω μας, είμαστε αναγκασμένοι να σηκώσουμε το γάντι. Έχουν περάσει 24 ώρες από την αναμέτρηση για το Κύπελλο και διαβάζοντας τις τοποθετήσεις του αντιπάλου μας, αναρωτιόμαστε αν είδαμε όλοι τον ίδιο αγώνα. Αν μια ομάδα θα μπορούσε να μιλήσει και να εκφράσει παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, αυτή είναι μόνο ο Πλατανιάς. Κάτι ανάλογο άλλωστε, θα μπορούσαμε να έχουμε πράξει και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όμως προτιμήσαμε να μην ανεβάσουμε τους τόνους για τη διαιτησία από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Στόιτσεφ, ένα λανθασμένο οφ σάιντ στον Βάντερσον και μια κόκκινη που έμεινε στο… τσεπάκι του διαιτητή, είναι ορισμένες από τις φάσεις που η ομάδα μας θα είχε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν καθορίσει διαφορετικά το αποτέλεσμα του αγώνα. Εκεί δηλαδή που μας χρωστούσαν, κάποιοι, έχουν βαλθεί να μας πάρουν και το βόδι, με σκοπό -είναι προφανές- τη δημιουργία κλίματος ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου στην Ριζούπολη. Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, το τελευταίο που επιθυμεί είναι να λύνει τις αγωνιστικές διαφορές της στα γραφεία της ΚΕΔ. Επιθυμεί όμως ισονομία και βέβαια τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας να αποδείξουν ότι λειτουργούν βάσει κανονισμών και όχι… προειδοποιήσεων.»

Για τον Άρη Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) που διηύθυνε τον αγώνα τα γράψαμε στην ενότητα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο Πλατανιάς υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό (0-3) για την 6η αγωνιστική.

«Το θέατρο του παραλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται και δυστυχώς ο Πλατανιάς είναι εδώ και έξι αγωνιστικές, παρά τη θέλησή του, θεατής σε μια παράσταση – παρωδία.

Η νέα εποχή στην ΚΕΔ, μόνο τέτοια δεν μοιάζει να είναι, καθώς τόσο ο πρόεδρος κ. Περέιρα, αλλά και τα μέλη της, οι κ.κ. Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας και Τσαχειλίδης, ακόμα και αν έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα που μοιάζει με την Λερναία Υδρα. Ενα κεφάλι κόβεται, δέκα βγαίνουν στη θέση του.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ίσως η ομάδα μας να μην άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω. Ομως θα μείνουμε με την απορία, πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ο αγώνας, αν ο διαιτητής Τζοβάρας (Φθιώτιδας) δεν είχε… εφεύρει την αποβολή του Πλιάτσικα, σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Επίσης, οι βοηθοί του Βλάσσης (Λασιθίου) και Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), κάθε φορά που δεν σήκωσαν την σημαία τους σε καθαρά οφ σάιντ, όλως τυχαίως αφορούσαν σε φάσεις κατά της ομάδας μας. Στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά στο δεύτερο είχε ως αποτέλεσμα το 3ο γκολ του Παναιτωλικού και παρά το γεγονός ότι η «δουλειά» είχε γίνει στην αποβολή.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Περιβόλια, όταν το 2ο τέρμα της φιλοξενούμενης ομάδας είχε ξεκινήσει από καθαρή θέση οφ σάιντ, που φυσικά δεν δόθηκε, όπως και το καταφανέστατο πέναλτι στο 64ο λεπτό του ίδιου αγώνα. Αλήθεια, ο διαιτητής Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), τι συνέπειες είχε για τις αποφάσεις του στον συγκεκριμένο αγώνα; Φανταζόμαστε τις ίδιες που θα έχει και ο κ. Τζοβάρας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η αιτία είναι η ανικανότητα, που εμφανίζεται τακτικά στα ματς του Πλατανιά, ή αν πίσω από τις διαιτητικές αποφάσεις κατά της ομάδας μας υπάρχει δόλος. Το πρώτο -δυστυχώς- δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, γιατί ως γνωστό η ανικανότητα είναι αήττητη, όπως και η βλακεία.

Για το δεύτερο, όμως, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να προστατέψουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Κανένας Τζοβάρας, κανένας Βάτσιος και καμία ΚΕΔ, δεν θα παίζει στις πλάτες του Πλατανιά.»

Ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Μπέγκο (Αργολίδας) και η ΚΕΔ τον όρισε μετά από ένα μήνα.

Στις 7 Ιανουαρίου ο Πλατανιάς αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 16η αγωνιστική και ηττήθηκε με σκορ 2-0. Ακολούθησε η εξής ανακοίνωση.

«H ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ερωτά τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο και την ΚΕΔ που έχει τοποθετήσει -και που όλοι ελπίσαμε ότι θα βλέπαμε πιο δίκαιο πρωτάθλημα φέτος- εάν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Πλατανιά; Ας μας ενημερώσουν για να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να ορίζουν μισθοφόρους, όπως οι Ζαχαριάδης, Βάτσιος, Τζοβάρας, Μπλάνας, Διαμαντόπουλος.

Σήμερα πόσα ανύπαρκτα πέναλτι έπρεπε να σφυρίξουν για να χάσει οπωσδήποτε η ομάδα μας; Και πόσες κίτρινες κάρτες, έπρεπε να δοθούν, ως παρακαταθήκη στα επόμενα παιχνίδια;

ΥΓ. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δίκαια νίκησε, όχι όμως με τέτοιο τρόπο.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς διευκρινίζει επίσης ότι «λέγοντας για ανύπαρκτα πέναλτι, στο πρώτο εννοούμε ότι η φάση θα έπρεπε να είναι ως μη γενόμενη, καθώς έχει προηγηθεί το χέρι του Άλτμαν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μπάλα βρίσκει στη συνέχεια στο χέρι του Ντικαμονά».

Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Έκανε λάθος και στις δύο περιπτώσεις πέναλτι που καταλόγισε υπέρ των γηπεδούχων. Πήρε χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή διαιτησίας Νίκο Φαντόπουλο (Πειραιά) αλλά ορίστηκε ξανά την 19η αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ