Το Παράσχος or not to Παράσχος

Το Παράσχος or not to Παράσχος

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φετινή ελεύθερη πτώση του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος πέρσι με τον Πλατανιά φλέρταρε με το Europa League και ουσιαστικά ήταν ο πολυτιμότερος προπονητής της σεζόν και φέτος κινδυνεύει άμεσα με δεύτερη απόλυση! Τι συνέβη; Θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα αίτια και να εξηγήσουμε πως έχει βρεθεί με το ένα πόδι εκτός […]

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φετινή ελεύθερη πτώση του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος πέρσι με τον Πλατανιά φλέρταρε με το Europa League και ουσιαστικά ήταν ο πολυτιμότερος προπονητής της σεζόν και φέτος κινδυνεύει άμεσα με δεύτερη απόλυση! Τι συνέβη; Θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα αίτια και να εξηγήσουμε πως έχει βρεθεί με το ένα πόδι εκτός Ριζούπολης.

Καταρχήν Πλατανιάς και Απόλλωνας Σμύρνης είναι δυο διαφορετικές ιστορίες. Την περασμένη άνοιξη υπήρχε τεράστια σύγκρουση με τον μεγαλομέτοχο του Πλατανιά Μανόλη Μαθιουλάκη που είχε θέσει ημερομηνία λήξης στην σχέση τους. Η επιμονή του ισχυρού άνδρα του Πλατανιά να τα βάλει με τον Ολυμπιακό (επεισόδια στα αποδυτήρια), χώρισε την ομάδα σε δυο στρατόπεδα και την οδήγησε στην διάλυση. Πρόσφατα ο 65χρονος τεχνικός σε συνέντευξη του σε χανιώτικο ΜΜΕ έκανε λόγο και για τον άνθρωπο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και αναφερόταν βεβαίως στον Νίκο Μαναρώλη, ο οποίος ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή και με τις επιλογές του στο μεταγραφικό τομέα, έσπρωξε το καράβι στην ξέρα και στην συνέχεια πήρε και την θέση του Παράσχου στον πάγκο.

Τι έχει συμβεί όμως στον Απόλλωνα; Όπως κάθε προπονητής έτσι και ο Γιώργος Παράσχος έχει τα δικά του μυστικά όπλα. Το όνομα αυτού Παναγιώτης Γκουτσίδης. Ο έμπειρος τεχνικός γνώρισε τον άμεσο συνεργάτη του στην Ξάνθη το 2008 και από τότε έχουν δουλέψει μαζί με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε Λεβαδειακό, Ατρόμητο και Πλατανιά. Θα θυμάστε ότι και οι τρεις αυτές ομάδες έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο κατοχής. Ο Γκουτσίδης είναι αυτός που δουλεύει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αναλύει τους αντιπάλους και διατηρεί την ισορροπία στα αποδυτήρια αφού φημίζεται για το χιούμορ του, τις ατάκες του και τις πολύ καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές,

Όταν ο Γιώργος Παράσχος πήγε στον Απόλλωνα, ο Γκουτσίδης είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναιγιάλειου και έτσι δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Ο κυρ Γιώργος βρήκε στην Ριζούπολη μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ που έγινε ακόμα μεγαλύτερο με την ενίσχυση και εκτός των αγώνων είχε να διαχειριστεί και μια ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια αφού σε κάθε ματς μένουν εκτός 18αδας 3-4 έμπειροι που γκρινιάζουν ενώ υπάρχει μουρμούρα και από αυτούς που δεν ξεκινάνε στο αρχικό σχήμα.

Είπαμε ότι ο μετρ στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος λείπει, η προετοιμασία των αγώνων δεν γίνεται όπως συνηθιζόταν ενώ και η ενίσχυση στις θέσεις κλειδιά ήταν υποτυπώδη. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στο επιθετικό κομμάτι. Ολες τις άλλες θέσεις τις κάλυψε με παίκτες από την ελληνική αγορά που γνώριζε. Όμως χρειαζόταν βοήθεια στα φτερά και την επίθεση. Για εκεί αποκτήθηκε ο Αλίβοντιτς που παρουσιάζεται πολύ λίγος ενώ ο Στόοκς ήρθε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όλοι γνώριζαν από τις αρχές Νοεμβρίου ότι η ομάδα πονάει στην θέση του φορ. Κάπως έτσι ο Παράσχος συμπλήρωσε οχτώ ματς στον πάγκο του Απόλλωνα με απολογισμό πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ