Ποιος θέλει τον Ουάρντα γατάκι και όχι Τίγρη;

Ποιος θέλει τον Ουάρντα γατάκι και όχι Τίγρη;

Ποιος βολεύεται με τον εκφοβισμό του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Ανήμερα της… Novartis – μεγάλη η χάρη της – νέος μεγάλος μπελάς μας βρήκε. Επίθεση στον διεθνή Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό του Ατρομήτου Αμρ Ουάρντα από γνωστούς – αγνώστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον έβρισαν και τον απείλησαν κρατώντας όπλο και μαχαίρι!

Θα μιλούσαμε για πρωτοφανές επεισόδιο, αν δε ζούσαμε στην Ελλάδα, την πιο βόρεια αφρικανική χώρα σε ρυθμούς εξιχνίασης εγκλημάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Όχι πως στις υπόλοιπες υποθέσεις προχωράει το σύστημα πιο γρήγορα…

Και έρχεσαι κυρ επιθεωρητά μου και αναρωτιέσαι: ποιον εξυπηρετεί αυτή η επίθεση; Εχει τίποτα μπλεξίματα προσωπικά ο ποδοσφαιριστής που ανήκει στον ΠΑΟΚ και αγωνίζεται δανεικός στον Ατρόμητο; Δύσκολο, εκτός κι αν… εξέθεσε κάποιο κορίτσι του οποίου η οικογένεια, ας το πούμε κομψά, αυτοσυστήνεται ως «φαμίλια». Δύσκολο. Αν και στο παρελθόν του ένα ιστορικό το έχει. Στην Πορτογαλία ας πούμε. Δεν είχε αφήσει ούτε θηλυκιά γάτα.

Πάμε παρακάτω. Μήπως τζογάρει το παιδί και χρειάστηκε τίποτα δανεικά; Κι αυτό δύσκολο, ή τουλάχιστον δεν προκύπτει απ’ την προϊστορία του. Οπότε ας την απλώσουμε λίγο την υπόθεση.

Ο Ουάρντα θεωρείται απ’ τους πολυτιμότερους – αν όχι ο πολυτιμότερος – παίκτης του εφετινού πρωταθλήματος έχοντας πάρει απ’ το χεράκι τον Ατρόμητο τον οποίο οδηγεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τόσο υψηλές πτήσεις. Ξαναρωτάμε λοιπόν κυρ επιθεωρητά μου. Ποιον βολεύει μια τέτοια επίθεση;

Βολεύει τον Ολυμπιακό; Μα εναντίον του έπαιξε πριν δυο βδομάδες και έκανε και πλάκα. Μα θα πει κάποιος, ότι ο πατέρας του Γουάρντα αποκάλυψε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ότι οι κουκουλοφόροι απειλώντας τον γιο του, τού είπαν ότι είναι Ολυμπιακοί. Φαντάζεστε το διάλογο κυρ επιθεωρητά μου;

– Τι ομάδα είσαι ρε;
– Αλ Αχλί!
– Εμείς είμαστε Ολυμπιακοί, ξου ρε!

Κωμικό; Ισως, αλλά είναι και τακτική γνώριμη στον ποδοσφαιρικό χώρο από παλιά. «Ρίξτε του καμιά ψιλή να πάρει το μήνυμα και πείτε του ότι είστε Ολυμπιακοί». Η ομάδα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την περίπτωση και τις ιδιαιτερότητες της στιγμής…

Μήπως όμως βολεύει τον ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει ο παίκτης και συν τοις άλλοις είναι στην κορυφή της βαθμολογίας; Χλωμότατο. Εκτός κι αν του χρωστάει τίποτα δόσεις συμβολαίου και δεν τον πληρώνουν. Κι αυτό χλωμό, καθώς αν υπάρχουν ένας – δυο καλοπληρωτές αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ένας είναι ο ΠΑΟΚ.  Συν ότι ο ΠΑΟΚ θέλει τον Ουάρντα να μεταμορφωθεί σε τίγρη στο προσεχές ματς. Απλά με την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον βλέπω τον ποδοσφαιριστή τις ημέρες που έρχονται να παθαίνει θλάση από το φόβο του.

Μήπως κυρ επιθεωρητά μου βολεύει την ΑΕΚ; Μιας και απ’ όσο βλέπω απ’ το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας, την επόμενη αγωνιστική μου δείχνει ότι εκτός απ’ το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, δεσπόζει και η αναμέτρηση Ατρόμητος – ΑΕΚ στο Περιστέρι. Λέμε τώρα… Δηλαδή εδώ κοντά. Σε λίγες ημέρες. Και η ΑΕΚ βολεύεται ο Ουάρντα να μην μεταμορφωθεί σε Τίγρη αλλά σε γατάκι.

Άκρη δεν πρόκειται να βγει. Όπως και σε όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις του παρελθόντος. Θα γίνουν έρευνες και κανείς δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά. Έστω κι αν το ερώτημα είναι τόσο απλό όσο το «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια». Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται γύρω μας, αλλά εδώ ισχύει ακόμη ο νόμος της ζούγκλας και του «old school». Και παλιά σχολή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ένας είναι. Και είναι και τίγρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ