Η αγωνία για το VAR κορυφώνεται

Ευτυχώς που αργεί να έρθει στην Ελλάδα το ήδη χιλιοτραγουδισμένο ηλεκτρονικό βοήθημα για τους διαιτητές. Στην Αγγλία ακόμη γελάνε με τα όσα έγιναν στο Χάντερσφιλντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντάξει, αν είχαμε κι εμείς το VAR σήμερα θα μετρούσαμε όλα τα οφσάιντ γκολ του ΠΑΟΚ ως κανονικά. Θα ακυρώναμε και κάποια άλλα βέβαια, αλλά ποιος ασχολείται. Το VAR να είναι καλά…

Φυσικά κάνουμε πλάκα. Δεν έχουμε βρετανικό χιούμορ βέβαια, αλλά προσπαθούμε. Στην Αγγλία το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι η απόφαση του διαιτητή Κέβιν Φρεντ να ακυρώσει ένα γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέτυχε ο Χουάν Μάτα στον αγώνα Κυπέλλου με τη Χάντερσφιλντ.

Ο διαιτητής ζήτησε τη βοήθεια του VAR, ρόλο που είχε ο Νιλ Σουόρμπρικ και αφού τον ο Φρεντ συμβουλεύτηκε αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ. Οι εικόνες όμως που είδαν οι τηλεθεατές, προκάλεσαν γέλια σε όλο τον πλανήτη.

«Πεντάχρονος τράβηξε τις γραμμές;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter παρουσιάζοντας το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με τις θεόστραβες η αλήθεια γραμμές που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν τους βοηθούς του διαιτητή να πάρουν τη σωστή απόφαση.

«Σύμφωνοι, το VAR βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, αλλά αυτή απόφαση αποτελεί πραγματική ντροπή» σημείωσε στον λογαριασμός του ένας άλλος χρήστης του Twitter δείχνοντας μια φωτογραφία με τη (σωστή) γραμμή του οφσάιντ που έβγαλε το κανάλι που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης της αναμέτρησης και όχι τις θεόστραβες γραμμές που τράβηξε ο διαιτητής που ήλεγχε το VAR.