Τρέμουν Ολυμπιακό και Θωμά

Τρέμουν Ολυμπιακό και Θωμά

Πού να φανταζόταν ο Αριστοτέλης ότι θα ερχόταν η μέρα που ο Σαββίδης τζούνιορ θα χρησιμοποιούσε μία ρήση του για να ρίξει γέφυρες.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Γιωργάκης έγραψε με περίσσια αλαζονεία στο instagram: «Στις 25/2 ο λαός του ΠΑΟΚ θα κρίνει τον πρωταθλητή». Στις 18 Φεβρουαρίου, μετά την λήξη του αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη έκανε λόγο για παρωδία και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Σάββα Θεοδωρίδη για τα γενέθλια του. Λίγες ώρες αργότερα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έδωσε το σύνθημα εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή: «Νίκη μέσα στην Τούμπα». Ο Γιωργάκης επανήλθε τo επόμενο πρωί με το αινιγματικό: «Ένας κοινός κίνδυνος, ενώνει τους χειρότερους εχθρούς». Ακολούθησε το μήνυμα του Κυριάκου, του υπεύθυνου επικοινωνίας του ΠΑΟΚ στους οπαδούς της ομάδας. Έκλεισε με το εξής: «ό,τι κι αν πετύχουμε στο τέλος, γουστάρω που θα το έχουμε κάνει μόνοι μας.»

Σαν να έπεσε λίγο η …μαγκιά μέσα σε ένα μήνα. Τελικά ο λαός του ΠΑΟΚ δεν είναι αρκετός; Τόσες φορές έχει μπουκάρει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τα έχει διακόψει μέχρι να νικήσει η ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια των ερυθρολεύκων στην Τούμπα χωρίς την «βοήθεια» του κόσμου του και των διαιτητών; Ούτε μία φορά. Την μία ήταν ο Γιάχος, τις άλλες ο Μάνταλος. Πέρσι ήταν ο Κύζας με το πέναλτι που δεν έδωσε στο χέρι του Σάκχοφ αλλά το ματς ήταν αδιάφορο για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ ξέρει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι η ΑΕΚ έχει κολλήσει πίσω του και τον έχει νικήσει στον πρώτο γύρο. Περιμένει όπως ο κυνηγός το θήραμα του να κάνει το λάθος. Το δεύτερο είναι ότι στα ίσια δύσκολα μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό. Καθαρά, σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν είναι απίθανο αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το άγχος σε αυτή την αναμέτρηση. Μέχρι και διπλό μπορεί να φέρει. Ισοπαλία ή ήττα για τον ΠΑΟΚ την Κυριακή θα εξυπηρετήσει τον κοινό κίνδυνο ή τον χειρότερο εχθρό;

Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε να μην χάσει ο Ολυμπιακός. Ο Θωμάς θα κάνει τα πάντα για αυτό. Δεν τον ενδιαφέρουν οι ερυθρόλευκοι, το συμφέρον τους αλλά να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ. Ο Γιωργάκης είδε τα λάθη του Ακρίβου την Κυριακή. Την …παρωδία. Ξέρει πως πέρασε η ομάδα του από την Λαμία. Όμως με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να γίνει το ίδιο.

Εδώ έρχεται ο Κυριάκος που κρατάει …πισινή και προετοιμάζει τους οπαδούς. Δεν είναι σίγουροι στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι. Τρέμουν στην ιδέα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει στα ίσια το ματς. Ότι το χαρτάκι του Γιαννάκη θα φτάσει ξανά στον Μιχάλη και τα κοράκια δεν θα είναι …ελεγχόμενα.

Οι χειρότεροι εχθροί δεν ήταν ποτέ ο Ιβάν και ο Τίγρης. Ενώθηκαν για να πολεμήσουν και να ρίξουν από την κορυφή τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει άμεσα αυτή τη στιγμή για το πρωτάθλημα από τους ερυθρόλευκους. Δεν είναι αυτοί ο πρωταρχικός κίνδυνος. Η ΑΕΚ και ο Θωμάς είναι. Οι ορισμοί θα μας δείξουν πολλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ