Η συμφωνία Χιμένεθ- Μελισσανίδη

Η συμφωνία Χιμένεθ- Μελισσανίδη

To10.gr έχει όλο το παρασκήνιο για την… περίεργη σύνθεση που παρέταξε ο Ισπανός προπονητής στον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου και πώς συνδέεται με το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε άφωνους πάρα πολλούς με την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε στο ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου. Αφησε στον πάγκο τρία από τα βασικά του όπλα (Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, Τσιγκρίνσκι) και οι επεξηγήσεις έδιναν και έπαιρναν. Από το ότι ήθελε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και να πιέσει την Ντιναμό στο δεύτερο μέρος – όπως συνέβη- για να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική της αποχή, μέχρι την σωστή ανάλυση του αντιπάλου που επέβαλαν την χρησιμοποίηση των Γιακουμάκη και του γρήγορου Κλωναρίδη.

Ο μόνος που δεν παραξενεύτηκε απ’ όλα αυτά ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο «τίγρης» μετά το διπλό στο «Καραϊσκάκης» που έβαζε την ΑΕΚ δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, συναντήθηκε με τον Χιμένεθ και σχεδίασαν το πλάνο τους. Μίλησαν με την γλώσσα της αλήθειας χωρίς να κρυφτούν και να χαϊδέψουν ο ένας τα αυτιά του άλλου. Ο Μελισσανίδης ρώτησε τον Ισπανό αν πιστεύει ότι ο δικέφαλος μπορεί να κατακτήσει το Europa League. Ο Χιμένεθ του επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα κλήρωσης και φυσικά η κατάκτηση του τίτλου είχε απειροελάχιστες πιθανότητες.

Οπότε συμφωνήθηκε από κοινού να πέσει το βάρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εν συνεχεία στο κύπελλο. Με λίγα λόγια δεν χωράνε τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη και στην ΑΕΚ θέλησαν να θυσιάσουν το Europa League για να τα δώσουν όλα στο πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο λόγος που έμειναν εκτός οι Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος και Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι έχουν τραβήξει αρκετό κουπί μέχρι τώρα και πρέπει να φρεσκαριστούν για το τελευταίο καυτό δίμηνο που έρχεται.

Εφόσον η ΑΕΚ αποκλείσει την Ντιναμό, τότε θα έχει επιπλέον κούραση με δυο έξτρα παιχνίδια και ένα ταξίδι. Φυσικά η Ενωση θα το παλέψει στο Κίεβο αλλά δεν αποκλείεται ο Χιμένεθ να κάνει και πάλι rotation αφού θα ακολουθεί ο τελικός με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το πιο δύσκολο θεωρητικά παιχνίδι μετά από αυτό της Τούμπας, μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Για να καταλάβετε πόσο αδιάφορο πέρασε στην ΑΕΚ το ματς με την Ντιναμό, θα σας αποκαλύψουμε ορισμένες λεπτομέρειες. Ο δικέφαλος ήταν παντελώς αδιάβατος για την Ντιναμό. Δεν έστειλε κάποιον σκάουτ του από την Αθήνα για να δει τους Ουκρανούς στα φιλικά παιχνίδια που έδιναν στην Ισπανία. Και αρκέστηκαν σε πληροφορίες από κάποιους φίλους του Χιμένεθ.

Ενώ συνήθως η ανάλυση των αντιπάλων διαρκεί δυο μέρες και γίνεται λεπτομερέστερη δουλειά και οι πληροφορίες που δίνονται σχηματίζουν το πλήρες προφίλ τους, στο ματς κόντρα στην Ντιναμό οι παίκτες της ΑΕΚ παρακολούθησαν στιγμιότυπα από ένα μόλις πρόσφατο φιλικό! Το βίντεο κράτησε ελάχιστα ενώ η ανάλυση δεν έδωσε καμία σχεδόν πληροφορία για τους αντιπάλους και αρκετοί παίκτες παρέμειναν άγνωστοι!

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ μπήκε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν αναγνωριστικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ