Μια… τρύπα στο νερό

Μια… τρύπα στο νερό

Ο Περέιρα μας δείχνει πολλά δέντρα αλλά στον απολογισμό του χάνει ολόκληρο το δάσος.

Μεγάλο ταλέντο ο Βίτορ Μέλο Περέιρα. Χάνεται στην Ελλάδα, όπως χανόταν και στην Πορτογαλία που τον έβλεπε η Μπενφίκα και τον καμάρωνε. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ θα έπρεπε να κάνει διεθνή καριέρα και ως πολιτικός, όπως έκανε ως διεθνής διαιτητής, όπως κάνει ως διεθνής παρατηρητής.

Τα γράφουμε με αφορμή την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ με τον τίτλο «οι 180 ημέρες του Vitor Pereira στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.». Τέτοιο δούλεμα δεν έχει ξαναγίνει. Μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο του Θόδωρου Θεοδωρίδη, του γενικού γραμματέα της UEFA. Αυτός είναι η… μηλιά και ο Περέιρα το… μήλο!

Για να σοβαρευτούμε: Ο Πορτογάλος παινεύεται για τα αυτονόητα.

Πανηγυρίζει για «τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας», επειδή κράτησε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα και έβαλε τον Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ!

Πανηγυρίζει για «την αναδιοργάνωση του Τμήματος Διαιτησίας» που είναι αρμοδιότητας του Βασάρα.

* Πανηγυρίζει επειδή οι διαιτητές πληρώθηκαν τα χρωστούμενα, επειδή δεν τους άφησε να κάνουν αποχή, λες και η Λίγκα θα τους άφηνε έτσι.

* Πανηγυρίζει και για τις «επίσημες συναντήσεις» της ΚΕΔ, λες και έπρεπε να είναι μέσα σε γυάλα και να εισπράττει τα 22 χιλιάρικα το μήνα, λες και η ΚΕΔ συνολικά δεν κοστίζει πάνω από 55.000 ευρώ τον μήνα.

* Πανηγυρίζει μέχρι και για τα σεμινάρια, ακόμη και για τους ορισμούς, λες και οι προηγούμενοι δεν έβαζαν διαιτητές και στα πρωταθλήματα σφύριζαν μπακάληδες, μανάβηδες, σκουπιδιάρηδες, σερβιτόροι και όχι διαιτητές.

* Πανηγυρίζει για την έκδοση του «Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης» μέχρι τον Μάρτιο και άλλα τέτοια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, παρά μόνο τον ίδιο που θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει το ελληνικό… παντεσπάνι!

* Πανηγυρίζει για όλα όσα θα γίνονταν, ακόμη και αν ο ίδιος δεν ερχόταν στην Ελλάδα. Ακόμη και αρχιδιαιτητής… Φουφούτιος να υπήρχε, αυτά θα έκανε, πιθανόν και καλύτερα από τον Πορτογάλο!

Ο Περέιρα μας δείχνει δέντρα, αλλά όχι το δάσος. Ο Πορτογάλος δέχεται τη μια επίσκεψη μετά την άλλη από τις ομάδες που νιώθουν ότι αδικούνται, άκουσε και… νιαουρίσματα για τον τίτλο, όμως πέρα βρέχει. Τουλάχιστον γελάσαμε με τη φράση «παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες στη δομή της διαιτησίας, η ΚΕΔ θα εξακολουθήσει να παίρνει αποφάσεις με έναν εντελώς ανεξάρτητο, συνεπή και αμερόληπτο τρόπο», αν και η βιτρίνα της διαιτησίας είναι η Super League και χωρίς καλή βιτρίνα δεν υπάρχει άνθρωπος που θα συμφωνήσει με την άποψή του. Εξαιρούνται οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, άντε να προσθέσουμε και τον Θωμά με τον …αίλουρο, παρότι αυτοί περιμένουν να κρίνουν εκ του αποτελέσματος, αν στη διαιτησία υπάρχει «ισονομία» και «50-50» για όλες τις ομάδες.

Χώρια που ο Πορτογάλος παραδέχεται («η διαιτησία μπορεί να βελτιωθεί μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση και με σχέδια ανάπτυξης») ότι οι διαιτητές είναι ανεκπαίδευτοι, αδειάζοντας τον Βάσαρα, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και έναν από τους καλύτερους εκπαιδευτές στην Ευρώπη. Λες και είναι θέμα εκπαίδευσης που βοηθοί σαν τον διεθνή Κούλα (Ξάνθης) και τον Καλφάκη (Χανίων) αφήνουν να σκοράρει ο Πέλκας, αν και είναι δυο μέτρα οφσάιντ, ή διαιτητές σαν τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) δίνουν πέναλτι σε φάσεις εκτός περιοχής και τον Θάνο (Γρεβενών) σε φάσεις που οι επιτιθέμενοι πέφτουν μόνοι τους, όπως έκανε ο πρώτος στο Λαμία-ΑΕΚ 0-1 και ο δεύτερος στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ