Αν το πάρει ο Τίγρης,  αρχίζει ο Γολγοθάς

Αν το πάρει ο Τίγρης,  αρχίζει ο Γολγοθάς

Ο Πούτιν, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας , η υπόσχεση Τσίπρα, για πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ και οι κίνδυνοι που διατρέχει ο Μελισσανίδης αν η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Δεκάρικος, έχει το ρεπορτάζ.

Ο Μελισσανίδης έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως «τζάμπα μάγκας». Από τον πρώην συνέταιρό του τον Καρρά, από τον Μάκη Αγγελόπουλο παλιότερα, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ακόμη. Μέχρι κι οι χρήστες ενός  φόρουμ Αεκτζήδων, που στην πλειοψηφία τους στηρίζουν Τίγρη, ονομάζουν το σχετικό θέμα «Εποχή Μελισσανίδη (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΑΝΕΣ)».

  • Όντως, ο Μελισσανίδης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια στα δύσκολα.
  • Πράγματι περίμενε (στην καλύτερη περίπτωση) να πάρει την ΑΕΚ με ζερό χρέη.
  • Για το γήπεδο βάζει συνέχεια χρήματα, αλλά ως τώρα μόνο με το στόμα.
  • Τα συμβόλαια της ομάδας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν ταβάνι τα διακόσια χιλιάρικα, οι δύο πιο ποιοτικοί παίκτες είναι δανεικοί και τα 9 εκ. από το Γιουρόπα Λιγκ σίγουρα δεν πήγαν για την ενίσχυση της ομάδας.

Όμως, είναι άδικο να βλέπει κανείς μόνο αυτή την πλευρά. Το οικονομικό είναι ένα κομμάτι του κόστους της εμπλοκής σε μια ΠΑΕ. Το άλλο είναι οι αντιπαλότητες που δημιουργείς.

Ο ίδιος ο Μελισσανίδης το ξέρει από πρώτο χέρι αυτό, έχοντας περάσει την πόρτα της φυλακής αρχές Μαΐου του 1996, ενώ η καλύτερη ίσως ΑΕΚ όλων των εποχών έχανε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό με διαφορά δύο πόντων.  Πολλοί λένε ότι τα προβλήματα του Δημήτρη Μελισσανίδη με τη δικαιοσύνη δεν ήταν άσχετα με το ότι είχε κοντράρει τους  παντοδύναμους τότε αδελφούς Βαρδινογιάννη.

Σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα έχει βάλει στα ίσα με τον επίσης παντοδύναμο Ιβάν Σαββίδη.  Ο οποίος και φωτογράφισε το Δημήτρη Μελισσανίδη ως «αδύναμο άνθρωπο που προσπαθεί να παρουσιάσει την αδυναμία του με αυτό τον τρόπο σαν κάποιος να συνέβαλε στο να είναι αδύναμος». Και συνέχισε με μια προειδοποίηση που θα μπορούσε να έχει βγει από τα χείλη του Μάρλον Μπράντο στον Νονό: «Δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ. Άλλο πράγμα, αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρόν δεν το θέλω. Θέλω όλα να κυλάνε ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μην ζοριστούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Με αυτό τον άνθρωπο ετοιμάζεται να συγκρουστεί  ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με τον προστατευόμενο του Πούτιν και των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, με κάποιον  που αγοράζει κανάλια, εφημερίδες, ξενοδοχεία και λιμάνια. Που έδωσε τη χορηγία του πρωταθλήματος. Που έβαλε τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. Και που είναι ο εκλεκτός της κυβέρνησης, ο εκ δεξιών του Τσίπρα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε απλά εκφράσει μια ευχή σαν άνθρωπος κι αυτός, να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Πιστεύει κανείς ότι τα προβλήματα  του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι άσχετα από ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες; Ότι κάποιος εισαγγελέας ξεκίνησε τις έρευνες αυθόρμητα, χωρίς «παρότρυνση», για να το πούμε ευγενικά;

Αν ήταν μια φορά ριψοκίνδυνο να τα βάλεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη τη δεκαετία του ‘90, είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνο να τα βάλεις σήμερα με τον Ιβάν.

Αυτό είναι το κόστος του εγχειρήματος του Δημήτρη Μελισσανίδη που δε βλέπουν οι Αεκτζήδες. Μπορεί κάποτε να ήταν όντως τζάμπα μάγκας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά μόνο τέτοιος δεν είναι σήμερα.

Για τον ίδιο προσωπικά, το καλό σενάριο θα είναι να χάσει το πρωτάθλημα. Αν το κερδίσει όμως, ο Σαββίδης δε θα έχει άλλη εναλλακτική από το να τα παρατήσει ή να τον βγάλει από τη μέση. Την ώρα που θα ξεκινάει η φιέστα του τίτλου, θα ξεκινάει κι ο Γολγοθάς του Τίγρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ